Tragerea la sorți a 16-imilor timișene ale Cupei României, în absența delegaților: declarații. 15 jocuri eliminatorii, în scenă și cu cluburile din Divizia D Timiș. Lugojul la Partoș, dar va găzdui oare Electrica meciul cu sânmiclăușenii?

AJF Timiș a efectuat astăzi tragerea la sorți a fazei județene a 16-imilor Cupei României, tur în care intră în competiția eliminatorie și divizionarele ”D”, însă stabilirea celor 15 întâlniri care vor avea loc în jur de 24-25 februarie 2023, atunci când CS Millenium Giarmata va sta, calificată fiind din oficiu în optimi, s-a desfășurat în absența delegaților grupărilor participante.  

Astfel, Marius Maier, președinte al campioanei de toamnă a Diviziei D Timiș, CSM Lugoj, a explicat că ”nu am putut participa la tragerea la sorți, dar am aflat că jucăm cu o echipă aproape de graniță. Am înțeles că echipele din liga a patra au fost forțate să participe.”

Răzvan Popaluca, antrenor al vicecampioanei de toamnă în liga a patra județeană, CSC Peciu Nou, a semnalat că ”nu am fost la tragerea la sorți, dar am aflat cu cine am picat, mergem la Sânandrei-Carani, care este una din cele mai valoroase echipe, au un antrenor meseriaș. Va fi un meci tare și ne dorim să ne calificăm în faza superioară!”

Cosmin Belin, antrenor al uneia dintre noile divizionare ”D”, Steaua Roșie Variaș, a admis că ”sincer, nu am participat, căci nu ne interesează Cupa României. Dar nu am știut, chiar ne-au înscris. Da… Noi nu vom participa, căci în acea perioadă echipa este în cantonament și nu avem cum să jucăm, dacă nu ne-am înscris.”

Sunt încă în cursă și grupări din liga a VI-a timișeană, de exemplu Dan Ursea, președinte al clubului din Darova, lider de toamnă în Seria a IV-a de ”Promoție”, semnalând că ”nu am putut participa la tragere, este prea departe, nu ne-am dus. Am aflat că jucăm cu Timișul Șag, îi așteptăm cu drag și ne dorim să ne ridicăm la nivelul ligii a patra. Și să mergem mai departe în faza următoare a Cupei României!”

Iar Silviu Ciopei, conducător al unei alte campioane de toamnă, Inter Foeni, în Seria I ”Promoție”, a mărturisit: ”Chiar nu am fost anunțați, dar acum o oră am aflat că jucăm pe teren propriu cu Topolovățu Mare. Oricum nu ne vom da la o parte, vom juca pentru calificare, să mergem în faza următoare!”  

Florin Crăciun, președinte al clubului din Pesac, Șoimii fiind ocupant al locului secund în Seria a II-a de ”Promoție”, a spus la rândul său că ”nu am fost la Timișoara dar am aflat că jucăm acasă cu Moșnița Nouă pe 25 februarie. Cu toți ne dorim să mergem mai departe. Vă doresc Sărbători fericite!”

Învingătoarea întâlnirii eliminatorii CSC Dudeștii Noi – CS Comloșu Mare va juca în optimi cu câștigătoarea jocului Inter Foeni – Avântul Topolovățu Mare, iar calificata din optimi va da ochi în sferturi cu gruparea care va merge mai departe din ”careul” Olimpia Darova – Timișul Șag respectiv AS Bârzava Partoș – CSM Lugoj. 

Ulterior, în semifinale, formația ajunsă în ”careul de ași” dintre cele 8 menționate mai sus, va întâlni clubul calificat dintre următoarele opt, și anume, pe de-o parte CSC Belinț – CSU UVT și Dedy-Mid Viitorul Iecea Mare – Steaua Roșie Variaș, respectiv pe de altă parte CS Sânandrei Timiș-Carani – CSC Peciu și AFC Unirea Jimbolia – CSC Liebling.

Cealaltă finalistă a ediției Cupei României va proveni de pe a doua jumătate a tabloului competițional, propunând doar 7 întâlniri în 16-imi, dat fiind că ex-divizionara ”C” din Giarmata stă.

Astfel, învingătoarea dintre Vulturii Igriș și Progresul Ciacova va juca în optimi cu câștigătoarea meciului Șoimii Pesac – Gloria Moșnița Nouă, echipa calificată apoi în sferturi urmând a da ochi cu una dintre următoarele: AS Bacova – Flacăra Parța și Avântul Jamu Mare – Voința Mașloc. 

Una dintre semifinalistele acestei jumătăți de ”tablou” se va alege dintre cele 8 grupări de mai sus, iar cealaltă din ramificația Electrica – Unirea Sânnicolau Mare și VHP Pădureni – Progresul Gătaia, asta pe de-o parte, iar pe de altă parte învingătoarea jocului CSO Deta – Cocoșul Orțișoara cu Millenium Giarmata – având asigurat locul în optimi. 

Timișorenii de la Electrica, antrenați de Marcel Romanescu, ar putea întâmpina însă probleme în 2023, întrucât li s-a pus gând rău, cautându-li-se nod în papură într-o tentativă de zdruncinare a clubului din liga a V-a a Campionatului Județean Timiș, nefiind exclus ca mobilul asaltului asupra grupării ”de la Gara Mică” să aibă de-a face tocmai cu însuși stadionul ”Electrica”. Deși deține grupe de copii și juniori, circa 150 de ”speranțe”, plus o echipă de seniori pe locul 3 după turul Seriei a II-a în ”Județ”, Electrica este periclitată, desfăcute fiind momentan câteva contracte de muncă, dar anunțându-se totodată și alte concedieri după Sfintele sărbători.

Desfacerea contractului de muncă a fost efectuată în cazul lui Ioan Marius Cotișel – director sportiv al clubului Electrica, după 2 ani și 4 luni în funcția de șef birou contabilitate financiar la SMTT, respectiv a inginerului Marcel Nicola – 3 ani director tehnic la SMTT, fost președinte al grupării de fotbal Electrica, demisionar, locul său fiind preluat de Ioan Goia, conducător și în prezent.

Celor cărora li s-a desfăcut contractul de muncă așteaptă argumentația acestor decizii, de semnalat fiind aspectul că viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, din uniunea sabotării românilor, este președinte al AGA și în Consiliul Director al SMTT.

Toate unitățile administrativ-teritoriale (UAT) membre, inclusiv Adunarea Generală a Asociației, Consiliul Director și președintele SMTT, Ruben Lațcău, au fost informați despre obligativitatea intrării în legalitate prin modificarea actului constitutiv si a statutului ADI SMTT.

Cu toate că s-a solicitat în scris acest aspect, inclusiv de către UAT Ghiroda, UAT Remetea Mare și UAT Șag, președintele ADI SMTT, Ruben Lațcău, a refuzat să supună spre dezbatere și aprobare aceste notificări ale UAT de pe ordinea de zi. Ulterior, s-a depus de către 16 membri ai ADI SMT o solicitare de intrare in legalitate prin modificarea actului constitutiv și a statutului ADI SMTT, atașând și un proiect de hotărâre în acest sens, conform cerinței expres a președintelui Lațcău. Cu toate acestea, la următoarea ședință AGA a ADI SMTT, Lațcău a refuzat din nou punerea pe ordinea de zi a solicitării (proiectului de hotărâre) celor 16 membri ai ADI SMTT.

Se convoca AGA ADI SMTT în data de 13 decembrie, de către președintele Ruben Lațcău, cu ordinea de zi nr. 5979/07.12.2022, preocupat fiind însă doar de concedierea unor angajați din ADI SMTT, această concediere fiind rezultatul nefacturării și neîncasării veniturilor cuvenite de ADI SMTT de la operatorul public conform contractului de servicii publice nr. 1812 / 22.07.2022, fără a pune în discuție intrarea în legalitate prin modificarea actului constitutiv și a statutului ADI SMTT privind dreptul la un vot egal al UAT-urilor membre.

UAT Timișoara, prin președintele Ruben Lațcău, s-a opus in mod sistematic încă din luna februarie 2022 aderării ca membru în ADI-SMTT a C.J. Timis. Problemă care ar rezolva mobilitatea cetățenilor la nivelul polilor de creștere economică ai județului. În concluzie, orice hotărâre luată de către AGA al ADI SMTT, cu nerespectarea dreptului la vot egal a membrilor UAT, e lovită de nulitate iar faptele persoanelor (reprezentanții UAT-urilor) sunt sub incidența și suspiciunea unor fapte penale, conform legii penale.

Râia așa-zis ”politică” s-a infiltrat în acești peste 30 de ani postdecembriști la orice sân de supt și a infestat terminal societatea civilă, pe ultimele-i picioare în fața progresismului ”woke” al unor utopici reinventând sârguincios un comunism deloc cu față umană.

Tabloul competițional al 16-imilor fazei județene Timiș în Cupa României, mai jos. Iar ultimele rezultate din toamnă și clasamentele turului, pe coloana consacrată în secțiunea Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: