Toamna se numără… punctele: UTA – FC Universitatea 1948 Craiova 1-0 (1-0)

Chiar dacă are un punctaj bun, respectiv 20 de puncte, UTA nu a mai câștigat de la partida cu Mediaș din etapa a 7-a. Aseară, în cadrul celei de-a 12-a runde a Ligii 1, arădenii au jucat cu multă determinare și au reușit o victorie care le asigură liniște: UTA – FC Universitatea 1948 Craiova 1-0 (1-0).

Pentru echipa din Arad urmează trei partide accesibile cu Clinceni, Chindia și Mioveni și, cu puțină atenție și cu o doză de șansă, UTA poate obține punctaj maxim din aceste confruntări.

În partida cu FC Universitatea 1948 Craiova, UTA a început bine, iar ca noutate, a avut o așezare 4-1-3-2, prin cei doi atacanți mărindu-și capacitatea ofensivă. Astfel, cu acest efect resimțit, Roger a profitat de o greșeală a fundașului Negru și a marcat un gol spectaculos, care a și fost golul victoriei, chiar dacă arădenii au mai avut ocazii de a înscrie.

Oaspeții au evoluat curajos, dar le-au lipsit ocaziile de gol. Chiar dacă au nou antrenor, Flavius Stoican, acesta nu a reușit să schimbe mare lucru în maniera de joc a oltenilor. Singurul jucător care s-a remarcat a fost mijlocașul Baeten.

De subliniat că oaspeții au evoluat aproape o jumătate de oră în inferioritate numerică, Albu fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. După părerea mea, arbitrul Cătălin Popa s-a grăbit să-l elimine pe Albu, deoarece el nu a solicitat nimic când a căzut în careu, de fapt nu putea fi vorba de fault în careu.

Este a treia victorie a arădenilor acasă în noua ediție, și de fiecare dată la zero, din 7 apariții pe teren propriu în 12 etape, în ordinea rezultatelor 0-0, 1-1, 1-0, 2-0, 2-2, 0-1, 1-0, așadar cu bilanțul pe Mureș 7 3 3 1 7-4 12 puncte. Pewntru nou-promovații din Bănie este în schimb a cincea înfrângere la zero din ultimele 7 partide în campionat, celelalte două fiind remizate 1-1.

Rezultatele etapei a 12-a în Liga 1 și programul viitor, cu UTA în Ilfov, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

*

UTA – U Craiova 1948 1-0 (1-0)

A marcat Roger (min. 14) care a profitat de o greșeală a lui Negru și a șutat la coțul lung.

Arad, 17 Octombrie 2021; arena Francisc Neuman; teren acceptabil; spectatori: 4.000.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Vukcevic, Benga, Medimorec, Shlyakov (min. 66, Baravykas) – Vorobjovas – Miculescu (min. 90 Mercioiu), Ubbink, Roger, Dangubic (min. 90 Antal) – Hora (min. 76 Passaglia).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, da Silva, Bustea, Isac, Dima.

FC Universitatea 1948 Craiova: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Huyghebaert, Bușu – Baeten (min. 78, Raicea), Asamoah (min. 85 Blidar), Albu (cpt.), Van Durmen (min. 46 Sidibe) – Ondaan, Bălan (min. 71 Marquet).

Antrenor: Flavius Stoican.

Pe bancă: Popa, Paramatti, Gajic, Achim, Pop.

Cartonașe galbene: Shlyakov, Miculescu, Negru, Huyghebaert, Albu, Baeten.

Cartonaș roșu: Albu.

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Bogdan Gheorghe (București), Mihai Marica (Bistrița). Rezervă: Florin Andrei (Tg. Mureș). Observatori: Romulus Gabor (Deva), Sajtos Laszlo (Sibiu).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: