”Tehnică” Iași ia bronzul în Naționalul Universitar: 2-1 cu UP București. Finala UVT – UBB Cluj, de la ora 16

Universitatea Tehnică Iași a devenit astăzi prima grupare medaliată la ediția din acest an a turneului final al Campionatului Național Universitar al României la fotbal, disputat începând de vineri pe trei terenuri timișorene sub forma a 12 partide din care în cele din urmă sunt bifate zece, studenții moldavi dispunând într-un duel al Politehnicilor de omologii din capitală cu 2-1 în finala mică, partidă pentru locul 3 și ”bronz”. Însă aurul abia urmează a fi disputat, cu începere de la ora 16 pe ”Știința”, de campioana la zi UV Timișoara și Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, semifinaliste triumfătoare ieri cu 8-0.

Colocviul fotbalistic studențesc este așadar pe cale de a lua sfârșit la ediția sa din 2018, galben-albaștrii universitari de pe Bega țintind păstrarea titlului și după finala de la ora 16, având drept miză și adjudecarea biletului de aliniere la startul turneului din cadrul Jocurilor Universitare Europene, programate în vară. Iar FRF a delegat pentru această finală universitară între bănățeni și clujeni o brigadă locală de la nivelul Ligii 2, Botaș – Ghiciulescu, Nicolae-Chițoiu, toți din Timișoara.

În prealabil, finala mică, pentru locul 3, disputată de la ora 10 pe terenul II din complexul ”Adrian Stoicov”, a fost disputată și echilibrată, învinsele în semifinale cu 8-0 ținând să lase o ultimă bună impresie, ceea ce au reușit și prin scor studenții moldoveni, care au deschis scorul, au fost egalați dar apoi au înscris golul victoriei: UPB Bucureşti – UTI Iaşi 1-2.

Apoi, de la ora 12, în jocul pentru locul 5, o fostă campioană, cea din 2015 și tot la Timișoara, s-a impus precum ieri, la 3 goluri diferență: UVT Târgoviște – U Constantin Brâncuși Târgu Jiu 0-3, pe terenul sintetic de la Baza II – UPT. Din păcate, astăzi n-a mai avut loc și meciul pentru locul 7, dat fiind că Universitatea Oradea a efectuat deja drumul de întoarcere spre casă încă înaintea întâlnirii de sâmbătă din zona 5-8, așa încât gazda UPT Timişoara a învins la ”masa verde”, 3-0 prin neprezentarea bihorenilor. Într-adevăr, ieri, în meciurile pentru locurile 5-8, UV Târgoviște – UO Oradea 3-0 tot prin neprezentare iar UPT Timişoara – UCB Târgu Jiu 1-4.

În semifinale, galop de sănătate pentru favorite, calificate cu scoruri identice, 8-0, după ce la pauză era 3-0 pentru timișoreni respectiv 4-0 în favoarea clujenilor: UPB Bucureşti – UVT Timișoara 0-8 și UBB Cluj-Napoca – UTI Iaşi 8-0, acest al doilea meci fiind jucat pe stadionul ”Știința”.

Revenim cu detalii de la finala urmată de festivitatea de premiere.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: