Trecut pe la Timișoara cu Șahtior Donețk, Răzvan Raț revine pe Bega la ACS Poli. Ex-căpitanul tricolor cu peste 100 de selecții: ”Cred că sunt foarte bine fizic, cred că pot intra”

Pe 5 august 2009, în urmă cu aproape 9 ani, Răzvan Raț suferea pe ”Dan Păltinișanu” eliminarea din faza a II-a de calificare din preliminariile UEFA Champions League, FC Timișoara ținând-o atunci în șah pe Șahtior Donețk, remiză albă după un 2-2 în Ucraina. Timpul a trecut iar fundașul stânga, care intra în cadrul seniorilor ”tricolori” în februarie 2002, a bifat în octombrie 2014 borna 100 pentru România, depășită ulterior binișor, mai apoi cel care pe 26 mai va împlini 37 de ani revenind pentru a doua perioadă la Rayo Vallecano. Însă, după 10 ani la vecinii din est iar din 2013 și pe la West Ham ori PAOK și în Spania, ex-căpitanul naționalei a optat pentru o revenire în fotbalul intern, fiind prezentat astăzi ca ultima achiziție din acest sezon a celor de la ACS Poli…

Răzvan Raț preia la ACS Poli numărul de la națională

Care grupare, având cea mai ridicată medie de vârstă din Liga 1, s-a ghidat după dictonul ”cine n-are bătrâni, să-și cumpere””Eu zic că este un mare fotbalist al României, care nu cred că mai necesită alte prezentări prin prisma numelui său și a activității sale. Nu bucurăm că îl avem alături de noi de acum încolo, am ales și cu mintea, și cu sufletul, și sunt convins că ne va ajuta din toate punctele de vedere. Îi urez mult succes și să dea Dumnezeu să ne salvăm!”, l-a introdus în scenă Radu Birlică, președinte al prim-divizionarei de pe Bega.

Care a adăugat explicând că ”el vrea să joace, noi voiam să vină aici, iar de aceea am și ajuns să vorbim de foarte multe ori, chiar și noaptea. A primat aspectul că ne-am dorit foarte mult să îl aducem la Poli, este un jucător cu foarte mare experiență, și care ne va ajuta din foarte multe puncte de vedere, și nu doar pe teren, dar și în alte aspecte ale organizării clubului, căci a evoluat la mari grupări din Europa, un sportiv de la care chiar ai ce învăța. N-a fost o discuție legată de partea financiară, noi am insistat enorm de mult și am dialogat la fiecare două zile, dacă nu chiar zilnic”.

Tot Birlică avea să adauge că ”Torje a ales altceva, nu e treaba noastră, e a dânsului. ACS Poli Timișoara, în pofida unora de-aici dar și din alte părți care cred că n-are resurse, are resurse, și reamintim că este un club care nu e susținut financiar de autorități, ne descurcăm din contracte și publicitate. Am dorit să aduc toți jucătorii solicitați de staff-ul tehnic și directorul sportiv, iar acum cred că o să-și facă datoria și echipa va ajunge la forma de astă vară. Îi mulțumim și impresarului Florin Manea pentru ajutor!”

Eliminat la Timișoara în calitate de câștigător la zi al Cupei UEFA, în anul 2009, cu ucrainienii cu care își adjudeca 7 titluri de campion național, Răzvan Raț a spus din capul locului că ”am ales-o pe ACS Poli pentru că aici sunt oamenii care m-au dorit foarte mult în ultima perioadă. Vorbim de foarte mult timp, de la revenirea mea în țară, de când m-am antrenat o perioadă destul de mare cu Dinamo, motiv pentru care le mulțumesc! Sunt bucuros că am ales-o pe Poli, în primul rând pentru că voi fi din nou acasă în România, iar în al doilea rând sper să le răsplătesc încrederea celor care m-au dorit foarte mult aici și sper să iasă bine!”.

Dublu campion național dar și câștigător al Cupei României în 2002 cu Rapid, club la care a evoluat între 1998 și 2003, cu excepția sezonului de împrumut la băcăuani, Raț a semnalat că ”a contat dorința foarte mare pe care au demonstrat-o de la bun început, de când am sosit, asta a făcut diferența. Iar când te simți dorit, e simplu să alegi. Om vedea ce va fi! O să fac tot ce este posibil pentru echipa la care voi juca, vom vedea cine va avea de câștigat. Am avut discuții cu Dinamo, hai să zicem că n-am ajuns la un numitor comun, dintr-un motiv sau altul”.

Legat de proximul joc oficial al bănățenilor, cel cu Sepsi, de luni 2 aprilie, ”om vedea dacă voi juca. Mai e mult până departe, așa încât s-o luăm pas cu pas, meci cu meci, antrenament cu antrenament. Dar sigur am de gând să continui, căci atâta vreme cât starea fizică îmi permite, voi face ceea ce îmi place!”

Întrebat despre descinderea sa pe ”Dan Păltinișanu” în urmă cu aproape 9 ani, atunci în tabăra lui Șahtior Donețk, Raț a admis că ”a fost un episod trist pentru mine, căci jucam în echipa care avea teoretic prima șansă, dar n-a fost să fie în acea dublă cu Poli, cu toate că n-au avut ocazii, a fost un fel de asediu și acolo, și aici. Însă e mai puțin important, rezultatul e cel mai important, iar timișorenii trebuiau doar felicitați!”

”Om vedea și cu naționala! Foarte important e să îmi fac treaba bine aici și să evoluez cât mai bine. Vom vedea mai departe! Nu-mi fac gânduri și nici iluzii…”

”Nu m-am retras, depinde de modul cum voi evolua la Poli, rămâne de văzut. Eu dintotdeauna am încercat tot posibilul ca să ofer evoluții la cel mai mare nivel. Deci nu-mi fac iluzii! Vom vedea mai departe… Am deja două săptămâni și ceva, aproape trei de antrenamente cu Dinamo, cred că mi-a prins foarte bine pregătirea alături de ei, cred că sunt foarte bine fizic, n-aș putea să vă ofer un procent, cum stau, multe sunt relative în fotbal. Dar eu cred că pot intra! N-am decât așteptări pozitive, de aceea sunt aici. Pentru mine aspectul financiar e mai puțin important, n-a contat în alegerea mea”.

”Tot timpul naționala contează mult, și cred că sunt și ultimele amicale (n.n.: sâmbătă în Israel și marți la Craiova cu Suedia), căci o să fie eliminate, de aceea este o ocazie pentru unii sau alții să demonstreze că pot fi chemați la echipa națională. Om vedea ce se va întâmpla și în aceste amicale. În orice caz, orice meci al naționalei este important pentru fiecare component al lotului!”, a încheiat Raț.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: