„Tunara” Maanum, din naţionala Norvegiei, colaps subit fără a fi la minge în finala Cupei Continentale

„Nu-s cauze cardiace evidente”, titrează joi după-amiază BBC Sport pe seama căderii din senin la pământ, fără a fi fost implicată într-un duel direct la minge, a fotbalistei norvegiene a lui Arsenal Londra, Frida Maanum, cu 28 de apariţii la activ în acest sezon pentru „Tunare” în toate competiţiile, care s-a prăbuşit pe gazonul terenului Molineux din Wolverhampton în prelungirile finalei Continental Cup, adjudecată cu 1-0 de roş-albe după reprizele adiţionale în dauna concitadinelor de la Chelsea.   

Sportiva n-a fost spitalizată în urma căderii sale subite, ci doar tratată la faţa locului în cele 7 minute cât jocul a fost oprit pe stadionul grupării Wolverhampton Wanderers, din Premier League, scoasă fiind apoi pe targă dar arătându-se a fi „stabilă şi bine”, după cum a precizat o înştiinţare din partea clubului din nordul Londrei.

"Tabloul" calificărilor la Euro

„Tabloul” calificărilor la Euro

Maanum, care a strâns 77 de apariţii până la vârsta de 24 de ani în linia mediană a Norvegiei, înscriind de 14 ori, nu s-a mai alăturat însă şi de astă dată selecţionatei ţării sale, care vineri demarează acasă preliminariile „Euro 2025” împotriva Finlandei, după care scandinavele vor juca şi marţi în Olanda.

Arsenal, a treia clasată în Women Super League, primul eşalon divizionar al fotbalului feminin din Anglia, şi care va mai juca în campionat abia sâmbătă 14 aprilie acasă cu Bristol City, a menţionat că Frida Maanum a fost supusă unor teste care nu au evidenţiat „cauze cardiace” în urma colapsului din finala Continental Cup, aplicându-i-se în schimb un dispozitiv de monitorizare cardiacă.

Într-un comunicat dat publicităţii joi, Arsenal a semnalat că Maanum a trecut prin „testări extensive”, revizuite de „doi cardiologi de frunte”: „Nu s-au detectat până acum cauze cardiace evidente în cursul acestor investigaţii. Fridei i s-a aplicat în consecinţă un dispozitiv pentru înregistrarea activităţii cardiace şi va urma o revenire progresivă la protocolul de pregătiri de joc. Odată ce va fi fost monitorizată pentru o întreagă perioadă de o săptămână, antrenamentele normale vor fi îndeaproape monitorizate şi revizuite, înaintea luării vreunei decizii în privinţa revenirii în meciuri.”

Consemnarea de presă din partea corporaţiei din capitala insulară bineînţeles că n-aduce nici măcar pe departe vorba despre cauzele reale ce ar putea sta la baza colapsului norvegiencei, legate direct ori măcar indirect de aşa-zisa „vaccinare” fals promovată în 2020-2022 ca fiind „sigură şi eficientă”, când de fapt n-a fost absolut deloc vorba despre o vaccinare în sine, ci despre cu totul altceva, tăinuit maselor.

Şi fotbalistele României încep vineri preliminariile Campionatului European, în Armenia, urmând a juca apoi şi marţi de la ora 19 pe „Arcul de Triumf” cu Kazahstan. 

În SuperLiga Feminină, Farul a trecut pe primul loc al fazei play-off după prima treime a parcursului din „zona 1-4”, ierarhia la zi şi ultimele rezultate din grupa I valorică, plus programul viitor, fiind enumerate pe coloana tradiţională a datelor tehnice în secţiunea Fotbal din Sporttim. (foto: uefa.com)

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: