Țintarul ediției 2019-2020 a Diviziei D Timiș, stabilit la Gara de Nord. Disputarea jocurilor doar sâmbăta, votată în majoritate

La nici o săptămână după desfășurarea Adunării Generale a AJF Timiș, una plină de ”minuni” despre care pur și simplu nu-și mai are rostul a se pomeni, ”aceeași Mărie cu altă pălărie”, o Mărie doar nițel mai coafată, astăzi a fost programată ședința dedicată cluburilor cu drept de participare în ediția 2019-2020 a eşalonului patru județean. Nu de alta dar la finele săptămânii viitoare pornește la drum noul campionat al Diviziei D Timiș.

Într-adevăr, sezonul ligii a patra județene va începe pe 10 august, runda inaugurală și nu numai urmând a se desfășura doar sâmbătă, conform votului majoritar exprimat astăzi în acest sens. S-a renunțat așadar la etapele întinse precum o peltea în general de vineri până duminică, de unde că se mai efectuează și pași buni, derizorii însă prin a fi pierduți în hățișul problemelor forului fotbalistic județean.

S-a supus la vot ca toate meciurile rundei să se joace sâmbătă, de la ora 11 şi după-amiaza, iar cu excepția celor de la Pobeda Star Bîșnov, Unirea Sânnicolau Mare și a nou-promovatei UVT, care au optat pentru vineri, respectiv a lui ACS Carani, care a înclinat pentru ziua de duminică, toți ceilalți delegați au înrâurit desfășurarea etapelor în bloc în zilele de sâmbătă. Altfel, și în continuare formația gazdă este obligată să schimbe echipamentul în cazul în care oaspeţii etalează aceleași culori precum ale amfitrionilor. Urmează ca şi Comitetul Executiv al AJF Timiș să aprobe ceea ce s-a votat în această şedinţă. 

La care au participat toţi delegaţii echipelor cu excepția lui Florin Albu, de la ASO Deta, prezent la fața locului la prima oră dar învoit din motive personale. Au fost așadar de față Ionuţ Moş (Carani), Aleodor Sobolu (Orţişoara), Adrian Şeţu (Maşloc), Cosmin Loga (Buziaş), Flavius Sitaru (Sânnicolau Mare), Ioan Damşa (Seceani), Marcel Cionca (Periam), Marius Nichitean (Dudeştii Noi), Daniel Moraru (Giarmata), Marius Maier (CSM Lugoj), Valentin Taciuc (Tomnatic), Ionel Bărbosu (Peciu Nou), Gabriel Bîzoi (UVT), Ilie Olaru (Săcălaz), Cosmin Paşca (Ciacova), Adrian Ianoșev (Timișul Șag) şi Petru Romanov (Pobeda Star Bîșnov). 

Ca un amănunt picant, întrucât sediul AJF Timiș ”se îmbracă în haine noi”, şedinţa de astăzi a avut loc la Gara de Nord, în una dintre săli. Detalii mai puțin picante ar fi fost de semnalat de la Adunarea Generală a AJF Timiș, dar cum suntem în plin sezon estival iar alterarea alimentelor reprezintă un grad de risc, sunt mai bine de evitat, pentru a nu ne cădea greu la stomac. Însă așa-i viața când vine vorba despre cuiburile de ciori, iar de aceea nici nu ne-am sinchisit în a lansa întrebări cu caracter principial și etic pe lungimea de undă a unor derapaje binecunoscute, răsuflate ieri prin presa de scandal, limitându-ne în schimb strict la enumerarea eminențelor cenușii de la prezidiul reuniunii, și anume Romeo Malac, președinte al asociației, Florian Mierea – Secretar General, Ionel Poclid, Ciprian Trancă şi arbitrul asistent Raul Ghiciulescu, cu toții vicepreședinți, plus Nicolae Grigorescu, pe cale de a avea dificultăți de menținere pe metereze în poziție de drepți pe plan intern și internațional în raport cu apariția pe rol a consecințelor situației sugerate mai sus. Și oare cum îi mai poate îndruma și instrui prin bun exemplu pe tinerii aspiranți în ale arbitrajului? Lipsa de credibilitate, un aspect în erodare ce-i roade și nu prea pe decidenții din AJF Timiș.

Dar indiferent de nechezatul cailor, caravana județeană merge imperturbabil înainte, cu al său fotbal lâncezit și rânced. 

Iată însă şi programul primei etape a noului sezon, rundă ce se va derula sâmbătă 10 august…

Cocoşul Orţişoara – Pobeda Star Bîşnov

 CS Phoenix Buziaş – AS Peciu Nou

 AS FC Rapid Săcălaz – AS Seceani

 CS Millenium Giarmata – CS Timişul Şag

 ACS Voinţa Maşloc – ACS Carani

 CS Unirea Sânnicolau Mare – CSM Lugoj

 CS Avântul Periam – CSO Dudeştii Noi

 CS Universitatea de Vest din Timişoara – CS Unirea Tomnatic

 AS Progresul 1906 Ciacova – ASO Deta.

Unele reprezentante ale Diviziei D Timiș au început deja ieri sezonul competițional oficial, însă prin pași cu stângul, tripletă de la nivelul ligii a patra județeană eliminată din turul I al Cupei României.

Mai apoi, etapa a doua va propune pe 17 august meciurile Pobeda – Buziaş, Peciu Nou – Săcălaz, Seceani – Giarmata, Şag – Sânnicolau Mare, Carani – Periam, Lugoj – Maşloc, Dudeştii Noi – UVT, Tomnatic – Ciacova și Deta – Orţişoara. Noile repere vor fi inserate în timp util pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal, dedicată rezultatelor, clasamentelor și programului rundei viitoare.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: