”Toți am avea de câștigat”. ACS Poli, debut acasă în ediția 2017/8 din Liga 1. Vineri ora 21, cu FCSB

Primul meci acasă al timișorenilor de la ACS Poli în noul campionat este tocmai cu vicecampioana FCSB, bănățenii disputând și în cea de-a doua etapă a ediției 2017-2018 tot a doua partidă a rundei, așa cum era cazul și în cea inaugurală, la Chiajna, unde s-au impus sâmbăta trecută cu 0-1.

Dacă săptămâna trecută mai toate întâlnirile uverturii noii campanii au lăsat de dorit în plan valoric și calitativ iar numărul spectatorilor a fost din păcate în nota obișnuită în ultimii ani în fotbalul intern, de astă dată se așteaptă în schimb altceva de la confruntarea de vineri de la ora 21, anunțată a fi de succes cel puțin prin prisma interesului iscat în tribune în jurul jocului ACS Poli – FCSB, măcar o rețetă fiind așadar cu certitudine pe plus.

Cât despre fotbalul în sine, rămâne însă de văzut, căci toate prestațiile legate de vizitele bucureștenilor de la FCSB pe ”Dan Păltinișanu” în Liga 1 de la lansarea lui ACS Poli au adeverit zicala ”la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”, fiind vorba despre dispute de o calitate îndoielnică și invariabil zgârcite ca goluri. Într-adevăr, 0-0 în 5 aprilie 2014, 1-0 pentru bănățeni în 13 septembrie 2015 și 0-1 în precedenta ediție de campionat, când vizitatorii s-au impus în sfârșit și ei, însă fără a convinge.

Protagonistele au câștigat weekend-ul trecut în seri consecutive, ACS Poli cu 0-1 (0-0) la Chiajna prin reușita cu capul a junelui Bîrnoi iar FCSB cu 2-1 cu FC Voluntari, pentru timișoreni fiind prima partidă pe ”Dan Păltinișanu” după cea câștigată în manșa I a barajului de supraviețuire din 12 iunie, în urmă cu 5 săptămâni și jumătate, cu arădenii. Acel triumf a fost primul dintr-o serie de trei succese bănățene în apariții oficiale, elevii lui Popa impunându-se și în ultima confruntare acasă din faza play-out, contra târg-mureșenilor. Multe s-au mai schimbat în acest scurt răstimp prin faptul că salvata de la retrogradare și-a garnisit lotul cu câteva achiziții dintre sportivi cu rulaj în Liga 1, speranțele gazdelor legându-se de un parcurs mai bun decât cele care le-au adus pozițiile a 13-a și a 12-a în campaniile precedente, fapt valabil și pentru roșu-albaștri, depășiți în ultimele stagiuni de Astra și FC Viitorul în duelurile directe la titlu.

Așadar un ușor ascendent moral pentru amfitrioni, care au susținut joi la ora 17 o conferinţă de presă înaintea meciului cu FCSB, ce va fi arbitrat în această seară de Andrei Florin Chivulete din București, asistat de severineanul Marius Nicoară și Alexandru Vodă, din Alba Iulia. Programul rundei, pe coloana clasamentelor, cea dreaptă în secțiunea Fotbal, de notat fiind și că timișorenii vor juca weekend-ul viitor la o altă reprezentantă a Ligii 1 în cupele europene, Astra, dar iată cele menționate în conferinţa de presă, inaugurată de explicațiile diriguitorului Sorin Drăgoi: ”Am găsit prilejul să vă găsesc pe toţi aici pentru a vă spune câteva precizări cu ultimele subiecte care au fost făcute legat de situaţia clubului. Am fost astăzi la ANAF, ei au pus poprire pe conturile noastre din drepturile TV de la Ligă, banii de la Ligă au fost trimişi către ANAF. Am depus documentele pentru plata celor trei salarii restante pe trei luni, bani care vor fi plătiţi cât de curând posibil pentru jucători şi pentru personalul cubului, şi cel administrativ, urmând ca pentru restul de bani să facem o eşalonare. Am discutat cu cei de la ANAF să pregătim dosarul de eşalonare care va fi depus la ei, la ANAF, şi pentru dosarul de eşalonare vom primi o decizie de la ei, cu care vom putea accesa – să spunem aşa – fonduri pentru a primi de la autorităţi. Am vrut să fac precizarea asta ca să evităm anumite speculaţii sau anumite discuţii care au avut loc pe marginea finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara. E adevărat că suntem într-o situaţie în care şase cluburi au datorii la ANAF, adică nu numai la Poli Timişoara a fost pusă poprire pe conturi pe drepturile TV, dar sper ca situaţia în cel mai scurt timp dacă este posibil să fie deblocată şi să putem merge mai departe aşa cum este normal”.

Legat de meciul care se desfăşoară diseară cu bucureștenii, până aseară au fost vândute peste 12.000 de bilete, Drăgoi anticipând că ”mai aşteptăm ziua de vineri iar rugămintea şi apelul prin Dumneavoastră către suporteri este să fie prezenţi mai devreme, căci se intră după multă vreme acum pe turnicheţi şi să nu se formeze cozi, aşa că putem transmite aceasta, să fie prezenţi mai devreme”.

Ca noutăţi despre jucători, ”tot astăzi am făcut o înţelegere cu jucătorul nostru Andrei Sîntean, cu care eram în anumite litigii. Pot să spun, am semnat înţelegerea cu el şi practic se sting toate conflictele pe care le aveam, alte lucruri nu ştiu, dacă mai sunt şi noutăţi ca să vă spun. ACS Poli nu este în afara pericolului pentru următoarea perioadă de timp. Din cei 700 de mii de euro care au fost confiscaţi de ANAF, un milion două sute de mii de lei vor fi viraţi pentru salarii, iar restul păstraţi în contul celor peste două milioane de euro datorii către stat, 11 milioane de lei este datoria la ANAF. Trei salarii sunt 1.200.000 de lei, iar din restul se va stinge datoria veche şi vom face o eşalonare pe cinci ani de zile și atunci putem cere bani de la autorităţi. Clubul nu a primit bani de la autorităţi din mai 2015. Legat de lot şi de jucători, în măsură este să vă răspundă domnul Ionuţ Popa, dar transferuri nu mai facem… Momentan asta am avut să vă spun”

Antrenorul principal Ionuţ Popa a remarcat că ”pentru jocul cu FCSB avem tot lotul disponibil. Au intrat în antrenament şi cei doi jucători, Mailat şi Bocşan, care nu vor face parte din lot iar aşteptările noastre sunt foarte mari, în sensul că dorim ca echipa să joace bine şi să câştige. Nu voi face modificări în lot, sper ca echipa să fie foarte bine  motivată. Despre bucureşteni, ei pot să joace foarte bine cu prima echipă la noi, că nu cred că au meci foarte greu cu Pizen. Repet, sper ca echipa să fie foarte motivată! Denis Man este cel mai bun jucător sub 21 de ani de la Steaua, din România, după aceea venim noi, cu jucătorii noştri. Dacă ASU Politehnica şi ACS Poli erau unite, la fiecare meci erau între 10 mii şi 20 de mii – la fiecare meci!, dar vedeţi că suporterii sunt despărţiţi. Normal că FCSB, Steaua este ca o selecţionată divizionară, faptul că au reuşit să aducă atâţia jucători, au cumpărat cei mai mulţi jucători din fotbalul intern, îi reclamă ca o echipă destul de puternică. Viitorul, Dinamo şi poate CFR Cluj sunt echipele care vor domina campionatul. Cred că lumea va veni să vadă un spectacol, deşi sunt mulţi, vor veni pentru Poli, aceia care sunt din oraş, sunt şi din Arad utişti adevăraţi care s-au transformat în polişti, care vor veni la meci. Le-am trimis vreo 70 de bilete în această seară, ca să nu am probleme. Când joci cu echipele mari ale campionatului, normal că apare o motivaţie în plus, ea apare de la sine şi sper ca noi să fim mai buni. Despre Bud, că nu a dat randamentul pe care mulţi îl aşteptau, se vede la el încă o stare de nepregătire dar eu l-am adus să joace şi eu sper să joace foarte bine vineri seara, cel puţin 50-60%. Și da, Bîrnoi este titular!”

Întrebat dacă le duce bilete celor de la ANAF, ”să fiu pe placul tuturor”, Popa a preferat să nu răspundă la această întrebare. Dacă jucătorii vor primi salariile, ”eu nu m-am văitat, eu am spus lucrurilor pe nume. Nu vreau să creadă că o fac intenţionat şi să-i supăr. Am spus exact ce se întâmplă la echipă din punct de vedere financiar şi aştept să se rezolve problemele pentru totdeauna din acest punct de vedere, mai ales că Timişoara nu este Voluntari, nici Chiajna, nici Brăneşti. Timişoara este oraşul al doilea din punct de vedere economic după Bucureşti şi eu cred că oameni care iubesc sportul, fotbalul, oricare ar fi, ar sări în ajutor. Nu poţi să mergi pe milogeală. Dacă echipa ar juca şi vor obţine rezultate, eu cred că sponsorii ar veni împreună cu oamenii să vadă spectacol şi toţi am avea de câştigat”.

Vaşvari, jucătorul nou venit în această vară la ACS Poli, n-a ieșit cu absolut nici o virgulă din tiparele standard ale spuselor de regularitate ale sportivilor în asemenea momente, limbajul tipic de lemn pentru asemenea ocazii: ”Ne simţim foarte bine, aşteptăm meciul cu nerăbdare. Am început cu dreptul campionatul, din câte am înţeles va fi un stadion aproape plin. Acestea sunt meciuri frumoase, mai ales după victoria de la Chiajna ne bucurăm și avem un moral foarte bun. Aşteptăm meciul cu mare încredere și sper să ne facem jocul cu mare încredere şi să ieşim de pe teren la final bucuroşi pentru cele trei puncte câştigate”.

ACS Poli recomandă celor care i-au diseară drumul arenei ”Dan Păltinișanu” să achiziționeze din timp biletele de acces, pentru a evita aglomerațiile de la casierii și porți: ”Totodată, facem un apel către suporteri să vină din vreme la stadion, ținând cont că accesul se va efectua exclusiv prin turnicheții de la porți”.

Prețul biletelor: 15 lei la peluzele sud și nord; 20 de lei la tribuna II; 25 de lei la tribuna I; 40 de lei la tribuna 0; 250 de lei la lojă.

Porțile stadionului se vor deschide în ziua meciului la ora 19, și anume:

Tribuna 0 – E

Tribuna 1 – C, D, F

Tribuna 2 – L, M, N

Peluza Sud – H, I

Peluza Nord – P

Sector oaspeți – A.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: