Triunghiular în spatele Gării Mari: cîte două goluri pe repriză

Se mai joacă totuşi fotbal şi altundeva decît pe terenul sintetic polist, gazda CFR Timişoara şi divizionarele C Millenium Giarmata şi Mama Mia Becichierecu Mic duelîndu-se sîmbătă între ele, cîte 45 de minute. Echipele de liga a treia au remizat în jocul direct, dispunînd pe rînd cu 2-0 de feroviari.

„Antrenorul Cosmin Stan m-a anunţat aseară că nu putem juca sîmbătă amicalul de la Lugoj, datorită terenului înzăpezit de acolo, iar prin bunăvoinţa domnului Titi Nedela am fost acceptaţi pentru formarea unui triunghiular, alături de gazda CFR şi Millenium Giarmata. Am jucat pe un teren acoperit cu zăpadă, dar mai mică, şi s-a putut juca foarte bine. M-a mulţumit mult evoluţia echipei mele, iar partida cu Giarmata mi s-a părut a fi foarte bună, între echipe bine antrenate, care cred că vor face o figură frumoasă în retur. La fel şi CFR Timişoara, care are în componenţă foarte mulţi tineri” a explicat după „triunghiular” Sorin Bălu, antrenor principal la Mama Mia.

„Sunt adeptul începerii campionatului la data stabilită dar decît să se joace pe terenuri proaste, mai bine să se amîne. Alcătuim o echipă tehnică, preocupată să joace, ori ne-ar dezavantaja asemenea suprafeţe”, a mai spus Bălu, sperând în recuperarea cît mai rapidă a juniorului Semenea, care a suferit o luxaţie la mînă: „În mod normal ar fi vorba de două săptămîni de pauză dar sperăm să nu fie ceva grav, să-şi revină cît mai repede”.

Fără Luţă şi Hodiş, învoiţi, Mama Mia a dispus de CFR cu 2-0, prin golurile lui Dragodan şi Scînteie. Într-un alt meci, CFR Timişoara – Millenium Giarmata 0-2, iar apoi, în duelul de liga a treia, Millenium Giarmata – Mama Mia 1-1, Buda marcînd din lovitură de la 11 metri iar Corlăţeanu egalînd pentru elevii pregătiţi de Călin Cojocaru, care în repriza cu gazdele vişinii i-a folosit pe Ţurcaş (Nariţa) – Marius Toma (Mihălceanu), Alin Toma (Oneţ), Gîrba (Murariu), Dancia (Luchici) – Leucă, Bungău (Domşa) – Rosenblum (Stratulat), Ţofei (Călin Marius) – Băişan (Corlăţeanu) – Ionaş (Gideon) iar în repriza contra lui Mama Mia i-a utilizat pe componenţii menţionaţi în paranteze. Băişan şi Alin Toma au înscris contra lui CFR.

Pentru Millenium Giarmata urmează triunghiularul de miercuri cu aceleaşi echipe iar sîmbătă jocul amical la CS Vladimirescu, nefiind exclus şi joi un test cu Poli II.

 

Sorin Bălu a apelat pentru repriza cu CFR la Culda (30, Filip) – Ştefanovici, Zurbagiu, Hecsko, Burduhos – Semenea, Glava, Scînteie, Centea – Dragodan, Jilcu, iar apoi, pentru cele 45 de minute cu Millenium Giarmata, la Filip (15, ) – Zurbagiu (Ştefanovici), Telescu, Heckso, Radu – Ştefan, Glava, Buda, Dragodan (Scînteie) – Bîldea, Jilcu.

Mama Mia va avea duminica liberă iar apoi antrenamente şi jocuri amicale, miercuri tot cu Millenium Giarmata şi CFR Timişoara, într-o repetiţie a triunghiularului, iar sîmbătă cu Unirea Sânnicolau Mare.

Pentru gazda CFR Timişoara n-a fost primul triunghiular, antrenorul Florin Bugar adaptîndu-şi jucătorii la asemenea rigori încă de miercuri, la Şiria, unde pe zăpadă şi ninsoare viscolită vişiniii au dat piept cu divizionara C CS Vladimirescu şi formaţia locală: „N-a prea fost fotbal dar măcar am alergat şi ne-am făcut pregătirea fizică. Le-am considerat nişte teste utile, de determinare a valorii pentru jucătorii noi veniţi, şi chiar şi ieri am utilizat foarte mulţi noi jucători, pentru a vedea la cel nivel sunt faţă de dorinţele noastre”.

CFR Timişoara este aşadar în pline testări de personal, cu „jucători din alte părţi, dintre care însă mai mult de 3-4 nu vom reţine. Miercuri vom juca din nou cu Millenium şi Mama Mia şi ne vom edifica, în funcţie de necesităţile noastre şi potenţialul lor. Încercăm să mai transferăm 2-3 jucători cu experienţă şi valoare, un jucător în fiecare compartiment, pe care să nu fie nevoie să-i mai formăm”, a mai spus Florin Bugar.

CFR Timişoara a demarat pregătirile în 23 ianuarie, iar după o săptămînă de readaptare la efort a purces la un minicantonament loco, la stadion, cu cîte 2 antrenamente pe zi. „A fost util, chiar dacă timpul ne-a încurcat foarte mult planurile. Însă în proporţie de 80% ne-am atins obiectivul”, a estimat Florin Bugar, explicînd că dintre cei 26 de fotbalişti aflaţi momentan la antrenamente vor mai rămîne 22-23. Ţigănaş, care lucrează, a solicitat transferul, trecînd la echipa de liga a cincea Cocoşul Roşu Orţişoara, fiind singurul component de care s-au despărţit vişiniii în iarnă. „Sigur vom alinia jucătorii buni într-unul dintre meciurile de miercuri, pentru că mai avem mult de lucrat la partea tactică, şi suntem presaţi să-i integrăm cît mai repede pe cei care vor rămîne în lot”, a mai spus antrenorul lui CFR.

Apoi pe 24, vineri, ex-feroviarii vor evolua într-un joc amical cu divizionara B Poli, iar „dacă se va amîna campionatul, vom mai încerca să jucăm încă unul-două meciuri de pregătire, cu care suntem în urmă, ca mai toate echipele. Terenul l-am mai deszăpezit, se mai şi topeşte zăpada, aşa încît sperăm să mai avem parte de verificări. Oricum, încercăm o cît mai rapidă omogenizare a echipei pentru că vrem să ne prezentăm cît mai bine, aşteptările fiind mari, ca reprezentanţi ai Timişoarei în eşalonul patru„.

Cît despre necunoscuta datei reluării campionatului în Divizia D Timiş şi derbyul care răsare la orizont, deja în etapa a treia a returului, la Lugoj, Florin Bugar a admis că „încercăm să intrăm în formă cît mai repede dar nu cred că respectivul joc va fi unul decisiv, căci campionatul se joacă şi nu cred că există echipă care nu întîmpină probleme pe parcurs. Depinde cum îţi gestionezi echipa şi să ai capacitatea să metamorfozezi o situaţie grea într-un rezultat pozitiv”.

Iar CFR este pe două fronturi, în 18 martie pornind la drum şi cu prim-divizionara feminină, într-un prim joc pe teren propriu în retur, cu Independenţa Baia Mare. Iar luna aprilie propune o deplasare la Chimia Brazi, o „echipă bună” din seria estică a elitei, pentru sferturile de finală ale Cupei României. Pe care CFR le va aborda şi cu o jucătoare nou legitimată, Silvia Usain, o campioană la judo şi polisportivă. Fetele şi-au reluat şi ele pregătirile pe 24 ianuarie, „prin zăpadă pînă la genunchi, cu ambiţie şi abnegaţie. O fac din plăcere”. 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 8

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: