Timișenele din zona play-off a Ligii 3 se întrec pe sine, dăruire totală pe ploaie și vânt în duelul Pădurii Verzi, rămas însă sub spectrul semnului ”X”: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSC Dumbrăviţa 1-1 (0-0). Declarații ale marcatorilor Jichici și Martinov

Liderul seriei vestice arădean-timișeană a Ligii 3 a înregistrat astăzi după-amiază, la chiar ultima apariție acasă din 2021, întâia remiză pe arena ”Emilian Pavel” din campionatul în curs, smulgând rezultatul de egalitate în finalul duelului direct al Pădurii Verzi, unul al dăruirii totale, formațiile bănățene din zona play-off în C8 întrecându-se pe sine în condițiile vremii vitrege în ultimul weekend de noiembrie. Toate strădaniile pentru câte un singur punct fiecare, precum în întâlnirea tur, care va să zică timișenele nu s-au menajat absolut deloc, pe sine sau reciproc: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSC Dumbrăviţa 1-1 (0-0).

Da, fotbalul românesc are într-adevăr probleme de pomină, exemplificate recent pe plan extern de ”tricolori” sau campioana CFR Cluj, dar cel puțin astăzi vecinele din preajma Pădurii Verzi au reușit să ne contrazică, ba da, se mai joacă totuși ceva și pe gazoanele țării.  

Păcat că o asemenea reprezentație alertă n-a avut parte și de o asistență mai substanțială, pe care ar fi meritat-o în măsura în care și iubitorii fotbalului ar fi avut dreptul legitim de a asista nestingheriți la meci, dar asta-i dictatura ”pLandemiei”, și e încă doar începutul!, avertisment pentru amatorii de basme cu revenirea la ”normalitate”, partidă jucată cu spectatori mai puţini ca altădată, căci astea ar fi consecințele ”măturării” fără absolut nici o justificare a chibiților din tribune sub cele mai false pretexte și sub masca bunelor intenții. A fost loc și pentru cei așa-zis ”nevaccinaţi”, care au urmărit meciul de la gard, din spatele porţii, ilustrată în bolta peste ani a istoriei amintindu-ne de alți ”vinovați fără vină” care urmăreau lucrurile din spatele împletiturii metalice. Fotbalul încă unește în jurul dreptunghiului verde, chiar dacă artificierii dezastrului colectiv al demolării controlate a lumii așa cum o știm s-au căznit nevoie mare să genereze falii artificiale.

Celor prezenți la fața locului nu le-a mai fost într-atât de frig, însuflețiți de ardoarea protagoniștilor din teren, spectatori care n-au cum să nutrească păreri de rău că au luat calea arenei ”Emilian Pavel” și au înfruntat vremea de toamnă târzie, căci astăzi, în etapa a XIV-a din Liga 3 – penultima în 2021, reîntâlnirea vecinelor de la Pădurea Verde a oferit unul dintre cele mai reușite meciuri din actualul campionat în eşalonul terț, iar pe undeva nici în Liga 2 nu asiști la o asemenea dispută, ceea ce n-ar fi chiar de mirare. 

Protagoniștii s-au ridicat la înălțimea a ceea ce s-ar dori a fi un derby timişean al ligii a treia între grupări consacrate la acest nivel, cu un cuvânt de spus an de an, prestații în ciuda unui timp nefavorabil, cu ploaie, vânt şi frig.

Echipele au jucat aproape la sacrificiu, angajament maxim, oaspeții din Dumbrăvița pentru a prinde urma celor de pe podium, gazdele pentru a-și consolida șefia, ambele în căutarea tuturor celor trei puncte. Am văzut ambiţie, dăruire şi o dispută crâncenă pe fondul vremii potrivnice, iar pentru asta jucătorii merită felicitări. 

În tur s-a încheiat 2-2, înscriind atunci Petrișor Jichici și Mircea Stupu pentru fruntașii ghirozeni iar Alexandru Tismonar o ”dublă” în contul ”verzilor” lui Cosmin Stan, cu golul egalizator la ultima fază din prelungiri, în minutul 90+4, iar în retur s-a întors roata, dumbrăvițenii deschizând scorul dar fiind egalaţi în final. O confruntare sub spectrul semnului ”X”, de fiecare dată cu vizitatorii în frunte până în ultimele faze, atât în tur pe ”Ștefan Dobay” cât și astăzi pe ”Emilian Pavel”, abonatul la gol Petrișor Jichici salvând liderul. Chiar nu îți poate părea rău că ai fost la un asemenea joc,

Iar la acest spectacol frumos și-a adus aportul şi brigada de arbitri cu Vidican la centru, manieră cu mult peste acest nivel, salutată ca atare la final de cele două grupări, de antrenorii lor, Leucă şi Stan.

Prima ocazie au avut-o oaspeţii în minutul 6, Dobie şutând de la 15 metri, balon deturnat de portarul Miklos în corner. După 6 minute şi Tismonar a prins un şut din careul mare dar Miklos a fost din nou la post.

”Galbenii” Ghirodei au fost periculoși în minutul 20, dintr-o fază fixă, lovitură liberă de la 16 metri, executată de Mancaş în zid. Ca apoi, în minutul 34, Jichici să şuteze pe jos de la 14 metri, perpendicular pe poartă, minge respinsă de Trifon, în continuarea fazei și din fața lui Maric, deturnare în corner, rămas fără rezultat.

În partea a doua, Leucă a schimbat în primul sfert de oră iar arbitrul a scos primul cartonaş galben în minutul 57, pe adresa lui Dragan Paulevici. Care, în minutul 61, a efectuat o cursă de circa 50 de metri și a pasat lateral stânga lui Alexandru Martinov, ”Jardel” intrând în careu și şutând pe jos de la 13 metri la colţul lung, în stânga lui Miklos… 0-1. 

Meciul a crescut în intensitate, gazdele alergând pentru egalare, izbutită cu trei minute înainte de final prin Petrişor Jichici, cu capul, din 6 metri, după o centrare pefectă de pe flancul stâng, a juniorului Robert Ehling: 1-1.

Puțin după ce şi portarul Trifon vedea cartonaşul galben, pentru tragere de timp, în minutul 85.

Și totuși, în prelungiri (minutul 90+1) oaspeţii puteau da lovitura când acelaşi Martinov a şutat pe jos de la 13 metri, dar slab, iar Miklos a prins balonul…

Din nou ”X”, fără a ajuta nespus cauza celor două timișene din careul fruntaș. Pe cale de a încheia sezonul de toamnă în întâlniri cu arădenele, ”verzii” mai nou vișinii acasă cu cei din Cermei, liderul galben-albastru la Pecica.

Bănățene făcându-și datoria față de sport într-un 2021 inacceptabil prin constrângerile aplicate de ”sistem”, imperios necesar pentru suflarea arenelor și societate în general fiind ca în 2022 oamenii să fie lăsați în pace să-și vadă de viețile lor fără constanta dădăceală a subitei griji pentru cetățeni, așa cum a fost până în 2019, căci o criză sanitar-medicală propriu-zisă – nici pomeneală, doar gogoși la Telejurnal pentru cei săraci cu duhul, și da, mass-media e ”virusul”…

Programul etapelor 15-16 în C8 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Coroiu, Hecsko, Cochințu (min. 52, Bădăuţă), Sporin – Precup, Grancea (min. 80, Rosuş), Ehling, Mancaș – Jichici. Stupu,

Antrenor principal: Răzvan Leucă.

Pe bancă: Golban, Ciocan, Iseini, Hissein, Zăvălache, Scafaru, Miclău.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot, Bain, Ghinescu – Zurbagiu (cpt.), Martinov, Dobie (min. 75, Schinteie), Tismonar  – Luca Bodri, Paulevici.

Antrenor principal: Cosmin Stan 

Rezerve: Ciui – Pițuc, Andrei, Motreanu, Degău, Schinteie, Gologan, Berivoescu.

Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Răzvan Constantin Nistoran şi Svatsinka Roberto (ambii din Reşiţa). Observator de arbitri, Emil Arsa; delegat de joc: Daniel Scridon (ambii din Arad).

*

La cald…

Petrişor Jichici, autor al golului egalizator pentru Ghiroda…

Eşti mulţumit de 1-1? Și în tur a fost egalitate, 2-2…

P.J.: În meciul tur, la Dumbrăvita, am marcat golul doi, ei au reuşit să ne egaleze, iar astăzi eu am reuşit să egalez. Cu toţi ne-am dorit să câştigăm dar nu a fost să fie. Mă bucur că am reuşit să facem un punct, chiar dacă aş fi vrut să facem cele trei puncte, să avem un avantaj mai mare față de locul doi. Dar este bine şi aşa, că am reuşit să egalăm şi am rămas neânvinşi astăzi.

– Ai marcat în ultimele 5 etape, consecutiv, şi eşti golgheterul echipei cu 9 goluri.

-Sper în continuare să-mi ajut echipa, iar cu această ocazie doresc să mulţumesc colegilor mei, căci fără aportul lor nu puteam să înscriu atâtea goluri. Mai avem o etapă foarte importantă, jucăm în deplasare la Pecica şi sperăm să scoatem un rezultat pozitiv şi acolo. Eu îmi doresc să încheiem pe locul I cu această echipă minunată la sfârşitul campionatului şi apoi vedem ce va urma…

Alexandru Martinov, marcator al golului pentru vișiniii Dumbrăviței 

– Ai reuşit să deschizi scorul acasă la lider…

A.M.: Da, am marcat, dar din păcate am nimerit un timp rece şi ploios. Am reuşit să deschidem scorul, am avut chiar și şansa golului doi, dar din păcate am fost egalaţi la final. Am întâlnit echipa cea mai în formă, care nu întâmplător este pe locul unu.

– Eşti mulţumit de rezultat?

– Normal că noi am vrut să câştigăm, dar sunt mulţumit. Păcat că terenul a fost cam rău, foarte mult nisip pe el şi ne-a îngreunat să ne facem jocul. Dar cum am mai spus, sunt mulţumit de egal, pentru că ambele echipe sunt bune şi am practicat un fotbal plăcut, chiar şi pe acest timp foarte urât. Este bine că ambele echipe au jucat fotbal şi și-au văzut de joc, iar arbitrul a fost O.K.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: