Titular în premieră, Sandu salvează punctele Timişoarei

Eşecul din etapa trecută, cu nou-promovata Luceafărul Felix, vremea mohorâtă, dar şi programarea partidei la o oră nepotrivită într-o zi lucrătoare au făcut ca, la meciul cu Chindia, pe stadionul Dan Păltinişanu să se înregistreze cea mai slabă asistenţă din ultimii ani. Atât de puţini spectatori la jocurile lui Poli nu s-au mai înregistrat de la acel sezon 2001/02, când “alb-violeţii” s-au bazat în cea mai mare parte a stagiunii pe echipa de juniori.

Poli şi-a păstrat invincibilitatea în propriul fief şi după această etapă, dar a devenit o obişnuiţă să câştige extrem de greu, echipele nou-promovate din liga a treia dovedindu-se adevărate pietre de încercare pentru bănăţeni. A fost a 5-a victorie stagională la limită şi a patra în care nu a încasat gol.

Pe fondul numeroaselor absenţe din lot, linia de mijloc folosită de Velcea a fost una inedită, cu Chiş, Gorobsov, Dobricean şi Sandu, ultimii doi debutând în postura de titulari în acest sezon. Utilizarea lui Florin Sandu a fost inspirată, fostul jucător de la Otopeni marcând unicul gol al întâlnirii. Ulterior, poliştii n-au scăpat de păcatul de a fi sancţionaţi cu un număr de 3 cartonaşe galbene…

A fost o ultimă verificare înaintea optimii de finală din Cupa României, de joi. Contra Stelei, timişorenii au nevoie de o altă evoluţie pentru a da lovitura. După rezultatele modeste din campionat şi umilinţele din Europa League, bucureştenii văd în competiţia K.O. şansa de a-şi salva sezonul şi probabil nu vor face o simplă vizită pe Dan Păltinişanu.

Poli Timişoara – Chindia Târgovişte 1-0 (0-0)

Stadion Dan Păltinişanu (ora 17), teren umed, timp răcoros, spectatori 300.

A marcat Sandu (min. 55): la centrarea lui Gorobsov de pe dreapta, mingea l-a depăşit pe Ricketts, dar Sandu a preluat şi, din 10 metri, a şutat pe jos la colţul lung.

Poli: Lepmets – Mera, Scutaru (c), Florin Ilie, Sepsi – Chiş (Popovici, 56), Gorobsov, Dobricean (Jitaru, 72), Sandu – Ricketts, Zăgrean (Axente, 69). Pe bancă: Kirev – Poparadu, Curtean, Pătraş. Antrenor: Valentin Velcea.

Chindia Târgovişte: Perianu – Pătru, Morariu (Honciu, 80), Mladen, Dinu – Anton, Rădoi (c), Şerban (Cherghez, 59), Băluţă (Radu, 73) – Verdeş, Dobre. Pe bancă: Omuţ – Cărnariu, Dreşcan, Negoescu. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Cartonaşe galbene: Dobricean (58), Mera (65), Popovici (90+6) – Rădoi (48), Băluţă (64).

Arbitri: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin) – Gabriel Sabin Stroe (Piteşti), Tunyogi Ferencz (Zalău). Observatori: Nicu Florescu (Sibiu), Dan Firiţeanu (Reşiţa).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 18

 


Alte articole legate de acest subiect: