ULTIMA ORĂ. Aurel Şunda şi Remus Steop preiau FC Hunedoara

Exclusiv şi ca ştire în premieră, în www.sporttim.ro… „De mâine, domnul Remus Steop este colaboratorul meu la FC Hunedoara”, a confirmat duminică seară antrenorul timişorean Aurel Şunda preluarea lui FC Hunedoara pe perioada acestui sezon cu drept de prelungire un an, declarându-se entuziasmat să activeze pentru „un brand în fotbalul românesc”, în favoarea căruia a fost contactat sâmbătă de Ioan Andone, acţionar al alb-albaştrilor.

„Avem ca prioritate de start să evaluăm jucătorii din cadrul lotului până în iarnă şi să adunăm cât mai multe puncte. Obiectivul nostru imediat este să obţinem maximum ce se poate în cele 9 etape rămase din turul seriei a V-a, după care sperăm să efectuăm o bună pregătire de iarnă şi să conturăm un lot bun, pentru a juca un fotbal frumos în returul campionatului”, a spus Aurel Şunda, care a subliniat că „nu s-a trasat ca obiectiv pentru acest sezon promovarea”.

Aurel Şunda, un antrenor cu o carte de vizită impresionantă şi care cunoaşte ca-n palmă mai ales primele două eşaloane ale fotbalului românesc, având la activ numeroase promovări în elită cu grupări din seria vestică, a discutat duminică seară cu preşedintele clubului FC Hunedoara şi acţionarii săi majoritari inclusiv pe tema renaşterii majore a unei formaţii de mare tradiţie în Carpaţi: „Da, am atins şi subiectul unui plan cu bătaie mai lungă, de a readuce Hunedoara în prima ligă. Aceasta a fost dorinţa tuturor, fiindcă Hunedoara reprezintă un brand, înseamnă ceva pentru fotbalul românesc, şi sperăm să revină cândva în elită. Este un plan pe termen lung în care s-a pierdut un tempo în ultima vreme”.

Şunda a admis că s-a discutat despre „cam doi ani pentru o ligă” în ceea ce priveşte ascensiunea Hunedoarei, care e clasată a şasea în C5, cu 10 puncte, dintre care mai multe câştigate afară, pe când sub fostele furnale s-a pierdut vineri, eşec fatal pentru Eric Linkar: 0-1 cu CFR Simeria.

Şunda a spus că nu exclude întărirea lotului în pauza competiţională de iarnă: „Selecţia este continuă şi vizăm orice fotbalişti disponibili care sunt mai buni decât componenţii existenţi în lot”. Antrenorul timişorean, care s-a regăsit în vară cu Săgeata Năvodari în barajul de promovare în Liga 1, pierdut cu Voinţa Sibiu, a admis că „nu, din păcate nu am văzut nici un joc al lui FC Hunedoara dar m-am uitat pe câteva înregistrări video”. Întrebat fiind ce n-a funcţionat în jocul divizionarei C, Şunda s-a referit la „inconstanţa în multe evoluţii, reflectată în rezultatele înregistrate”.

„Plec cu ambiţia de a lua încă un lucru de la capăt şi de a face ceea ce am reuşit cu şi cu alte echipe”, a spus Aurel Şunda. Doriţi să atingeţi şi la Hunedoara acel moment în care să jubilaţi promovarea în primul eşalon? „Aşa este, acesta este planul nostru, şi nu pot să-l ating de unul singur. Oamenii sunt binevoitori, au ambiţiile şi orgoliile lor şi nădăjduim să reuşim ceva frumos împreună. Sunt la club şi foşti componenţi din vechea gardă, în calitate de antrenori cu copiii şi juniorii Hunedoarei, bineînţeles că voi colabora cu dumnealor, şi sper ca foarte mulţi tineri localnici să facă pasul spre prima echipă. La Hunedoara există o mare tradiţie în această privinţă!”

Aurel Şunda a avut în cursul ultimelor două luni câteva oferte de a antrena în ligi superioare, „două din liga a doua”. Şi de la Poli? „Nu, de la Poli nu”.

Nelu Mitrică va fi în fruntea Centrului de copii şi juniori la FC Hunedoara iar jucătorul Marcel Şandor, colaborator în cadrul staffului tehnic al divizionarei C.

Aurel Şunda şi Remus Steop vor conduce un prim antrenament mâine, luni de la ora 17.

„Este un moment inedit în cariera mea, este pentru prima oară după 20 ani când voi antrena un club de liga a treia dar, totuşi, e o echipă cu nume şi cu condiţii pentru a evolua într-un eşalon superior”, a mai spus Şunda, care a fost contactat sâmbătă de Ioan Andone, acţionar al clubului, în vederea preluării funcţiei eliberate de demisul Linkar. Aurel Şunda a mai activat în zonă, la Jiul Petroşani, în prima ligă, tot cu secundul Remus Steop, care, ca o glumă, a remarcat că „malul mării era prea departe pentru a merge cu Relu Şunda la Năvodari. Am promovat cu Covaci şi de dragul fotbaliştilor am continuat acolo”. Cuplul Şunda – Steop a mai conlucrat în elită la CFR Cluj, Jiul Petroşani, FC Braşov.

Şunda, care la 14 octombrie va împlini 54 de ani, a adunat 208 apariţii în prima ligă cu Poli Timişoara, ca fundaş lateral, şi le-a antrenat în elită atât pe Poli cât şi pe UMT, reuşind ulterior promovări printre altele cu CSM Reşiţa, Unirea Alba Iulia sau CFR Cluj. La Jiul a antrenat în 2006.

FC Hunedoara ocupă locul 6 în C5, 10 puncte, dar doar cu un succes acasă, 2-1 în etapa a III-a, cu Gloria CTP Arad, obţinut în minutul 94. Hunedorenii au remizat acasă, 1-1 cu ACS Recaş, şi cedat 0-1 vineri cu CFR Simeria, câştigând în schimb 6 puncte afară, printre care şi în Timişoara, 1-0 cu „satelitul” polist.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: