Timişorenele au căzut cu singurele grupări româneşti rămase în eurocupe. Ripensia Timişoara – Pandurii Târgu Jiu (marţi 29 octombrie, ora 16) şi Steaua Bucureşti – ACS Poli Timişoara (miercuri, 30.10; ora 20) sunt partidele din optimile Cupei României Timişoreana, conform tragerii la sorţi.
Ripensiştii vor da piept pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu între jocurile acesteia tur-retur cu Fiorentina, în UEFA Europa League, din 24 octombrie, la Florenţa, şi 7 noiembrie, la Cluj. Şi ACS Poli o va întâlni pe Steaua, în deplasare, tot între două meciuri de eurocupe, „dubla” cu FC Basel, din Champions League, din 22 octombrie, la Bucureşti, şi 6 noiembrie, în Elveţia.
Jocurile optimilor de finală din jurul datei de 30 octombrie: Chindia Târgovişte – Dinamo, Rapid – Petrolul Ploieşti, Ripensia – Pandurii, Vaslui – FC Botoşani, Steaua – ACS Poli Timişoara, Gaz Metan – AFC Astra Giurgiu, Oţelul Galaţi – Corona Braşov, FC Braşov – Viitorul Voluntari.
Ripensia Timişoara, care va găzdui partida cu Pandurii pe „Dan Păltinişanu”, unde o elimina pe U Cluj din 16-imi, a fost inclusă în urna a III-a, împreună cu Rapid Bucureşti, din B1, şi Chindia, din liga a treia. Ca o coicidenţă, „Ripi” îi va primi pe gorjeni după ce aceştia vor evolua pe „Dan Păltinişanu” în seara de luni 28 octombrie (21,30), în faţa lui ACS Poli, în etapa a XII-a din Liga 1.
Pandurii, club percheziţionat astăzi de organele statului, aidoma locuinţei conducătorului său, Condescu, era eliminat în precedenta ediţie a Cupei deja în optimi, 1-2 cu Dinamo, iar în urmă cu două sezoane în sferturi, de către Rapid, cu 2-0.
ACS Poli a căzut într-un joc de deplasare cu Steaua, fiind extrasă din urna a doua, la 9 zile după ce pierdea cu 3-0 în faţa campioanei, în Liga 1, pe Arena Naţional. Timişorenii vor avea parte de o revenire în Bucureşti la puţine zile după primirea Pandurilor în Liga 1, în seara de luni 28 octombrie (21,30). Clubul bucureştean, cel mai aureolat în competiţia K.O., nu a mai câştigat trofeul din 1999 încoace decât în 2011, fiind eliminat în acelaşi an, în ediţia 2011-2012, tocmai de FC Timişoara, pe „Dan Păltinişanu”.