Turnul Chindiei cucerește Cetatea Aradului: UTA – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0)

Etapa cu numărul 14 din liga întâi nu a fost una prea fericită pentru UTA, arădenii fiind învinși pe teren propriu de târgovișteni într-o partidă care a avut două părți distincte: prima oră de joc le-a aparținut aproape în întregime gazdelor, iar după primul gol oaspeții au pus stăpânire pe joc. UTA – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0).

UTA a început meciul cu o așezare de acum obișnuită, 1-4-2-3-1, iar Chindia a răspuns cu o așezare îndrăzneață, 1-4-1-3-2. De remarcat că acțiunile de atac ale vizitatorilor au fost purtate într-un regim de viteză ridicat. Chiar și în aceste condiții, UTA a dominat jocul din primele minute, cu Hora autor al ratării unei mari ocazii de gol la pasa prelungită cu capul de Benga, iar până la pauză arădenii au mai irosit o șansă de a înscrie.

Repriza secundă a început în nota de dominare a arădenilor, Miculescu trimițând cu capul periculos, dar Căbuz a avut un reflex foarte bun și a respins. Ubbink a șutat în bara transversală, Batha a avut și el un șut puternic, dar mingea a refuzat să intre în poartă.

Totul s-a năruit în minutul 56, când Popadiuc a reluat din vole din mijlocul careului, în zona fundașilor centrali, și a marcat… 0-1. Din acel moment inițiativa a trecut de partea târgoviștenilor, cu Florea în prim plan, care a avut o execuție spectaculoasă din foarfecă. Lovitura de grație a fost dată de Neguț în minutele de prelungire, care a marcat un gol impresionant.

Arădenii erau însă avertizați. Chindia nu mai pierduse în deplasare din 27 august, 2-1 la FC Voluntari, de fapt nici măcar nu mai primise gol afară de peste două luni, de la acea ieșire în Ilfov, răstimp în care s-a impus de 3 ori cu 0-1 pe două fronturi iar în două rânduri a remizat alb. Luni a plusat, 0-2…

Arbitrajul lui Marian Barbu a iritat pe toată lumea, fiecare echipă considerându-se nedreptățită, unoeri spirtele inflamându-se. Una peste alta, a fost desigur o înfrângere în campionat.

Situația roșu-albilor în clasament este una bună, dar apar anumite semne de întrebare care ar trebui să îi preocupe pe cei care au putere de decizie în club. Au apărut unele achiziții care nu sunt relevante pentru UTA, iar jocul echipei nu convinge. Însă, drept dovadă perfectă că Sporttim nu s-ar putea bucura în nici cea mai mică măsură de nereușitele grupării prim-divizionare, așa cum profund eronat suspectează unul, altul din colectivul roșu-alb, cotidianul nu s-a ”înghesuit” să consemneze pe grabă eșecul, publicat cu temporizare, ”la rece”…

A fost a doua înfrângere la zero în ultimele 3 apariții acasă, bilanțul pe teren propriu fiind 8 3 3 2, așadar din apariții mai numeroase în Arad decât în deplasare, trei dintre meciurile de campionat pe malurile Mureșului fiind fără gol marcat de roșu-albi: la debut cu constănțenii, în eșecul cu CFR Cluj din octombrie și luni seară.

Și urmează deplasări, la finele turului și startul în retur, la Mioveni și Farul, după care, la încheierea lunii, primirea piteștenilor. Rezultatele penultimei runde din prima jumătate în sezonul regular din Liga 1 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal. 

*

UTA – Chindia 0-2 (0-0)

Arad, 1 Noiembrie 2021; arena Francisc Neuman; teren acceptabil.

Fără spectatori, deși echipa a fost încurajată pe toată durata partidei de suporterii plasați la poarta stadionului.

Au marcat: 0-1 Popadiuc (min. 56) cu un șut din mijlocul careului; 0-2 Neguț (min. 91) cu un șut la colțul opus în plasa laterală, deși era talonat de un apărător.

UTA: Fl. Iacob (cpt.) – Baravykas (min. 60, Vukcevic), Benga (min. 86, Da Silva), Medimorec, Shlyakov – Vorobjovas (min. 60, Wagner), Batha – Miculescu, Ubbink, Roger (min. 86, Antal) – Hora (min. 34, Dangubic).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Dima, Bustea, Isac.

Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, Celea, P. Iacob (cpt.), Corbu – Kocic – Neguț (min. 92, Matiș), Dulca, Popadiuc – M. Șerban (min. 92, Roumpoulakou), Florea (min. 87, Stoian).

Antrenor: Emil Săndoi.

Pe bancă: Pop, Martac, Atanase, A. Șerban, D. Popa, Suciu.

Cartonașe galbene: Benga, Ubbink, Dulca.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș)-Alexandru Cerei (Cluj), Vlad Bârleanu (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova). Observatori: Cătălin Cursaru (București), Nicolae Grigorescu (Timișoara).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: