Timişul Şag elimină la scor campioana Diviziei D Timiş din Cupa României, Voinţa Maşloc o însoţeşte în finală trecând de Unirea Sânnicolau Mare şi în întrecerea K.O.

Divizionarele D Timiş din Şag şi Maşloc, clasate săptămâna trecută pe locurile 5-6 la finele ediţiei 2022-2023 a ligii a patra judeţene, s-au calificat în finala fazei judeţene a Cupei României. Atât CS Timişul cât şi ACS Voinţa au fructificat avantajul terenului propriu în semifinalele actualei campanii a întrecerii eliminatorii, cei din Şag scoţând din cursă proaspăta campioană judeţeană, aflată la repetiţia finală înaintea manşei I a barajului de promovare în Liga 3, meci tur programat sâmbătă seară în judeţul Hunedoara, iar cei din Maşloc învingându-i din nou pe vecinii de clasament din Sânnicolau Mare.

Rezultatele etapei a 38-a din Divizia D Timiş şi clasamentul final al ediţiei 2022-2023, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

În competiţia paralelă, cea a Cupei României, marţi şi miercuri s-au jucat semifinalele fazei judeţene Timiş, formaţii din prima treime a ierarhiei finale a campionatului Diviziei D calificându-se în ultimul act.

O ultimă repetiţie aşadar ratată de noua campioană a judeţului Timiş, CSC Peciu Nou, care a fost eliminată la scor din faza judeţeană a Cupei României, înaintea turului de sâmbătă de la ora 18, tot în deplasare, al barajului de promovare în Liga 3, contra hunedorenilor de la Geoagiu.

Marţi de la ora 18 s-a jucat pe terenul din Şag prima semifinală judeţeană a cupei, pe un gazon bun, pe timp frumos şi în faţa a circa 70 de spectatori, localnicii calificându-se în finală.

CS Timişul Şag – CSC Peciu Nou 4-1 (1-1).

Au marcat: Răzvan Banu (min. 44, din lovitură de la 11 metri), Dacian Bîrză (min. 58), Eric Pascu (min. 77) şi Octavian Drăghici (min. 89), respectiv Eric Pascu autogol (min. 9).

Campioana judeţului a clacat pe Timiş în faţa echipei pregătite de Srgian Luchin. Oaspeţii de pe locul I în „D” au menajat nu mai puţin de 7 titulari, care nu au fost înscrişi pe raportul de arbitraj, alţi 2 fiind rezervă.

La fluierul arbitrului George Roman au jucat următoarele formaţii:

Timişul Şag: Cristian Toma – Siminiceanu, Podină, Pascu, Buruiană (minutul 46, Palade) – Briciu, Iulian, Periat, Costescu – Banu, Bîrză (min. 70, Drăghici).

Antrenor: Srgian Luchin.

Pe bancă: Culda, Foris, Costea, Ştefan, Marius Toma.

CSC Peciu Nou: Doboşan (minutul 46, Mezei) – Voroş, Teslariu, Ştreangă (min. 46, Vlădic), Szalkai (min. 46, Filip Făndel) – Giuricici (min. 46, Nan), Poparadu, Paunchici, Alex Mureşan – Olteanu, Ciumacenco.

Antrenor: Sorin Gheju.

Pe bancă: Boşca – Cornel Bud, Ioan Făndel.

Vizitatorii nu i-au convocat aşadar pe Rosenblum, Matei, Francescu, Denis Bud, Scutaru, Ilaş şi Marco Enciu – golgheter al echipei, cu 21 de goluri.

Sunt peste două decenii de când CS Timişul Şag a jucat pentru prima oară finala fazei judeţene a Cupei României, pe care şi-a adjudecat-o cu 2-0 în 2001 în faţa celor de la Şoimii Timişoara. Iar în anul 2018 a jucat pentru a doua oară ultimul act, cu Fortuna Becicherecu Mic, care a triumfat la lovituri de departajare, cu 5-4, după 2-2 în urma reprizelor de prelungiri.

Iar miercuri de la ora 18 s-a disputat şi a doua semifinală, ACS Voinţa Maşloc – CS Unirea Sânnicolau Mare 2-1 (1-0). Şeptarul Patrick Niţă a adus calificarea gazdelor în minutul 79, cu un şut pe jos de la 20 de metri lateral dreapta, la colţul lung, după ce Ousmane Gueye egala pentru Unirea cu capul în minutul 70, în urma unei lovituri libere, reuşita iniţială a portarului căpitan al localnicilor, Amarinei, din lovitură de la 11 metri.

Finala a fost programată duminica de la ora 18, pe terenul din localitatea Carani.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 6

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: