Tatonări: Gheorghe Hagi, o filială a Academiei la Covaci?

Cu ocazia mediatizării lansării „Memorialului Ioan Macavei”, a cărui ediţie inaugurală va avea loc sâmbătă şi duminică la Covaci, Flavius Nastor, tânărul director al DJS Timiş, a explicat sprijinul forului judeţean în demararea competiţiei de fotbal pentru şcoli generale prin faptul că „ar trebui să fim alături de sportul local, indiferent de disciplina sportivă. Este o condiţie primordială şi orice ban contează, şi câteva sute de lei. Înainte, nu prea am auzit de DJS să se implice în teritoriu, pe când sunt de părere că dacă pot să ajut ceva, o fac”.

Memorialul Ioan Macavei, ediţia I

Nastor, care a explicat că se grăbeşte să se întoarcă la cârma grupei sale de la LPS Banatul Timişoara, unde l-a lăsat pentru „acoperire” în cazul unei întârzieri pe Brazovan, coleg de echipă la Spartak Gottlob, a spus că pledează activ pentru susţinerea mişcării sportive timişene, în încercarea de a-i recomensa fie şi cu puţin şi de a-i motiva, stimula şi ca urmare menţine „la noi” pe cei mai remarcabili performeri locali, subliniind că nu este după funcţie şi remuneraţia de la Direcţie, ci pur şi simplu, faptic, pentru a face ceva bun cât va fi în acest post.

Concret, Flavius Nastor i-a sugerat amfitrionului conferinţei de presă, Octavian Stăncioiu, să anunţe planul de bătaie şi iniţiativele tot de acest gen în plan sportiv ale Fortunei pe anul 2012: „Se întocmeşte calendarul pe anul viitor şi încerc să promovez aceste iniţiative, pentru a avea parte de susţinere în bani de la ANST. Mai ales când e vorba de competiţii pentru copii, iar ceea ce m-a impresionat la <Memorialul Ioan Macavei> este că nu percepe taxă de participare şi poate participa oricine. Este o şansă pentru unele unităţi, care altfel nu şi-ar fi permis să se înscrie, şi mie cel puţin, ca profesor de sport, mi-ar fi ruşine să cer de la părinţi câte 5 lei, şi atunci ajungi în situaţia să nu participi”.

Flavius Nastor, director DSJ Timiş: "Trebuie susţinut orice sport!"

Pe firul discuţiei, Octavian Stăncioiu, reprezentând Fortuna Covaci, a relevat în premieră discuţiile incipiente demarate cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi pentru punerea bazelor unei filiale în vestul ţării tocmai la Covaci: „Dorim să formăm la Fortuna Covaci o şcoală de fotbal în adevăratul sens al cuvântului, şi am avut în acest sens unele tatonări cu Gheorghe Hagi, pentru a pune bazele unei filiale în vestul ţării. Este un proiect care implică mulţi bani dar ne gâdnim la creşterea generaţiilor viitoare ale fotbalului românesc”. Cadrul prielnic ar fi, interlocutorii remarcând disponibilitatea copiilor şi tinerilor din mediul rural, superioară celor de la oraş, de a face mişcare, de a se angrena într-o ramură competiţională, de a prinde trenul performanţei.

În acest sens, Nastor a relevat de la Gottlob, unde Gheorghe Marişescu, antrenor-jucător la Spartak şi profesor de educaţie fizică şi sport, pune pe picioare o grupă de juniori, că „veneau copii cu bicicleta din aria limitrofă, de la Comloş, pentru a se antrena, pregăti la club”.

Momentan, Fortuna Covaci mai este reprezentată printr-o echipă de localnici, săteni, în Campionatul Municipal, unde în ultima rundă a dispus cu 3-1 de Frontiera Timişoara, după ce în prealabil a trecut şi cu 3-0 de Srbijanka Giuchici, utilizând inclusiv 4 juniori „mici”, dintre care trei născuţi în anul 1996 iar unul în ´97. Ciprian Petre, care conduce cele două grupe de copii şi juniori ale clubului, are în pregătire circa 40 de copii, jumătate dintre ei în generaţiile 1995-´97, iar restul la 2000-´01, grupă din care Poli a solicitat preluarea unuia dintre copii. Satul Covaci dispune doar de o şcoală primară, cu clasele I-IV.

Ca un rezultat proaspăt, Fortuna Covaci a remizat cu grupa sa de ´95-´96 miercuri în Timişoara, 3-3 la CSS Bega Timişoara.

Ioan Macavei, în cursul carierei sale de fotbalist la Vagonul şi Mureşul. Acum, un turneu juvenil îi poartă numele

În fine, declarându-se „foarte dezamăgit de dezinteresul” cu care a privit mass-media timişoreană evenimentele non-sportive organizate recent la Pensiunea Anette din Covaci, şi anume Gala Folk Romanţă de Toamnă, onorată cu prezenţa inclusiv de 3 învăţătoare din judeţul Hunedoara, respectiv Festivalul Dacii Liberi, Octavian Stăncioiu a amintit totodată de următoarea festivitate din bătătura Covaciului, la finele săptămânii viitoare, şi anume „Festivalul Medieval Pavel Chinezu”, cu participarea Ordinului Cavalerilor de Hunedoara, şi care va avea parte inclusiv de o prelegere ştiinţifică a profesorului Haţegan, remarcând cu umor că nu toţi, întrebaţi fiind, suntem în temă în privinţa istoriei şi aportului înaintaşilor noştri: „Cineva mi-a răspuns, <Cred că a fost un jucător la Poli>”. Legătura cu fotbalul ar fi că numele fostului comite de Timiş a ajuns să fie purtat de multipla campioană interbelică Chinezul Timişoara.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: