Timișoreanul Harald Fridrich, titular. România U17, debut cu 0-3 (0-3) cu Slovenia în Turneul de Elită din Albion

Harald Fridrich, fundașul central junior B al celor de la ACS Poli Timișoara, a jucat în această seară în 11-le de start al reprezentativei sub 17 ani a României, la debutul ”tricolorilor” la Turneul de Elită din Anglia, suferind o înfrângere conturată încă din prima repriză în fața Sloveniei, cu 0-3 (0-3).

Harald Fridrich: ACS Poli Timișoara și România U17

Harald Fridrich: ACS Poli Timișoara și România U17

 

Calificată din faza preliminară de pe locul 2 în Seria 12, din Andorra, unde pierdea în septembrie 2014 doar în fața Cehiei, cu 2-1, dar dispunea cu 6-1 de Danemarca, victorie în care marca și fundașul timișorean Motreanu, România U17 a pornit însă cu stângul în Grupa 6 a Turneului de Elită al Campionatului European, fază a întrecerii în care se vor decide cele 15 naționale calificate la turneul final.

Slovenia a deschis foarte rapid scorul, prin căpitanul nouar Jan Mlakar, în minutul 2, și l-a majorat prin optarul de pe flancul stâng, Kristjan Sredojevic, în minutul 5, același Mlakar, în minutul 40, servit de Sredojevic, stabilind scorul la pauză: 0-3.

După cantonamentul precompetițional de pregătire din Olanda, juniorii români au fost readuși cu picioarele pe pământ la modul cel mai serios de selecționata condusă de Igor Benedejcic, învinșii șutând pe spațiul porții abia în ultima pătrime a disputei de la Nuneaton, prin Adrian Petre, în minutul 63, respectiv Ghiță, în minutul 68, însă Vodisek a fost la post. Comparativ, slovenii au încercat de 8 ori poarta românilor, dominând și la cornere, cu 5-1.

Calificați la Turneul de Elită sub bagheta lui Florin Radu Răducioiu, în al cărui lot se regăseau de la alb-negrii Timișoarei fundașii Fridrich și Motreanu, respectiv atacantul Velcotă, juniorii selecționatei U17 s-au aliniat în Albion sub comanda lui Bogdan Vintilă, care a apelat în această seară pe arena James Parnell din Nuneaton la alcătuirea Suciu – Căpușă, Ghiță, Fridrich, Vlădescu – Kilyen – Dobre, Ciobanu – cpt., Tănase (50, Mihalcea), Oaidă (66, Grecu) – Petre (75, Coman), pe bancă rămânând Hodoroabă – Casap, Hagi, Cârnat și Coman.

Românii vor mai juca și luni seară tot la Nuneaton, cu norvegienii, depășiți și aceștia prin primirea a trei goluri la prima apariție în Grupa 6, iar apoi miercuri seară la Burton-on-Trent, cu gazda Anglia.

Insularii au trecut astăzi de vikingi cu 3-1, la pauză 1-1, prin golurile lui Wright, în minutul 3, Collidge (57) și Ndwuku (62), respectiv Risa (11).

O singură serie și-a aflat deja deznodământul, Belgia câștigând Grupa 3, în fața Olandei. Din totalul de opt grupe a câte 4 echipe, celelalte 7 se dispută în aceste zile. Câștigătoarele celor 8 grupe și 7 ocupante ale locului secund cu cel mai bun punctaj împotriva formațiilor de pe locurile 1 și 3 se califică la turneul final.

Turneul final din 2015 al categoriei de vârstă sub 17 ani va fi și primul cu 16 naționale la start, față de 8 până la precedenta ediție.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: