Uhrin jr.: „Zicu n-are 4-5kg în plus faţă de jocurile când marca”

„Cred că nu avem motive să zâmbim, încă n-am câştigat nimic. Cred că suntem unii dintre favoriţi şi vrem să facem totul pentru a fi în frunte dar trebuie să se înţeleagă că e totuşi un sport… Noi din nou trebuie să punctăm, n-am mai reuşit de mult să câştigăm acasă şi ne-am bucura mult să revenim” a spus Dusan Uhrin jr., antrenorul alb-violeţilor, înaintea ultimelor cinci jocuri decisive în privinţa încoronării în premieră a clubului ce aniversează 90 de ani în 2011, meciuri învăţate pe de rost de fani… acasă cu FC Braşov, la Vaslui, acasă cu Unirea Urziceni, apoi la Galaţi, cu fosta lideră Oţelul, şi – în fine – din nou pe teren propriu, ca într-o năstruşnică potrivire a lucrurilor, cu Dinamo Bucureşti. „Acestea sunt adevărate finale, aşa încât nu suntem favoriţi la titlu. Suntem în luptă pentru primul titlu, şi aşa cum galeria ne-a susţinut cu Târgu Mureş, după primul eşec, înregistrat în Giuleşti, sperăm să fie cu toţii alături de noi, de la acţionariat şi până la ultimul suporter care nu poate fi prezent la meci. E un moment greu pentru noi dar cred că anul acesta e anul lui Poli. Cred că n-am greşit anul trecut în februarie când am spus că vreau să obţin un titlu cu Poli”, a ţinut să completeze Daniel Stanciu, conducător polist, specificând că datorită celui mai dificil program final dintre candidatele la titlu, Poli nu poate fi considerată principală favorită.

„Am jucat multe meciuri, ne-au costat mult efort risipit şi trebuie să vedem şi gradul de oboseală al jucătorilor, aşa încât de-abia sâmbătă după ora 12 vom vedea cu cine vom juca… Vom vedea şi în privinţa lui Cisovsky, a lui Goga, vom vedea şi dacă Burcă va fi în regulă, căci şi el a fost accidentat serios la Mediaş… avem şapte accidentaţi… Trebuie să abordăm meciul la victorie şi să aratăm că vrem să câştigăm acasă, în faţa unei echipe care în acest moment va juca un fotbal mai eliberat, fiind salvată de la retrogradare, şi periculoasă la fazele fixe, puternică în atac”, a mai spus Uhrin jr. în cadrul conferinţei de presă de vineri de la ora 16.

„Tot timpul este la fel, eu cred că se antrenează normal, cred că nu este nimic vizavi de ceea ce s-a scris în ziare. În mod sigur nu are 4-5 kilograme în plus faţă de când marca goluri”, s-a referit antrenorul ceh la speculaţiile în privinţa greutăţii golgeterului Ligii 1, Ianis Zicu, care n-a fost titularizat la jocul de miercuri, câştigat cu „U” Cluj.

„Îmi doresc să vină mulţi suporteri deoarece în ultima vreme n-am reuşit să aducem mulţi. Ştiu că mulţi sunt dezamăgiţi dar noi ne dorim să fim primii, nu-mi doresc nimic altceva şi sigur avem nevoie de susţinerea lor, să ne trezească. Cred că jucătorii fac maxim, la fel şi noi, cu marea dorinţă să terminăm cu bine”, s-a referit Uhrin jr. la aportul publicului spectator.

Dorin Goga, Ovidiu Burcă, şi „oarecum dar probabil va juca” Bourceanu, sunt incerţi înaintea jocului cu braşovenii, în vreme ce Pantilimon, Mansour şi Scutaru sunt scoşi din orice calcule pentru acest duel.

Poliştii abordează jocul de sâmbătă seară din postura de lideri ai Ligii 1 cu un avans de un punct, poziţie cucerită miercuri la Mediaş şi păstrată după remiza… medieşenilor, joi, la Galaţi. Pe „Dan Păltinişanu”, unde violeţii se căţărau la diferenţă de golaveraj în frunte pentru o singură etapă, a 26-a, după remiza albă cu Pandurii, vine acum FC Braşov, o trupă neînvinsă în ultimele 4 jocuri, pentru meciul din runda a XXX-a, programat de la ora 21,30 şi din nou imediat după cel al vasluienilor, următorii amfitrioni ai poliştilor, care evoluează contra Victoriei, la Chiajna.

„Sunt partide decisive, adevărate finale, iar cel mai greu program îl avem noi, dar mai întâi trebuie să trecem de Braşovul lui Conceicao, care arată altfel faţă de tur, fiind calificată în semifinale şi cu şanse mari de a juca finala Cupei României, după egalul de la Steaua, şi care a redescoperit plăcerea de a juca fotbalul”, a spus Stanciu despre oaspetea de sâmbătă seară, şi care nu va conta la rândul ei pe aportul unui titular. „Surprinzător pentru unii, Braşov a învins cu 3-0 la Steaua”, a mai reamintit Stanciu de aplombul ofensiv al celor de sub Tâmpa.

Meciul va fi arbitrat de Alexandru Tudor, Adrian Vidan (ambii din Bucureşti) şi Eduard Dumitrescu, din Piteşti.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: