Timişorenele din Cupa României, noi lansări. Ripensia, cu magazinul online, Velcea – în scris. ACS Poli se trezeşte în sfârşit, cu program de meci

Rolurile vor fi punctual inversate la mijlocul săptămânii viitoare, cu ocazia 16-imilor de finală ale Cupei României, când Ripensia Timişoara va fi gruparea ce va evolua pe stadionul „Dan Păltinişanu” şi al cărei joc, cu Universitatea Cluj, va fi pare-se televizat, pe când gazda de regularitate a arenei, ACS Poli Timişoara, va lupta pentru accederea în optimi într-un ceva mai puţin atractiv duel la Oradea, cu fosta colegă de eşalon din B2, FC Bihor. Până atunci însă, ambele cluburi mai păşesc înainte la capitolele imagine şi prezentare.

Ripensia Timişoara mulţumea recent unor cluburi concitadine şi din zonă pentru demersul de a fi acceptat să joace partide amicale cu o formaţie abia relansată, rodaje care sunt apreciate de roş-galbeni ca a fi fost de mare ajutor în ascensiunea recentă: poză de grup Ripensia - ACS Poli înaintea unui al doilea amical direct, 1-0 pentru prim-divizionară

 

Când eşti „buturuga mică” şi te nimereşti la tragerea la sorţi cu un nume de rezonanţă dar care n-a câştigat nici măcar un meci în noul sezon, având 3 înfrângeri pe linie în deplasare şi chinuindu-se pe penultimul loc, nu poţi decât să te bucuri că, în afara reţetarului de public şi la casele de bilete, ar mai exista până şi oarecare şanse, dat fiind calitatea de gazdă, pe „Dan Păltinişanu”.

Mai mult, palmaresul recent al alb-negrilor în Cupa României sugerează că faza 16-imilor de finală poate constitui un hop prea greu de trecut în condiţii de deplasare, Universitatea fiind eliminată atât anul trecut, cu 2-1 la Delta Tulcea, cât şi în urmă cu 2 ani, cu 1-0 la Astra II, pentru a nu mai pomeni de răsturnarea în 2009 încă din turul patru, în faţa concitadinei Sănătatea, aşa încât fosta finală din ´34 Ripensia – U Cluj se anunţă acum a fi, cel puţin la prima vedere, foarte atractivă.

Pentru ripensişti e, cum ar spune englezii, „a win-win situation”, din care au numai de câştigat. Vor evolua, în mod cert, în faţa celei mai masive afluenţe de spectatori de la relansarea galben-roşilor, cu toate avantajele de rigoare, incluzând o expunere mediatică la nivel naţional deloc de neglijat, şi ar avea mai puţine de pierdut decât ardelenii în cazul unei eliminări, deloc prematură pentru un club din Campionatul Judeţean dar ruşinoasă pentru o grupare al cărei ultim triumf în 16-imi datează din 2010, 1-0 cu Victoria Brăneşti, urmat în optimi de o ieşire din cursă sub Tâmpa, 2-1 pentru FC Braşov.

Clujenii, câştigători ai competiţiei în 1965, 2-1 cu Dinamo Piteşti, vor veni pe arena pe care ultima oară remizau 2-2 în 22 octombrie 2010, în Liga 1, şi unde roş-galbenii de pe Electrica au câştigat faza judeţeană a Cupei, sub apăsarea temerilor de a nu fi eliminaţi din primul foc într-un sezon început şi-aşa deplorabil în campionat, pe când ripensiştii, cu tot cu Cărpinişan, scăpat cu faţa curată şi cu doar o etapă de suspendare după eliminarea de duminică de la Comloşu Mare, stau la pândă după un alt scalp de preţ, în genul celui smuls de la UTA.

Aşa încât Ripensia Timişoara a ales momentul oportun, aseară, pentru a-şi lansa şi magazinul virtual de prezentare cu vânzare, invitându-şi tot mai numeroşii simpatizanţi, până şi de exemplu iubitori ai fotbalului din Craiova duşi de valurile vieţii în Bucureşti, să achiziţioneze de la distanţă produse ale clubului, fie că e vorba de tricouri, eşarfe sau fanioane, şi poate-poate să se înfăţişeze echipaţi la cel mai mare meci de la reînfiinţare al cândva câştigătoarei eventului campionat-cupă…

Duel cu clujenii la care Dănuţ Laţa şi colegii săi de la AJF Timiş, în fruntea căreia se află, merită un loc de cinste pe „Dan Păltinişanu”, dat fiind demersul iniţial al conducătorului forului fotbalistic local de a invita şi accepta Ripensia pe parcurs în sezonul 2013-2014 al Cupei României, pentru completarea rândurilor, după ce întrecerea purcedea la drum, anul trecut, de la firul de iarbă, pe când roş-galbenii abia se înscriau în campionatul 2012-2013.

Cât despre concitadina ACS Poli Timişoara, rămâne de văzut vineri seară dacă antrenorul Valentin Velcea va mai fi câştigat spaţiu şi timp pentru a puncta o eventuală adnotare în debutul surpriză cu ocazia jocului cu Viitorul Constanţa despre o nu tocmai imposibilă optime de finală exclusiv timişoreană în Cupa României Timişoreana.

Pentru că în 24 septembrie se vor împlini 4 ani de când FC Bihor Oradea evolua ultima oară la nivelul 16-imilor Cupei României, cedând atunci cu 0-2 Rapidului, eliminare după care nici n-a mai ajuns în această fază a competiţiei, aşa încât alb-negrii de pe Bega pot trage nădejde că vor mărşălui uscaţi şi imaculaţi după descinderea săptămâna viitoare pe malurile Crişului Repede. Palmaresul roş-albastru de dată recentă în competiţia K.O. este în corzi, out la Satu Mare, 3-2 pentru Olimpia în turul V din 2012, out şi la Cluj Napoca, 1-0 pentru Sănătatea, chiar în faza a IV-a, din 2011, şi out şi în Bihor, în 2010, 2-0 pentru Luceafărul II în turul V, un unic triumf final datând din 1956, prin Progresul Oradea, 2-0 cu Energia Metalul Câmpia Turzii.

Mustăcind săptămâna trecută că va debuta şi dumnealui în scris, şi admiţând tot pe-atunci cu fair-play că are pentru o asemenea îndeletnicire mai mult timp la dispoziţie, cu sau fără înflorituri stilistice, să-şi ţeasă ideile şi frazele decât ar avea la o adică inchizitorii din faţa sa dar mai ales în comparaţie cu secundele sau cel mult minutele de care poate dispune un antrenor pentru a lua o decizie nimerită în cursul jocurilor, Velcea ne-a dat de gândit că şi prim-divizionarei ACS Poli i-a venit mintea românului cea de pe urmă în privinţa unui program de meci.

Autosesizându-se probabil în cazul unei asemenea notabile lipse, şi în condiţiile în care de exemplu Ripensia îşi obişnuise deja cu o lectură la joc mai puţin numeroşii spectatori, ACS Poli va veni în întâmpinarea publicului, vineri de la ora 21,30, cu un program de meci ce va include, în mod cert, „Cuvântul antrenorului” şi date despre victoriile juniorilor A şi B, dar poate şi o idee despre succesul de-aseară al „satelitului”, 5-0 cu Unirea II Cerneteaz, în Campionatul Judeţean Timiş, prin golurile lui Bocşan, Dragu şi Ruiz, de 3 ori.

Prin a distribui un program de meci ACS Poli doar acoperă un gol ce s-a făcut remarcat, mai rămânând de văzut în faţa dobrogenilor cu antrenorul schimbat dacă învinşii de 3 ori la rând vor şi stopa alunecarea pe tobogan, începută tocmai pe „Dan Păltinişanu”, la acel de neconceput pentru unii dar pe undeva anticipabil de către alţii 0-1 cu FC Botoşani.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişorenele din Cupa României, noi lansări. Ripensia, cu magazinul online, Velcea – în scris. ACS Poli se trezeşte în sfârşit, cu program de meci

  1. missy! spune:

    si totusi Ruiz e un jucator cu mare potential ! a dat din nou goluri! stiu ca unii vor spune ca au fost impotriva unei echipe de judet,dar au mai jucat si altii impotriva unor echipe de judet si……..nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: