Transformarea mirifică a Romeului Malac! Sau despre cum se urcă pe „scara” ierarhică, împins „frățește”, dar și cum te poate decădea incompetența

Pentru că a ajuns la urechile mele un… „zvon”, cum că există unii, mai mulți la număr, din ce în ce mai mulți la număr, care se tot uită și așteaptă să vadă ce mai face Observel, iacătă că vă satisfac curiozitatea. Nu m-a atins încă nici virusul (ar fi vrut unii, știm noi cine) și nici nu am rămas în pană de subiecte, mai ales atunci când vine vorba de năzbâtiile cu care ne tot „cadorisește” președintele AJF Timiș, Romeo Malac!

          Spuneam în urmă cu câteva luni că „marele Romeo” a „uitat” să-și actualizeze declarațiile de avere de pe site-ul angajatorului său oficial, Direcția de Prestări Servicii (DPS) din cadrul Consiliului Județean Timiș… Și mai spuneam că, noroc cu a sa „Julietă” de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), știți, cea cu bâlbâiala în direct de la conferința de presă din săptămânile de debut ale pandemiei, că am putut afla nivelul veniturilor familiale, pentru că doamna nu a fost „lovită” de neamțu’ ăla, zis Altzheimer.

         

Probabil că, odată cu Ziua Z, alias 27 septembrie, ziua în care administrația publică locală s-a cutremurat și, rând pe rând, toate „proptelele” familiei Malaciste au căzut, precum „principiul Dominoului”, s-a produs și minunea! A apărut o declarație buclucașă a președintelui AJF Timiș. Asta spre știința și a acelor membri, mai mult sau mai puțin afiliați, care acum află în mod exact cât câștigă președintele din banii încasați din taxele plătite de ei!!! Ca să fie toată lumea lămurită și să nu mai existe zvonuri…

La sugestia lui Diabolique  am decis să arunc o „Lupă” ceva mai nouă pe site-urile binefăcătoare ale respectivelor servicii publice, unde-și probează „calitățile” manageriale președintele și consoarta sa. Și… surpriză!!! Dar nu pentru mine.

Romeo Malac, acest Făt-Frumos al fotbalului județean!

Cred că nu există cineva care să nu fi citit în copilărie sau măcar să fi auzit de Făt-Frumos din lacrimă, un basm scris de Mihai Eminescu, cel care creștea într-o lună cât alții într-un an… Inspirat probabil de scrierea eminesciană, al nostru „Făt-Frumos”… din fotbal, a arătat că poate și el! A urcat „frățește” cu avânt, mai întâi pe locșorul sigur de șef seviciu într-o direcție liniștită, iar mai apoi, pentru că era în mare nevoie financiară și trebuia să depășească „umilința” de a aduce acasă mai puțini bani decât consoarta, și-a zis așa în barbă cum că el ar fi cel mai potrivit să-i succeadă „eternului” Dănuț Lața, în momentul trecerii acestuia în rezervă!

Și-a urmat pașii treptat, a „deschis” cum se cuvine ușile potrivite și a făcut sluj corespunzător la „împărăția” CJT, care a zis, cu acordul „răposatului” din funcția de primar, că de, merită omul o recompensă, pe principiul binecunoscut al „meritocrației parvenitului și incompetentului”.

Fac aici o scurtă paranteză, nu de alta, dar „porumbelul voiajor” a prins din zbor o informație cum că, președintele „fără frică” încearcă toate clanțele ușilor mai-marilor zilei în speranța că va supraviețui tăvălugului schimbărilor, la mare trecere în această perioadă. Se zbate să „înduioșeze” senatori și deputați, actuali și mai ales viitori, și nici președintele cel nou al CJ Timiș nu pare a scăpa de rugămințile „viteazului” Făt-Frumos, cu atât mai mult cu cât el este practic cel care îi va decide soarta Malacului. Care, dacă este demolat stadionul așa cum ferm s-a pronunțat deja în programul său președintele Alin Nica, nu va mai avea practic obietul muncii… Pentru că nici la management în construcții nu se pricepe! Și nu va mai avea ce să facă la stadionul în construcție. În atari condiții, Romeo Malac își caută portițe salvatoare, aducătoare în continuare de bunăstare.

Revenind la subiect, ca să nu mai batem câmpii, vă propun o analiză „la obiect” privind evoluția președintelui AJF Timiș de după instalarea frauduloasă în fruntea fotbalului județean! Ca să vedeți singuri și să comparați. Că acum avem din nou…”materialul clientului”!!! A se vedea următoarele declarații de avere ale distinsei doamne Cornelia Cismaș-Malac:

https://www.dsptimis.ro/data_files/declaratii/390/declaratie-de-avere_390.pdf

https://www.dsptimis.ro/data_files/declaratii/451/declaratie-de-avere_451.pdf

https://www.dsptimis.ro/data_files/declaratii/498/declaratie-de-avere_498.pdf

respectiv cele ale distinsului domn președinte al AJF Timiș, consortul Romeo Malac:

          https://dpstimis.ro/declaratii-2018/sef-serviciu-administrare-stadion-malac-romeo/

          https://dpstimis.ro/declaratii-avere-2020/sef-serviciu-administrare-stadion-malac-romeo/

Primul lucru care sare în ochi e lipsa declarației lui Romeo Malac din anul 2019, adică cea cu veniturile realizate în anul 2018, an în care a „debutat” în actuala calitate la AJF Timiș.    

Al doilea lucru care sare în ochi la o consultare simultană paralelă e că, soțul a omis din propria declarație un autoturism Audi, cumpărat în anul 2013, pe care doamna soție îl are prezent în propria declarație!!!! Menționatul autoturism dispare apoi din ambele variante de declarații, probabil vândut… sau donat! Nu știm exact dacă are vreo legătură cu autoturismul pe care îl conduce fiica prezidențială, coincidență, tot un Audi.

Înainte de instalarea în sediul de pe Pop de Băsești nr. 43, în anul 2017, „Il prezidente” deținea, conform declarațiilor proprii ale soților Malac, două terenuri intravilane, la Peciu Nou (896 mp) și la Dumbrăvița (713 mp), adică un total de 1.609 mp, două apartamente în Timișoara, adică unul de 55 mp, cumpărat în 1991, și unul de 62 mp, cumpărat în 2011, dar și două autoturisme, un Renault Clio din 2005 și menționatul Audi din 2013. Veniturile salariale erau în anul 2017:

Soția: 92.737 lei (19.053 €) / an, adică 7.730 lei (1.588 €) / lună;

Soțul: 39.796 lei (8.175 €) / an, adică 3.316 lei (681 €) / lună.

Deci, după cum menționam mai sus, doamna îl „bătea” financiar pe domnul!

          Trecând acum la situația anului „de grație” 2018, cel în care, la finele lunii februarie i se împlinea „pohta ce-a pohtit” și devenea boss-ul fotbalului local, vedem primele „semne” ale… îndestulării!!!

Terenurile au rămas în „Status Quo”, în schimb a  „răsărit” încă un apartament de 64,2 mp în Dumbrăvița, pe lângă cele două deja existente în Timișoara. Tot la capitolul „răsărit” trecem și un autoturism Volgswagen Tiguan, pe lângă bătrânul Renault Clio.

Și situația financiară a prezidentului s-a îmbunătățit semnificativ.

Soția: 74.998 lei (15.407 €) / an, adică 6.250 lei (1.284 €) / lună;

Soțul: 88.177 lei (18.115 €) / an, adică 7.350 lei (1.510 €) / lună.

Altă viață, nu-i așa!!! La asta a contribuit din plin atât FRF, cu delegările la Liga a 2-a și Liga a 3-a, cât și salariul de președinte al AJF Timiș, care, apropo, era de… 24.500 lei / an, adică 2.041 lei / lună. În 2018, primul an de mandat!

          Sigur, așa „sună” altceva, președintele depășindu-și, în sfârșit, consoarta și „spălând” astfel ”rușinea” anilor precedenți. De menționat aici că datele provin doar din declarația de avere a doamnei, pentru că domnul a omis să-și declare veniturile pe anul 2018!!!

Apropo, domnule președinte al CJ Timiș, Alin Nica, e posibil ca un angajat al instituției conduse de dvs. să încalce legislația cu atâta nonșalanță și să nu i se întâmple absolut NIMIC??? Sperăm că vă veți ține de promisiunea de a face ordine printre impostorii și incapabilii politruci care au căpușat ani la rândul Consiliul Județean sub „oblăduirea” coloraților în roșu și în urma unor concursuri „cu dedicație”!

          Acu-i, acu’!!! Când trecem la anul 2019, al doilea de mandat, declarat în 2020! ”Saltul” este mai mult decât spectaculos în ambele cazuri, soț – soție.

          La capitolul terenuri a mai „răsărit” un teren în Timișoara, de 327 mp, ajungând astfel la o suprafață totală de 1.936 mp deținuți, iar la capitolul apartamente mai apare unul în Timișoara, de 132,06 mp, „rotunjind” numărul acestora la PATRU. Dar dispare, numai din declarația lui Romeo, apartamentul achiziționat în 1991. Tot aici mai apare și un credit acordat de ING, în valoare de 436.900 lei (90.000 €), bani cu care, probabil, s-a achiziționat respectivul „apartament”… într-o casă de fapt.

          Și veniturile s-au „cosmetizat” radical în anul 2019:

Soția: 85.693 lei (17.600 €) / an, adică 7.141 lei (1.467 €) / lună;

Soțul: 112.903 lei (23.195 €) / an, adică 9.408 lei (1.933 €) / lună.

          Curios aici este „transformarea” suferită de veniturile de președinte al AJF, care au fost 42.000 lei / an, adică 3.500 lei / lună!!! Aproape s-au dublat!! Se aude domnilor afiliați??? Voi n-aveți bani pentru echipe, dar președintele își dă salariu cât vrea mușchii lui… Pentru că poate! Aici a contribuit FRF, cu 20.530 lei, și salariul de la DPS, de 50.373 lei. Sumele sunt totale pe an.

Și, aici intervine un detaliu important! Domnul președinte este angajat cu contract de muncă și normă întreagă „la stat”, adică la CJ Timiș, și conform legii nu mai poate deține un al doilea job cu normă întreagă! Adică să-nțelegem clar: suma de mai sus reprezintă jumătate de normă, domnilor! Adică 4 ore de muncă pe zi!!!! Dumneavoastră, membrii afiliați, cât trebuie să munciți pentru astfel de sume???

Și toate astea în condițiile în care, deși sunt două AJF-uri din țară care au început competițiile din fotbalul mic, la Timiș e pustiu și nu se joacă nimic în acest an competițional. De atâta competență managerială care „mustește” pe Pop de Băsești nr. 43, în „echipa cât o țară”, scuzați „haita cât o țară”!

Scurt, clar și la obiect !!!! „Câinii latră, caravana trece !!”

Nene Iancule, la „ei” e tot așa ??Bineînțeles !!!

Și la noi rămâne cum am stabilit… „Cu lupa pe ei” !! Și o „activăm” de fiecare dată când mai „calcă pe bec” !

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie !

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: