Top 10 fotbaliști sub 18 ani în Europa în 2021

Află care sunt cei mai promițători fotbaliști sub 18 ani care evoluează în campionatele din Europa în 2021. Top 10 talente de viitor.

Fotbalul, sportul-rege, reușește să fie atât de îndrăgit în toată lumea, încât a devenit rând pe rând, simulator, joc video sau joc de sloturi pe platformele online evaluate de Bogdan Cazino. Grație fotbaliștilor-minune, acest sport se bucură de cel mai mare număr de fani în întreaga lume. Competițiile majore de fotbal sunt urmărite de peste 4 miliarde de oameni la nivel internațional. În fiecare an, UEFA întocmește un top al tinerelor speranțe în fotbalul mondial. Iată care sunt cei mai promițători 10 fotbaliști cu vârsta sub 18 în Europa și unde evoluează aceștia în 2021.

Premier League – pepinieră de talente în fotbalul european

Campionatul care înregistrează o audiență de peste 4,7 miliarde de telespectatori poate fi considerat pepiniera de talente Under 18 a fotbalului european. Lista este deschisă de internaționalul englez în vârstă de 17 ani, Carney Chukwuemeka, care evoluează la Aston Villa. Mijlocașul central are o înălțime de 1, 82 metri și momentan joacă în Premier League 2, la echipa Under 23 a clubului englez.

Propunerea echipei Manchester City este Romeo Lavia, un internațional belgian în vârstă de 17 ani. Acesta a debutat la echipa Under 16 a Belgiei, unde, în 4 apariții a reușit să marcheze de 2 ori. Poziția sa este cea de mijlocaș defensiv. West Brom United se mândrește cu Rico Richards, un centru atacant de 17 ani care a marcat 1 gol în 4 meciuri jucate pentru reprezentativa U16 a Angliei.

Tottenham Hotspur deja îi pregătește un înlocuitor la fel de valoros vârfului Harry Kane în persoana tânărului Dane Scarlett. În vârstă de 16 ani, atacantul U16 al echipei antrenate de José Mourinho, deja a marcat 3 goluri în 3 partide pentru echipele naționale Under 15 și Under 16 ale Angliei. În acest moment, jucătorul are o valoare de piață de 250,000 de euro.

Kaide Gordon (16 ani) se anunță a fi unul dintre cei mai promițători jucători din echipa Liverpool. Acesta poate evolua atât ca mijlocaș, cât și ca extremă (dreapta-stânga), marcând 3 goluri pentru Liverpool U18 în 9 partide. A fost transferat în 2021 pentru suma de 3, 4 milioane de euro de la formația Derby County.

Super talente în celelalte campionate de top ale Europei

Borussia Dortmund se mândrește cu unul dintre cei mai buni atacanți la ora actuală, Erling Haaland. Numai că, din urmă vine cu alt talent de mare perspectivă, Jamie Bynoe-Gittens, care poate juca atât atacant, cât și extremă (pe ambele părți). În vârstă de 16 ani, internaționalul englez a reușit să marcheze 1 gol în cele 3 apariții în naționala U16 a Angliei.

Alături de acesta evoluează și Youssoufa Moukoko, care la vârstă de 16 ani este o certitudine pentru echipa germană. Valoarea de piață a atacantului cu dublă cetățenie (cameruneză și germană) cu o înălțime de 1, 79 metri este de 10,000,000 de euro. A marcat 3 goluri la echipa de club, la fel ca la echipa U16 a Germaniei.

Echipa franceză Paris Saint-Germain dispune de unul dintre cele mai remarcabile loturi din Europa. Printre talentele acestei formații se numără și internaționalul olandez Xavi Simons. În vârstă de 17 ani, acesta a marcat de 4 ori în cele 11 meciuri jucate pentru reprezentativele naționale U15, U16 și U17 ale Olandei. În momentul actual, cota de piață a jucătorului este de 500,000 de euro.

Ravil Tagir evoluează pe postul de fundaș central, dar și pe cel de fundaș lateral stânga la echipa turcă Istanbul Basaksehir. În vârstă de 17 ani, acesta are o valoare de piață de 2, 7 milioane de euro. A marcat de 3 ori până în prezent, în cele 22 de meciuri jucate pentru echipele naționale U15, U16, U19, U20 și U21 ale Turciei.

Cu siguranță că Florian Wirtz este unul dintre fotbaliștii de mare perspectivă în 2021. Mijlocașul german în vârstă de 17 ani are o cotă de piață de 45,000,000 de euro. Acesta poate evolua și pe postul de extremă. A reușit până în prezent 4 goluri și 5 pase de gol în cele 22 de partide în care a jucat pentru formația germană.

Fotbalul european se poate mândri cu cele mai puternice campionate din lume (Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța). Grație investițiilor masive în infrastructură, tinerele talente fotbalistice ies la iveală în fiecare an. Pentru 2021, aceștia sunt cei mai promițători jucători de fotbal, de la ei așteptându-se evoluții care să încânte spectatorii și telespectatorii!

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: