Surprinsă pe contre înaintea pauzei, CSC Dumbrăviţa pierde după 9 jocuri şi 146 de zile: 3-1 (2-0) Concordia

Ex-prim-divizionara Concordia Chiajna, care anul trecut pe vremea asta juca în play-off-ul Ligii 2 de promovare în SuperLiga, la al cărei baraj şi ajungea contra Chindiei, a curmat astăzi în Ilfov la matineu extraordinara serie invincibilă a „verzilor” Dumbrăviţei, de 8 meciuri cu 17 goluri goluri marcate şi doar două primite, extraordinară pentru o nou-promovată comunală, surprinsă pe contre în doar câteva minute după prima jumătate de oră a întâlnirii din play-out şi imediat în urma câte unei oportunităţi bănăţene de a înscrie, 2-0 la pauză. O noutate pentru elevii lui Cosmin Stan, neînvinşi de 146 de zile, atunci când, la Giurgiu, şi încasau ultimele goluri în deplasare, 4-1 pentru „câinii roşii” în 13 noiembrie 2022. S-a încheiat 3-1 pentru Concordia, vecină ierarhică a timişenilor de care s-a desprins la 5 puncte, urcând prima în Grupa B a seriei a II-a valorice.

Dumbrăviţenii, cu Amariei şi Simon în primul 11 comparativ cu cel aliniat sâmbăta trecută acasă la depăşirea Ripensiei, în locul lui Tismonar şi Martinov, s-au prezentat la Chiajna ştiind că încă o victorie în zona capitalei i-ar sălta în clasament tocmai peste Concordia, într-o rocadă pe locurile 2-3, dar şi că un prim eventual eşec după atâta „vreme bună”, coroborat cu jocul rezultatelor etapei a 3-a în play-out-ul Ligii 2, nu le-ar asigura încă de pe-acum, înaintea Sfintelor Sărbători de Paşte cu ocazia cărora vor sta în aşteptare runda viitoare, concretizarea 100% şi în plan matematic a şanselor oricum „beton armat” de a evita barajul de supravieţuire.

Într-adevăr, CSC Dumbrăviţa mai are de aşteptat o etapă, două, pentru a constata că şi matematic a evitat înainte de termen barajul de menţinere în liga a II-a, dat fiind că, în plan teoretic, pierzând în Ilfov iar nou-promovata Progresul 1944 Spartac câştigând cu neverosimilul 9-0 la Clinceni cu codaşa Unirea Constanţa, şi da, da, „Marea performanţă începe aici!”, în Liga 2, cei de la Pădurea Verde mai au 10 puncte avans faţă de bucureşteni, la dispoziţie cu 4 întâlniri din care s-ar putea alege cu 12 puncte.

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

Pe de altă parte, privind lucrurile prin prisma lansării în premieră a bănăţenilor în Liga 2, de exemplu în august 2022, când remizau 2-2 (1-1) în deplasare pe un alt teren la Concordia, pe care o conduceau în fiecare repriză a întâlnirii din etapa a III-a, la a doua ieşire a „verzilor” pe scena secundă, dacă le-ai fi spus atunci că vor avea zece puncte avans înaintea Paştelui faţă de trupa de pe locul de baraj şi doar infime emoţii legate de acea treaptă la ora tradiţionalei ciocniri a oului, nou-promovaţii ar fi fost mai mult decât încântaţi.

Care va să zică, fie şi în cele din urmă învinşi şi fără a fi rezolvat totalmente şi pe hârtie ecuaţia evitării barajului, alb-verzii pot şi merită a sărbători din plin şi fără pic de griji Sfântul Paşte creştin ortodox, aleşi ai Domnului fiind să stea în aşteptare tocmai în Vinerea Mare, dintre cele 7 formaţii ale Grupei B în play-out.

De stat au stat şi mai mult verde-galbenii Concordiei, după ce începeau victorioşi la Timişoara grupa a II-a valorică, 2-1 cu Ripensia pe „Electrica”, trupa din Chiajna beneficiind de-atunci nu doar de pauza competiţională rezervată naţionalelor, dar şi de şederea din runda trecută, a doua, aşadar 3 săptămâni legate pe margine, pauza, pare-se sfetnic bun pentru trupa lui Eugen Trică, având poftă de a trece la a doua încercare de nou-promovaţii lui Stan, care-i puneau în vară în încurcătură pe elevii lui Ianis Zicu, pe-atunci încă la ilfoveni.

În ajunul Floriilor, dumbrăviţenii magna cum laude şi imbatabili în 2023, ba chiar de la mijlocul lui noiembrie 2022, au constatat însă la Chiajna că mai e câte-o floare cândva a fotbalului bănăţean, replantată prin alte părţi, care să nu-şi fi pierdut pofta de fotbal, tocmai nimeni altul decât Mediop Ndyiae stând la originea detaşării lui Gabi Tamaş&Co înaintea pauzei, african la pupitru pentru „dubla” colegului său din avanposturi macedonean, Petkovski, şi aşadar un alt crâmpei din „Marea performanţă începe aici!”, din moment ce o echipă de play-out în Liga 2 a fotbalului românesc îşi alcătuieşte atacul din sportivi de peste hotare. 

Nici cea mai mică problemă în privinţa prezenţei lor în cadru, dilema fiind cu totul alta. Unde sunt totuşi fotbaliştii români, încât reuşitele Concordiei să fie semnate de Petkovski şi Ivanovski? 

Autori ai primelor goluri încasate în deplasare de timişenii lui Stan după aproape cinci luni de zile, pe-atunci la Giurgiu, 4-1 din partea „câinilor roşii” pe 13 noiembrie, după care alb-verzii fie s-au impus la Râmnicu Vâlcea şi la Alexandria în Cupa României, cu 3-0 contra celor din Şelimbăr şi chiar 4-0 cu teleormănenii, fie au remizat 0-0 la Progresul Spartac sau, mai recent, au dispus de codaşa Unirea Constanţa cu 2-0.

Serie care şi-a găsit sfârşitul. Iar după Paşte urmează primirea gorjenilor pe „Ştefan Dobay”, ieşirea tocmai la Progresul Spartac – pentru a doua oară în 2023, şi reprezentaţia finală la Dumbrăviţa cu Braşovul lui… Alexa. Stan şi Dan Alexa, dându-şi întâlnire pentru al doilea sezon consecutiv la ultima înfăţişare.

Astăzi, vişiniii de la Pădurea Verde au fost cel mai aproape de deschiderea scorului, iar apoi de egalare, fiecare oportunitate risipită fiind taxată prompt de localnici, în primele minute din sfertul de oră final al reprizei I.

Deficit la care Stan a reacţionat la pauză, efectuând 4 schimbări, cu efect imediat, tocmai 2 dintre cei introduşi, Martinov pentru Ghinescu, înjumătăţind handicapul în minutul 48, 2-1, ceea ce l-a pus în gardă pe Trică, apelând la o triplă modificare în minutul 58 prin schimbarea atacului, la fel, 2 dintre cei intraţi în teren, Rusescu pentru Ivanovski, stabilind în ultimele 5 minute rezultatul final: 3-1.

Un deznodământ care nu neapărat s-ar fi întrezărit prin prisma primei jumătăţi de oră a meciului din etapa a 3-a în play-out, echilibrată, la finele căreia prima şansă de gol a aparţinut tocmai bănăţenilor, Călin Toma scăpând pe contraatac pe flancul stâng şi trimiţând în faţa porţii, unde Simon n-a ajuns la balon.

Şi cum se poate întâmpla, la faza imediat următoare a înscris Concordia, după ce Goicea a centrat de pe stânga spre Mediop şi Petkovski, iar macedoneanul a profitat din preajmă, un gol evitabil.

În minutul 33, vizitatorii au fost din nou aproape de gol, la lovitura liberă executată de la 25 de metri de Zaluschi, Chudy respingând de la rădăcina barei. La fel, aveau a fructifica ilfovenii, 2-0, după ce Mediop a recuperat balonul, l-a lansat pe Burcea, care a purtat o cursă de 60 de metri şi i-a trimis în stânga aceluiaşi Petar Petkovski, vârful din spaţiul ex-iugoslav taxând încă o inexactitate a timişenilor, alt gol evitabil.

Desprindere pe nesiguranţa bănăţenilor, care mai puteau încasa până la pauză, după ce Simion a centrat de pe dreapta, Mediop trimiţând însă alături, respectiv la o lovitură liberă executată de Pană, Tamaş reluând cu capul tot alături.

Antrenorul Cosmin Stan a apelat la pauză la Tismonar, Tănase, Ghinescu şi Martinov, iar în minutul 48 tocmai Martinov i-a pasat din dreapta în adâncime lui Răzvan Ghinescu, marcator pe lângă Chudy.

Pe val, bănăţenii au căutat şi egalarea iar în minutul 55 Paulevici a centrat de pe dreapta, cap Zaluschi, dar Chudy a fost la post. La indigo, verde-albii din Chiajna au şarjat periculos pe contraatac, prin Mediop, faţă în faţă cu Trifon, reţinând totuşi de la picioarele atacantului senegalez. Înlocuit imediat într-o triplă modificare, sânge proaspăt de la mijloc în sus pentru ilfoveni.

Dar mai întâi tot dumbrăviţenii au fost mai aproape de egalare, în minutul 62, când Paulevici a fost lansat şi a preluat în careu în preajma lui Stănică, fără efect însă, şi un minut mai târziu, la capătul unui prelungit atac, când Tismonar, de pe dreapta, a întors pentru apariţia lui Martinov la marginea careului, şut puţin peste transversală.

Ofensiva bănăţeană, stinsă, ilfovenii preluând frâiele de la mijlocul părţii secunde.

În minutul 68, nou-intratul Constantinescu a şutat de la 17 metri lateral stânga, alături însă, iar în minutul 73, la un corner executat de pe dreapta, un alt jucător intrat în repriza a doua, Ivanovski a reluat cu capul din centrul careului, iar balonul a şters bara din dreapta lui Trifon.

Oaspeţii au căutat egalarea şi prin introducerea lui Luca Bodri, iar atacurile s-au mai învigorat, dar ultimul cuvânt l-a avut totuşi un ex-„tricolor”, spre final, în minutul 85, după o lovitură liberă de la mare distanţă, pe adresa lui Rusescu, intrat şi acesta pentru ultima jumătate de oră, care a întors balonul în faţa porţii pentru Ivanovski, simplă formalitate şi 3-1.

Iar precum la finele primei părţi, şi finalul de meci i-a adus mari emoţii lui Trifon, Constantinescu scăpând singur din lateral stânga dar trimiţând puţin pe lângă colţul lung. Ar fi fost prea aspru, raportat la jocul în sine, localnicii fiind mult mai pragmatici şi exploatând indeciziile Dumbrăviţei, pe când timişenii s-au jucat nonşalant cu situaţiile favorabile pentru un meci în deplasare.

Rezultatele etapei a 3-a în play-out şi programul din Vinerea Mare, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal, laolaltă cu datele tehnice din play-off şi play-out în SuperLiga şi Liga 2.

Cosmin Stan a remarcat la final că „cei de la Chiajna ne-au dat la goluri cât n-am luat în ultimele 7 meciuri. A fost o victorie meritată pentru gazde. Din păcate, am făcut greşeli la cele două goluri din prima repriză. Până atunci, meciul a fost echilibrat, dar au venit acele două erori care au schimbat jocul. Am încercat să revenim în cea de-a doua repriză, chiar am reuşit să marcăm destul de repede, dar nu am avut luciditate. Am avut câteva situaţii favorabile, pe care ar fi trebuit să le continuăm cu acţiuni mai bine gândite, la careu. Ne-am precipitat, am avut nişte șuturi foarte proaste. Şi e păcat, pentru că am avut chiar situaţii foarte bune, prin care puteam să avem situaţii clare. Am făcut patru schimbări la pauză, pentru că au fost jucători care nu m-au mulțumit în prima repriză. Cei care au intrat, au adus un suflu nou echipei. În a doua repriză, cred că am făcut un joc bunicel. Urmează o pauză de sărbători, în care vom avea mai multe zile libere să stăm alături de familiile noastre. Sper să revenim apoi cu forțe proaspete pentru ultimele trei meciuri pe care le avem de jucat. Am auzit că Progresul Spartac a bătut cu 9-0 pe Unirea Constanţa, dar nu suntem speriaţi de asta. Nu suntem salvaţi matematic de baraj încă de astăzi, deşi noi ne-am fi dorit. Să sperăm că vom fi salvaţi săptămâna viitoare, chiar dacă noi nu jucăm. Asta înseamnă ca Ripensia să câştige pe terenul celor de la Progresul Spartac. Chiar aşteptăm victoria lor acolo!”

Concordia Chiajna: Chudy – Simion, Tamaş – cpt., Stănică, Goicea – Cierpka, Pană, Burcea (minutul 58, Constantinescu), Velisar – Mediop (58, Rusescu), Petkovski (58, Ivanovski).

Rezerve: Popescu – Călinţaru, Alexandrescu, Maric, Negoi, Ghimfuş.

Antrenor: Eugen Trică.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Amariei (minutul 46, Tismonar), Gîsă (79, Luca Bodri), Zurbagiu – cpt., Toma – Salhi (46, Tănase), Curea – Paulevici, Zaluschi, Piftor (46, Ghinescu) – Simon (46, Martinov).

Rezerve: Mikloş – Moţiu, Niakate, Bura-Koţ.

Antrenor: Cosmin Stan.

Arbitri: Sergiu Mavriche (Bacău) – Vlase (Galaţi), Iftode (Târgu Bujor).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: