Timișorenii Motreanu și Fridrich din nou titulari, România U17 calificată în Turneul de Elită

Selecționata sub 17 ani a României s-a calificat în faza secundă a preliminariilor Campionatului European, Turneul de Elită, grație unei a doua victorii în ultimele 4 zile, 1-0 (0-0) cu gazda Andorra, în ultima rundă de jocuri a patrulaterului Grupei 12, din micuțul stat din Pirinei.

Florin-Radu Răducioiu a păstrat unsprezecele de start care aducea sâmbătă victoria în dauna Danemarcei, cu 6-1, la pauză 3-0, timișorenii Radu Motreanu și Harald Fridrich, din apărarea ”tricolorilor”, bifând așadar a treia selecție în decurs de 6 zile.

Mai mult, Răducioiu a apelat la aceleași 3 rezerve, Cârnaț și Oaidă intrând de la pauză în locul căpitanului Hagi și a lui Mihalcea, iar autorul hat-trick-ului din prima parte a jocului cu danezii, Florinel Coman, a transformat penalty-ul aducător de 3 puncte, în minutul 55, în urma unui fault asupra lui Ciobanu.

Sebastian Velcotă, coleg cu Motreanu și Fridrich la ACS Poli, precum și ex-alb-violetul Carlo Casap, ajuns la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, au rămas, ca și sâmbătă, pe banca de rezerve.

Românii s-au calificat de pe locul 2 în Turneul de Elită, cu 6 puncte și golaveraj 8-3, în urma cehilor, care, dispunând de scandinavi cu 1-0, au acumulat 9 puncte, în vreme ce Danemarca a încheiat grupa cu 3 puncte. ”Tricolorii” pierdeau în Andorra la Vella doar meciul de debut, joia trecută, 1-2 cu cehii.

Miza Turneului de Elită este calificarea la turneul final din mai 2015, cu 16 națiuni la start, care va servi drept criteriu de calificare pentru turneul final mondial, în cazul celor mai bine 6 clasate: semifinalistele și învingătoarele unui baraj între sfertfinaliste.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: