Suspendări pe adresa Mureșului Cenad: Harkai un an de zile, Bejenaru și Pîț câte 20 de etape

Campionatul ligii a V-a s-a încheiat, ecourile încă se fac auzite. Ultima ședință a Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Timiș, devansată marți dimineață, a pus sub lupă și incidentele de la unul dintre meciurile jucate în runda finală, cu numărul 30, a Seriei I în ”Județ”, AS FC Mureșul Cenad – Sânandrei Timiș 2-2, dictate fiind sancțiuni semnificative.

Constând într-un an de suspendare în cazul lui Iosif Harkai, precum și o penalizare de 2.500 de lei, tot de la AS FC Mureșul Cenad fiind suspendați și Ovidiu Bejenaru respectiv Cristian Cătălin Pîț – câte 20 de etape fiecare, penalizați în plus cu câte 2.000 de lei . 

Consecințe de ordin disciplinar ale lovirii arbitrului de centru Sorin Neamțu, care luni s-a prezentat la Insistutul de Medicină Legală, constatându-se necesitatea a două zile de îngrijire medicală, conform certificatului medico-legal.

Care va să zică și astfel poate lua sfârșit un sezon de campionat în ”fotbalul mic”. Cu o duminică ”furtunoasă” la matineu, întâlnirea Mureșului Cenad cu Sânandrei Timiș disputându-se de la ora 11, la finele căreia s-au derulat nedoritele incidente, cu una liniștită la orele serii, același arbitru fiind delegat ca asistent 1 și la o partidă programată tot în cadrul Seriei I, dar de la ora 18, Voința Valcani – Unirea Jimbolia 1-6.

Jimbolienii au promovat în Divizia D Timiș, Mureșul Cenad n-a egalat-o la puncte pe egala sa în meciul direct Sânandrei Timiș, care a devansat-o în ierarhia finală pe locul 7, în condițiile în care o victorie a gazdelor ar fi plasat cele două grupări la egalitate de puncte, cu câte 41 fiecare.  

Pe de altă parte, unele echipe și-au ”luat liber” deja înaintea ultimei etape, fără a se mai prezenta la joc în runda finală, un prost obicei care se perpetuează, încetățenit fiind și pentru că își pot permite, din moment ce AJF Timiș nu stopează acest flagel al intrării premature a unora în vacanță. Cui e lăsată ultima apariție? S-a consemnat la AS Recaș – CS Phoenix 2 Buziaș, o pată cu atât mai rușinoasă pe obrazul clubului din Buziaș cu cât acesta, începând de sâmbătă, devenise divizionar terț, ceea ce în principiu ar obliga cu atât mai mult, respectiv la AS Plavii Delia Sânpetru Mare – AS FC Spartak Gottlob, ambele jocuri fiind omologate cu 3-0 în favoarea gazdelor. Sanctiunea de 700 de lei nici că-i face să clipească pe dregătorii grupării din Buziaș, că doar achită naivul contribuabil orășean taxele și impozitele finanțării sportului prin neprezentare. Dar ăsta-i ”fotbalul lui 272-0” într-o Românie în care așa-zisul politic a împuțit totul în jurul său – nici pe departe politică în adevăratul sens al cuvântului, nici pe departe economie de piață în adevăratul sens al cuvântului, fiind vorba mai degrabă despre ungerea pârghiilor unei infernale mașinării de vot, perfecționată din interese colective. 

Iar unii totuși s-au prezentat dar n-au prins nici măcar finele primului sfert de oră, de exemplu la jocul CSO Făget – AS Bacova, întrerupt în minutul 13 la scorul de 3-0, după ”accidentarea” mai multor jucători. Rezultatul omologat  cu același 3-0 în favoarea gazdelor, clubul din Bacova fiind sancționat cu 200 de lei.

Simple coincidențe? Te întrebi dacă fotbalul este iubit cu adevărat. Sau dacă este folosit drept vehicul electoral. 

În fine, Lucian Stoica (AS Gloria Moșnița Nouă) și Bogdan Alin Stroie (AS Progresul Iecea Mare) au fost suspendați câte 4 etape și penalizați cu câte 400 de lei, iar Cristian Radu  (AS FC Bazoș) o etapă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: