Timişul Şag: concept structurat pentru fotbalul în mediul rural

A patra la finele turului în Divizia D, Timişul Şag se poate considera într-un top neoficial al celor mai bine 10 clasate cluburi de seniori din judeţul nostru, şi avînd totodată un număr de 80 de jucători legitimaţi, ceea ce-l determină pe antrenorul Adrian Ianoşev să releve aspectul că Timişul, prin echipa sa secundă precum şi cea de juniori, se vrea a fi o grupare cu o structură potrivită uneia dintr-o comunitate rurală: „De ce am fi doar o echipă în care să se investească o grămadă de bani doar pentru un loc 3 în liga a patra!?”

„Vrem să joace şi non-amatori, şi băieţii la Municipiu dar şi juniori, să crească…” Timişul este după două jocuri amicale, şi anume miercurea trecută la Ciacova, cu liderul seriei a II-a din Campionatul Judeţean, de care a dispus cu 4-3, şi vineri cu Arsenal Bucovăţ, succes cu 1-0, şi înaintea altor două, joi cu Juventus Jebel şi duminică, în debutul oficial pe 2012, la Banloc, în Cupa României (faza a doua – judeţeană).

„N-am avut o campanie de achiziţii spectaculoasă pe motiv de criză dar şi pentru că primordial este să demarăm lucrările cu noile vestiare, acestea fiind cele mai importante probleme pe 2012”, a explicat Ianoşev, care i-a pierdut din lot pe Suciu, trecut la Voiteni, şi Nincsovics, care preferă de-acum fotbalul de sală. În refacere este golgeterul Dan Puşcaşu, care s-a mai pregătit „pe la sală şi sperăm să fie apt încă din prima etapă…”, Timişul contînd însă mai puţin pe refacerea lui Munteanu, accidentat în ultima etapă din 2011, respectiv pe revenirea lui Radu, plecat momentan în Germania. La capitolul sosiri, aşa cum a spus Ianoşev, nimic spectaculos, ci doar Belencianu (Progresul Gătaia): „Sper să completăm lotul pe ultima sută de metri cu minim 2 jucători, componenţa putînd fi oricînd completată de la echipa a doua dar fiind totuşi necesar mai mult decît atît”.

Timişul Şag s-a axat pe pregătiri doar la sală: „Nu am intrat deloc pe propriul teren, care, în consecinţă, arată extraordinar!”

În ansamblu, Adrian Ianoşev a recunoscut că „avem parte de mai multe părţi negative decît de realizări, şi mai totul pleacă de la bani. Categoric ne este mai greu decît în sezonul trecut dar ne ţinem de obiectivele noastre pe termen lung, iar dacă este să le punctăm, cam ce ne-am propus, am făcut. Neapărat, cu orice preţ, şi cu ajutorul Consiliului Local, trebuie să îmbunătăţim baza sportivă la vestiare, iar apoi, din vară, să îngemănăm o echipă tînără şi de viitor, cum a mai avut Timişul Şag şi în alte generaţii. Dar am vrut microbuz şi ne-am cumpărat, ne-am dorit o tribună şi am ridicat-o, ne-am gîndit la echipa a doua şi am conturat-o iar o grupă de juniori am pus pe picioare”.

„Consider că valoric n-am scăzut, deşi jucătorii sunt puţin demoralizaţi că au rămas puţini. În condiţiile date, locul 4 este peste aşteptări”, a mai spus Ianoşev, care nu poate conta totodată pe Meszaros şi Modoran, accidentaţi de mai lungă durată.

Timişul II Şag este pe locul 2 în Campionatul Municipal, cu un lot pînă în 14 componenţi plus alţi 3-4 suplinind constant de la prima echipă, iar grupa de juniori 1994 reuneşte circa 20 de tineri.

Iar dacă pînă în vară locul 4 va fi conservat şi vestiarele modernizate, Ianoşev s-ar putea declara mai mult decît mulţumit în politica paşilor înceţi dar siguri: „peste aşteptări…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişul Şag: concept structurat pentru fotbalul în mediul rural

  1. Imamul de Mehala spune:

    Cei din Sag merita apreciati pentru echipa ce o au. Si pentru rezultate. Daca ar rezolva si problema comportamentului unora dintre fotbalisti si conducatori atunci chiar ne-am putea scoate palaria in fata lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 1 =

 


Alte articole legate de acest subiect: