Timişorenele Ligii 2, victorii cu câte două goluri marcate cu divizionare „C”

Meciurile amicale ale grupărilor timişorene din Liga 2 s-au jucat sâmbătă de la ora 11 pe stadioanele „Dan Păltinişanu” şi Electrica, iar „violeţii” şi roş-galbenii au învins prin a înscrie câte două goluri.

Politehnica Timişoara – CS Phoenix Buziaş 2-0 (1-0) pe o ploaie măruntă şi terenul moale al „ovalului” Dan Păltinişanu, cu tribunele goale, cum ne-am obişnuit în ultima vreme. 

Elevii lui Octavian Benga au marcat câte un gol pe repriză, prin Fabian Marincu, pe finalul fiecărei părţi, mai întâi în minutul 39, apoi în minutul 87, cu un şut de la 16 metri la vinclu.

Politehnica: – Radu, Miloş, Porumb, Taub, Tiihonen, Ignea, Marincu, Gîdea, Gavra. Stojanovic.

Au mai jucat: Moldovan, Benzar, Bîrnoi, Târşa, Mada, Oanea.

Buziaş: Lupu – Rus, Nicolescu, Horcea, Popescu – Butar, Filip, Țugui, Olaru, Românu, Păcurariu.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Au mai intrat, din minutul 46, Matiş, Marian Musteţa şi Chistrugă, iar din minutul 70 Rosuş, Mircea, Borca, Petruş, Ferţu, Musteța şi Avrămescu.

Fostul polist Pureca nu a fost folosit, fiind menajat.

Octavian Benga (Politehnica Timişoara) a spus: O victorie împotriva unei echipe bune de Liga a treia cu un antrenor foarte bun. Nu zic asta doar pentru că este prietenul meu. O echipă care se apară foarte bine, bine organizată și a fost foarte greu de desfăcut și de a găsi soluții. Bineînțeles, jocul în general a fost influențat pentru ambele echipe și de calitatea terenului. Terenul a avut o calitate foarte proastă și în general, pentru ambele echipe mingea nu avea o continuitate. De aici, multe greșeli de transmisie și de preluare la mulți jucători. Per total, suntem mulțumiți pentru acest joc. Desigur, se vede că, și am și simțit-o, că mai avem mult de muncă și trebuie să recunoaștem. Sper și săptămâna aceasta să venim cu ceva în plus, pentru că sunt mulți jucători noi și trebuie să fie mai bine coordonați, mai atenție, să se gestioneze, să se simtă mai bine pe toată durata partidei. E bine că a revenit şi Benzar. Şi aşa nu suntem noi un lot foarte numeric, dar încercăm să menținem acest tonus şi – de ce nu!? – să devenim mai competitivi. Tudor Călin a venit vineri de abia de ieri a început antrenamentele. Astăzi a dat niște teste și probabil în vreo săptămână-două, va intra normal cu echipa. Probabil, în trei-patru săptămâni să facă parte și din lot. Nu putem să riscăm să-l aruncăm și să se accidenteze. Depinde și de rezultatele de la testele pe care le-a dat azi dimineață. În funcție de rezultate vom ști cât de rapidă va fi integrarea lui în echipă.”

Cosmin Petruescu (Phoenix Buziaş): E prima înfrângere în cele șase meciuri de pregătire și verificare pe care le-am disputat până acum. Trebuia să vină și acest rezultat. Din punctul meu de vedere consider că am făcut un joc bun, cu intensitate, cu ritm. Chiar mai bun decât meciul de miercuri pe care l-am câștigat. Pâcat de două greșeli personale care au dus la primirea celor două goluri. Dar așa e în fotbal, învățăm. Avem echipa relativ tânără și sunt greșeli copilărești, care cu siguranță pot fi corectate până la ora primului meci oficial. Dar, per ansamblu sunt mulțumit de efortul pe care l-au depus băieții noștri, ca atitudine, ca implicare. Suntem în căutarea primului unsprezece, pentru că și acum, în această pauză competițională au venit cinci jucători noi pe care încercăm să-i integrăm și să-i aducem la un nivel de omogenizare cât mai bună. Aș vrea să-i felicit pe cei Poli și în special pe Tavi, pentru treaba bună pe care o face. Din punctul meu de vedere, Poli arată mai bine ca în ultimele partide din toamnă. S-a văzut și astăzi o diferență de nivel de pregătire. Noi avem trei săptămâni până la ora primului joc oficial. Poli doar o săptămână. Sunt un pic mai proaspeți, dar sunt lucruri absolut normale și firești în această etapă a pregătirii în care ne aflăm noi. Următorul meci pentru noi, în deplasare la Reşiţa, cu CSM – marți 21 de la ora 12, iar vineri cu Hunedoara – ora, nestabilită.”

Au arbitrat: Alexandru Manea – Denis Mihăescu și Călin Cimponeriu.

Ripensia Timişoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-1 (2-0)

Divizionarii „B” au deschis scorul în minutul 6 prin Morariu, cu un şut de la 16 metri în stânga portarului. Avea să fie 2-0 în minutul 39, prin noua achiziţie Vlad Moraru, cu un şut de la 13 metri în dreapta portarului.

Oaspeţii au reuşit să reducă din diferență în minutul 58, după un corner executat de Schinteie, Bădăuță trimiţând cu capul în partea dreaptă: 2-1.

Următorul joc al Ripensiei este oficial, cu Unirea Dej, pe teren propriu, în etapa a 17-a din Liga 2.

La fluierul arbitrului George Roman au jucat formaţiile:

Ripensia a început cu Rus – Zamfirescu, Vidrăsan, Gladun, Lungu – Stoi (cpt.), Nistor, Moraru, Morariu, David Ciurel – Sofran.

Antrenor: Iulian Muntean.

Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Stupu, Heccsko, Velcan – Schinteie, Făgărășanu, Coroiu – Mancaș (cpt.), Bădăuță, Mura.

Antrenor Sorin Bălu.

Au mai jucat: Mosoarcă, Micşa, Garştea, Bîrloveanu, Ehling, Ilie şi Precup.

Iulian Muntean (Ripensia) a spus: Acum începe greul. A fost un meci util pentru noi. De aia am şi ţinut morţiş să jucăm ultimul meci acasă, pentru că săptămâna viitoare o să jucăm cu Dejul tot aici. O primă repriză bună, controlată complet de noi, cu două goluri. Sunt mulțumit de prima parte. În a doua repriză, clar, pe final am mai făcut câteva schimbări, au intrat şi cei de la Ghiroda în joc pe o nesincronizare la o fază fixă. E clar va trebuie să mai repetăm fazele fixe, pentru că în perioada de pregătire s-au dovedit a fi punctul nostru slab. Noi sperăm să scăpăm de la retrogradare. Dacă nu am spera, nu aş mai putea să vin la lucru. Chiar asta e dorinţa noastră, a tuturor din vestiar. Toți ne dorim asta.”

Sorin Bălu (Ghiroda): O primă repriză în care Ripensia a pasat mai bine ca noi, a fost mai mult prezentă în joc. Noi am încercat să ne organizăm foarte bine, în special din punct de vedere defensiv. Din punct de vedere ofensiv nu am pus probleme, decât răzleț, dar repriza a doua cred că am echilibrat-o bine. Am câștigat-o până la urmă, am marcat o dată. În repriza a doua, echipa noastră a arătat un pic mai bine. Mai aproape de  ce ne propunem să jucăm. E clar că venim după o perioadă de acumulări fizice specifice și nivelul de prospețime al echipei noastre nu putea fi unul bun astăzi, însă trebuie rapid să reglăm aceste aspecte și să arătăm bine la meciurile care urmează și în special în campionat. E clar că atunci când aducem jucătorii de pe bancă, într-o echipă nu pot fi toți jucătorii de aceeași valoare. Când facem schimbări, este un pic mai dificil. Dar pe viitor o să încercăm să arătăm mult mai bine decât o repriză.”

CSC Dumbrăviţa a încheiat seria meciurilor de verificare miercuri cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, pe care a învins-o cu 5-3 după ce la pauză era condusă cu 0-3. De reamintit că în etapa 17 CSC Dumbrăviţa – Politehnica Timişoara se va juca sâmbăta viitoare de la ora 11 pe stadionul Ştefan Dobay. Altfel, grupa de juniori 2012-2013 a „verzilor”, pregătită de antrenorii Florin Nanu și Raul Munteanu, a plecat în cantonament la Băile Herculane, până în 22 februarie.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: