Trandu desprinde Ghiroda până la pauză, autoritară în dauna „satelitului” 2005-2007 al lui Mititelu: 3-0 şi jocuri la rând fără gol primit de Mancaş&Co

Vremea peste măsură de ploioasă de noiembrie, iar poate că multora le place capodopera muzicală „November Rain” a celor de la Guns N’Roses, dar nu când vine vorba despre precipitaţiile autumnale peste sportul în aer liber, a dat vineri de la ora 14 bătăi de cap gazdelor la construcţia jocului, mai ales în condiţiile stării gazonului arenei „Emilian Pavel”, cu problemele sale încă din startul întâlnirii, asta pe fondul ploilor din cursul săptămânii, probleme şi mai şi până la încheierea partidei din etapa a 13-a în Liga 3, însă chiar şi-aşa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii şi-a etalat valoarea superioară prin a fructifica dominarea clară şi a plusa pe finele fiecărei reprize, în schimb fără a încasa vreun gol pentru al doilea meci la rând acasă: 3-0 (2-0) cu FCU 1948 Craiova FC SA 2.  

Extrem de motivaţi în ideea reabilitării după două apariţii fără victorie, cea pierdută la Craiova în prelungiri în faţa celor din Filiaşi cu 4-2 şi cea remizată alb vinerea trecută acasă cu liderul devean, elevii lui Sorin Bălu nu le-au lăsat astăzi nicio şansă mai tinerilor oaspeţi ai echipei secunde a clubului din SuperLiga patronat de Mititelu, dominându-i clar pe toată durata întâlnirii din antepenultima rundă a anului 2023, cu o posesie zdrobitoare a balonului, plusuri valorificate printr-un succes absolut meritat şi just. 

Chiar dacă terenul a reprezentat un adversar destul de semnificativ pentru localnicii la construcţia jocului, iar asta încă din capul locului, Mancaş şi compania mobilizându-se însă chiar exemplar şi izbutind o posesie foarte bună a mingii, cu o progresie pe măsură, scorul reflectând prestaţia celor două protagoniste. 

În cele din urmă, înscriind şi pentru a treia oară, până la pauză prin Răzvan Trandu, autor al unei „duble”, iar pe final mulţumită căpitanului Cosmin Mancaş, timişenii au marcat tot de 3 ori junilor şi tinerilor „satelitului” lui „U” 1948 Craiova, precum în tur în Bănie, dar de astă dată prin a se şi impune, evitând astfel o nouă serie de 3 reprezentaţii consecutive fără victorie, aşa cum se întâmpla în aceeaşi secvenţă a întâlnirilor tur din rundele 2-4, pe-atunci sub forma unor remize, 1-1 în Banat cu cei din Filiaşi, 2-2 la Deva şi 3-3 în Oltenia. 

Însă timişenii au reuşit astăzi un joc chiar foarte consistent în condiţiile vremii nepruelnice şi a gazonului greu, tot mai greu pe fondul precipitaţiilor căzute şi în timpul meciului din etapa a patra a returului Seriei 7. 

Rundă aducându-le a cincea victorie acasă în 7 apariţii pe arena „Emilian Pavel” în acest campionat, absolut toate fără înfrângere, acest succes fiind însă şi primul fără gol primit: 3-0. 

Bănăţenii înscriind în schimb încă din minutul 12, când Trandu a driblat 2 adversari în zona careului de 16 metri al craiovenilor şi a şutat în cross la colţul lung, ochind plasa laterală, imparabil pentru portarul Enache, decan de vârstă al alb-albaştrilor de pe Jiu, din generaţia 2003, precum un singur alt convocat între cei 19 ai vizitatorilor, Iordache, şi acesta titular. 

De fapt, oaspeţii s-au aliniat la centru cu câte 3 titulari din generaţiile 2005, 2006 şi 2007, juniori, aceleaşi generaţii fiind reprezentate şi pe banca de rezerve, un sportiv din 2005, 3 din 2006 şi chiar 4 de 2007. 

Cu jucători rutinaţi, localnicii s-au desprins în minutele dinaintea pauzei, în urma centrării lui Ilie din stânga, fază în care căpitanul Mancaş a fost faultat în careu, Trandu înscriind din penalty, 2-0 în minutul 42. 

O diferenţă mai realistă, raportat la numărul ocaziilor create de bănăţeni, şi irosite însă cu oarecare nonşalanţă. 

Fără a fi marcat deloc săptămâna trecută tot pe „Emilian Pavel” la primirea devenilor, 0-0 cu liderul, timişenii s-au desprins astăzi încă din prima repriză în faţa învingătorilor cu 3-1 în etapa anterioară a celor din Petroşani, juni craioveni pe de altă parte cam incomodaţi în ultimele deplasări, pierdute pe rând mai mult sau mai puţin clar, cu 3-1 la Târgu Cărbuneşti, 3-0 în favoarea celor din Filiaşi şi chiar cu 7-1 la Deva, aşadar fără bucuria unui triumf „afară” încă din 23 septembrie, 3-1 la Lupac. 

În partea secundă, la 2-0, David Pop, care-i luase locul spre mijlocul mitanului lui Adrian Popa, a trimis în bara porţii lui Enache, scor la care aveau şi cei din Oltenia oportunitatea micşorării deficitului, spulberată de… bară.

Antrenorul Bălu trecuse aşadar la efectuarea modificărilor, din minutul 60 cu Schinteie în locul lui Popovici, iar din minutul 65 şi cu Buia şi David Pop înlocuitori ai marcatorului Trandu respectiv Adrian Popa, pe Darius Buia utilizându-l doar în partea secundă a reprizei a II-a dat fiind că profilul jucătorului nu se plia pe starea suprafeţei de joc. 

O dublă schimbare având loc şi-n minutul 72, atunci când Buţu şi Hecsko – care mai jucase şi la Petroşani, intrau în locul lui Bulza şi Adrian Ilie. 

Mai aveau însă gazdele fundaşi laterali care să furnizeze centrări aducătoare de gol, Vasluian erijându-se spre final în acest rol iar Mancaş plonjând cu folos, cap la vinclu pentru 3-0 în minutul 89.

Şi un semn al bunei pregătiri fizice a aspiranţilor la play-off, marcatori la finele fiecărei reprize, împotriva unei echipe „talentate fără doar şi poate, cu juniori şi tineri care au calitate; pot fi nişte jucători buni, mulţi dintre ei, dar astăzi s-a pus doar problema scorului”, după cum remarca antrenorul timişenilor la final. 

Sorin Bălu recunoscând că „nici nu ştiu dacă să mă bucur sau nu” vizavi de un alt rezultat înregistrat astăzi tot în Seria 7, cu implicaţii directe în zona play-off, şi anume ACSO Filiaşi – Viitorul Şimian 2-3 (0-0), în care toate golurile s-au înscris din minutul 65, primele două de către oaspeţi, care l-au marcat pe cel de-al treilea în minutul 84, 1-3, deznodământ făcând ca fruntaşele să fie „masate” în proximitate imediată în careul zonei 1-4, devenii cu 26 de puncte, timişenii şi învinşii din Dolj cu câte 25 iar mehedinţenii cu 24. Al căror triumf i-a împiedicat pe cei din Filiaşi să treacă în frunte şi să „rupă” niţel ierarhia cu o uşoară desprindere, pe de altă parte, reuşita celor de la Dunăre ajutându-i să evite pierderea contactului cu podiumul.   

Iar pentru timişeni urmează deplasarea la Craiova, pentru întâlnirea cu Universitatea 2, „satelit” al prim-divizionarei conduse de Rotaru, aşadar într-un alt duel pe teren sintetic, cu o formaţie a doua mult mai bună decât cea a concitadinei „U” 1948, de notat fiind că viitorii oponenţi ai bănăţenilor nu joacă etapa aceasta, deplasarea la Deva fiind lăsată pe 29 noiembrie de la ora 14, dat fiind mai numeroasele convocări la loturi naţionale juvenile din componenţa alb-albaştrilor de pe Jiu.

Iar după ce Mancaş şi compania vor ieşi la a cincea clasată, momentan cu 21 de puncte şi un meci mai puţin jucat, 21 faţă de cele 25 ale timişenilor, aceştia vor încheia sezonul de toamnă acasă cu urmăritorii din Drobeta Turnu Severin, consolidaţi astăzi pe 4. 

*Rezultatele etapei a 13-a şi programul viitor, pe coloana clasamentelor actualizate a secţiunii Fotbal.

Sorin Bălu a început cu Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Ilie – Precup, Trandu, Bulza, Popa, Popovici, Mancaş – cpt., rezerve neutilizate rămânând Mosoarcă – Miclău, Datcu şi Petruş. 

„Chiar dacă terenul a fost foarte greu, am controlat jocul şi îi felicit pe băieţi pentru evoluţia lor, o prestaţie bună şi încununată cu o frumoasă victorie care ne urcă pe locul 2 şi ne menţine cu şansele noastre pentru atingerea obiectivelor”, a spus Sorin Bălu la final.

Oaspeţii au început cu Enache – Stăncălie, Biosan, Bărhoaţă, Iordache, Bălaşa, Cîrstea, Bogdan Duţă, Lucian Duţă. Ilie şi Sîrbu, dintre care Bîrhoaţă şi Bălaşa, ambii de 2006, erau înlocuiţi de la pauză cu Pătru şi Drăgancea, de 2005 şi 2006. Iar Manea, de 2007, îi lua locul colegului de generaţia Ilie din minutul 63, Mărarea înlocuindu-l pe Cîrstea, şi aceştia de 2007, pentru ultimul sfert de oră, după care, pe final, Rădulescu (n. 2007), i-a luat locul lui Lucian Duţă. Doar portarul de 2006, Pena, precum şi Salaheldin şi Isvoranu au mai rămas dintre rezerve pe banca oltenilor.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: