Timișeni triumfători în Arad: Şoimii Lipova – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-2 (0-2)

Liga 3, Cenușăreasă a unui fotbal românesc oricum praf și pulbere, a abordat noua ediție 2021/2 cât se poate de prost în Seria 8, arădean-timișeană, un duel direct din Timiș fiind neprogramat de FRF în runda inaugurală dat fiind problemele binecunoscute ale ”emanației” ACS Poli, pe cale de dispariție, dar în schimb jocul de deschidere al etapei I a avut un cu totul alt deznodământ decât cel al majorității întâlnirilor dintre echipe arădene și timișene, în general adjudecate de cei de la nord în campania anterioară. N-a mai fost la fel și vineri de la ora 18 la Sînicolaul Mic: CS Şoimii Lipova – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-2 (0-2).

Campioni ai Seriei 8 în campionatul trecut, cu o singură înfrângere în 18 etape și 5 puncte avans față de urmăritorii de pe 2, alți arădeni, cei de la CS Șoimii Lipova s-au recunoscut învinși vineri de vizitatorii de lângă Timișoara, care încheiau campania anterioară pe locul 5 din 10 participante, cu 13 puncte în urma formației de pe Mureș. S-au schimbat însă datele problemei, Șoimii clacând acasă pe puncte cu același rezultat, 0-2, cu care se califica marți în Cupa României în deplasare la Chișineu-Criș, secondanta sa în primăvară în Seria 8.

Ghirozenii n-au jucat la mijlocul săptămânii în Cupa României, eliminați fiind încă din 11 august cu 2-1 la ACS Progresul Ezeriș, dar a doua deplasare oficială le-a adus o mare satisfacție, câștigând în prima etapă a noului campionat din Liga 3, pe terenul din Sînicolaul Mic, unde echipa timişeană pregătită de Răzvan Leucă a dat lovitura prin a depăși o campioană nepromovată la baraj, dar care tot campioană en-titre a Seriei 8 rămâne.

În minutul 19, Mancaş a dat semnalul că galbenii nu au venit în excursie lângă Arad,  şutând de la 18 metri peste transversală. L-a imitat Bădăuţă trei minute mai târziu, ratând deschiderea scorului.

Dar în minutul 28 bănățenii Ghirodei au deschis scorul după o centrare din corner, bine executat de Precup, Mihai Hecsko reluând din voleu de la 13 metri și lăsându-l spectator pe portarul Iliescu: 0-1.

Iar cu trei minute înainte de pauză Jichici a șutat din marginea careului de 16 metri, mingea luând o traiectorie ciudată şi intrând în plasă… 0-2. Scor al pauzei, și rezultat final în unicul meci al zilei din etapa I în Seria 8.

După pauză, gazdele au atacat în valuri poarta lui Miklos jr. dar şuturile lui Bozian din minutele 67, 72 şi 77 respectiv Trabalka în minutul 83 au fost apărate de portarul dumbrăviţean care apără buturile Ghirodei.

Startul dorit pentru ”galbeni”, care pregătesc de-acum înfruntarea unor nou-promovate, vinerea viitoare de la ora 17 cu ACS Star Pobeda Bîșnov – care abia cu acea ocazie va debuta în Liga 3, dat fiind că sâmbătă nu joacă pe teren propriu în compania lui ACS Poli, aflată în prag de dezintegrare, iar în etapa a III-a în deplasare la Curtici. Dar programul rundelor 1-2 este disponibil pe coloana clasamentelor…

*

Şoimii Lipova: Iliescu – Bodri, Nicolescu, Popa, Aldan – Salhi, Suslak (min. 80, Simion), Gherasim(min. 46, Bozian),  – Brad (min. 65, Ciubăncan), Filimon (min. 46, Trabalka), Ban (min. 60, Gavriluţă).

Antrenor Marius Cubăncan.

Rezerve: Bujor, Dolga, Hategan, Polgar.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Miklos – Mancaș (min. 90, Iseini), Sporin, Hecsko, Coroiu – Jichici (min. 70, Cluci),  Stupu – Grancea (min. 75, Paunchici), Precup, Românu (min. 90, Ehling) – Bădăuță (min. 87, Cochinţu).

Antrenor Răzvan Leucă.

Rezerve: Golban, Scăfaru, Rosuş, şi Hissein.

Au arbitrat: Bădărău – Bumb (ambii din Hunedoara) şi Doarvăș (Hunedoara). Observator de arbitri: Voina (Reşiţa); delegat de joc: Boroș (Oradea)

Răzvan Leucă, antrenor al învingătorilor, a declarat: ”Mă bucur că am debutat  în noul campionat cu o victorie în deplasare la o echipă bună şi experimentată, care a ratat promovarea în liga a doua. Felicit jucătorii noştri pentru atitudine, determinare şi mare voinţă de a ieşi învingători, lucru pe care l-au reuşit. Felicit tot grupul Ghiroda!”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: