Toamnă însorită. Naţionala sub 17 ani a României o urmează neînvinsă pe cea sub 19 ani în primăvara europeană

Vremea mohorâtă de toamnă n-a putut împiedica însă soarele să încălzească fotbalul românesc, calificat astăzi şi cu selecţionata sub 17 ani în primăvara europeană, precum reprezentativa sub 19 ani a FRF, care pătrundea în condiţii de deplasare în faza a II-a a preliminariilor, în Cehia. Juniorii mai mici merg mai departe neînvinşi graţie unui succes la zero la Buftea cu baltici, deşi i-au avut vizitatori şi pe francezii şi norvegienii din urne valorice superioare, care au remizat între ei, continuând la rândul lor în turul următor.

Scandinavii însă fără a fi marcat absolut niciun gol atât Franţei cât şi României, ceea ce nu i-a împiedicat totuşi să avanseze în faza următoare, îngroaşând semnele de întrebare legate de sistemul competiţional şi criteriile de calificare, permisiv croite de către UEFA şi comportând discuţii.

România U17 a valorificat marţi dimineaţă statutul valoric superior şi avantajul terenului propriu în faţa estonienilor, în etapa a III-a şi ultima a grupei patrulater organizate în Ilfov vreme de 6 zile la startul preliminariilor spre UEFA Euro U17 din 2024 din Cipru, juniorii „tricolori” desprinzându-se până la pauză prin golurile lui Vlad Oargă, legitimat la Sampdoria, respectiv decarului Mihai Toma, din minutele 23 şi 40, iar David Popa, intrat la pauză, transformând un penalty în prelungiri (minutul 90+9): 3-0.

Astfel, românii au fost la un singur gol diferenţă, pe minus, faţă de francezi, care au câştigat grupa graţie unui 4-0 la debut cu Estonia U17, căci în rest, principalele 3 contracandidate au remizat între ele: România – Norvegia 0-0. România – Franţa 1-1 iar tot astăzi Franţa – Norvegia 0-0.

A fost de fapt unica grupă din totalul celor 13 în care ocupanta locului 3, Norvegia, a obţinut mai mult decât un punct în compania primelor două clasate, mergând astfel şi „vikingii” mai departe, în turul secund preliminar.

Selecţionerul Roşca a efectuat două schimbări la pauză, încă una după o oră de joc şi alte două în minutele de prelungiri, în care ulterior „galbenii” au obţinut o lovitură de la 11 metri. 

Nicolae Roşca a început astăzi cu Ungureanu – Ilaş, Racu, Dumitra, Techereş – Laszlo – Burlacu (minutul 90 plus 3, Nechifor), Stoian (61, Petculescu), Doicaru (46, Popa), Toma (90 plus 6, Tomşa) – 19. Oargă (46, Stanciu), pe bancă rămânând portarul Radu, Cotor şi Buşe.

România U17, precum România U19, va juca în primăvară în „Turul de Elită”, decisiv pentru calificarea la turneul final european, al juniorilor mari, în Irlanda de Nord, al juniorilor „B” în Cipru.

La „Mondialul” U17 din Indonezia, Brazilia, graţie unui 3-1 cu Ecuador, Spania, cu un 2-1 cu Japonia, Germania, 3-2 cu SUA, şi Mali, 5-0 cu Mexic, sunt primele calificate la startul fazelor eliminatorii, din optimi în sferturile de finală. 

Clasamentul final al Grupei 6 din faza I a preliminariilor U17:

1 Franţa 3 1 2 0 5-1 5
2 România 3 1 2 0 4-1 5
3 Norvegia 3 0 3 0 2-2 3
4 Estonia 3 0 1 2 2-9 1

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Juniori și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: