Ultima săptămână din iulie, foarte bogată în amicale în ”fotbalul mic”: rezultate, marcatori, echipe. Dar și jocuri abandonate din cauza vremii, pumnilor

”Luna lui Cuptor”, și mai încinsă în ultima săptămână a sa în ceea ce privește disputarea meciurilor de verificare din pregătirile de vară, semn că un nou sezon bate deja încet, încet la ușă, începând din august. Iar unele întâlniri amicale au loc chiar și în această seară de duminică, așa încât rândurile de mai jos mai pot suferi completări, adăugiri sau în cel mai rău caz rectificări. Fără pretenția de a fi cuprins prin enumerare toate partidele disputate, spicuim într-un tur de orizont.

Seria jocurilor amicale din pregătirile estivale a continuat așadar de marti până la aceste ore, după cum urmează mai jos, cu un îndemn din partea Sporttim încă din capul locului în sensul cultivării spiritului de fair-play și al omeniei între toți cei implicați în fenomen. 

Ripensia Timișoara U19 – CS Progresul Gătaia 3-3 (2-2).

Au marcat: Luca Szimionaș, Ioan Vermeșan și Răzvan Șiuiu, respectiv Petru Gîtin, Florin Călin și Alexandru Radovan.

CS Phoenix Buziaș – CS Flacăra Parța 0-0. Jocul dintre divizionarele ”C” și ”D” s-a disputat pe terenul din localitatea Sacoșu Turcesc.

CS Millenium Giarmata – Politehnica Timișoara U19 6-1 (3-1): Radu Semco două goluri, Bogdan Moroșan două goluri, Ionuț Onosa și Sebastian Stoica, respectiv Alexandru Pentea.

CS Progresul Ciacova – CS Timișul Șag 12 (0-1): Andrei Luca respectiv pentru învingători Ovidiu Radu de două ori.

Noul antrenor al echipei din Șag este Gheorghe Manu, revenit în țară după 14 ani în Italia, unde a antrenat la un centru de copii și juniori.

ACS Kids Sânmihaiu Român Timișul Șag 0-2 (0-1): Ovidiu Radu și Răzvan Banu. Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Utvin.

În primul amical pentru cei de la Sânmihaiu Român, jucat saptămâna trecută cu cei de la Unirea Banloc, victorie cu 5-4.

CFR Timișoara – Unirea Tomnatic 3-4 (0-3): Liviu Popescu, Florea Răsătea și Denis Bronz, respectiv pentru învingători Alexandru Baranyi și Denis Chistrugă cu câte două goluri fiecare. Jocul s-a disputat vineri pe terenul 2 ”de la Gara Mare”.

Alte meciuri care s-au desfășurat sâmbătă și astăzi (duminică) de la ore diferite, inclusiv cele ale divizionarelor ”B” bănățene, despre care s-a consemnat în cronici anterioare, întâlniri în compania unor divizionare ”C”:

Politehnica Timișoara – Aurul Brad 7-0 (1-0): Benzar (minutele 39 și 52), Gologan (min. 63), Alin Ignea (min. 77), Bătănași (minutele 83 și 85) și Meleke (min. 89).

ACS Pobeda Star Bișnov – Ripensia Timișoara 1-3 (1-1): Lungu (min. 44), respectiv pentru învingători Gavra (min. 30), Stoi (min. 76) și Agapie (min. 83). Citește aici.

Avântul Periam – CSC Dumbrăvița 1-1 (1-1). Adrian Bain a deschis scorul în minutul 35, iar gazdele au egalat în ultimul minut din prima repriză prin Raul Gălățan.

CS Phoenix Buziaș CSC Peciu Nou 3-5 (1-3). Jocul s-a disputat pe terenul din localitatea Sacoșu Turcesc.

În minutul 28, Răzvan Rus a deschis scorul din penalty, acordat pentru fault de către centralul Cosmin Ripan. Două minute mai târziu Scutaru l-a deschis în adâncime pe Vlădic, care a înscris cu un șut în dreapta portarului. În minutul 40, Răzvan Rus a reușit ”dubla”, marcând din lovitură liberă de la 23 de metri. Scorul la pauză a fost stabilit de autogolul lui Rosenblum din minutul 44.

La reluarea partidei, nou-promovata în liga a III-a a redus din diferență în minutul 65 prin Rafael Hrudei, iar după numai 5 minute Răzvan Pițigoi, transferat de la Topolovătu Mare, a majorat scorul la 2-4. Din nou Pițigoi, ”dublă” și 2-5 pentru Peciu Nou. Scorul final, stabilit de Denis Giurgiu în minutul 87. Echipa din Buziaș se află în continuare în cantonament.

Buziaș: Cuzmanovici – Marius Mustețea, Stemate, Nicolescu, Horcea – Marian Mustețea, Ferțu, Filip, Mihoc, Birău, Chistrugă.

Antrenor Sorin Tomoș. În repriza a doua: Lupu – Rus, Nicolescu, Artimon, Popescu – Petruș, Ferțu, Țugui, Giurgiu, Birău, Hrudei.

Peciu Nou: Dubou – Rosenblum, Matei, Ștreangă, Teslariu – Scutaru, Poparadu – Rus, Nikolic, Cornel Bud – Vlădic.

Antrenori Vasile Rupa și Răzvan Popaluca. Au mai jucat: Boșca, Denis Bud, Voroș, Giuricici, Pițigoi, Schipor, Dobie.

Răzvan Popaluca (antrenor secund Peciu Nou): ”Un meci bun făcut de echipa noastră, toți băieții au fost conectați și implicați pentru a evolua cât mai bine. Bravo lor și sperăm să o ținem tot așa! Cu noii jucători veniți la echipă vrem să facem o formație bună și să ne clasăm pe podium în noul campionat.”

CS Comloșu Mare – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-5 (1-2).

Au marcat: Răzvan Trandu și Dacian Bîrză, respectiv pentru învingători Cosmin Mancaș două goluri, Sinișa Sporin, Alex Ilie și Ion Vasluian.

Au jucat următoarele formații:

Comloșu Mare: Culda – Diac (min. 46, Niță), Ardelean, Marius Toma, Iovanov, Bota, Mînecan, Trandu, Stanciu, Bîrză, Olteanu. Au lipsit Pecarov, Costea, Matei și Tripunescu.

Ghiroda: Mosoarcă – Sporin, Stupu, Rosuș, Velcan – Schinteie, Mancaș, Zavalache, Datcu, Cristodulo, Făgărășanu.

Au mai intrat: Golban, Ciocan, Hecsko, Miclău, Nagy, Crișan, Popovici, Cociu, Vasluian, Coroiu, Ilie.

Marius Stanache (antrenor Comloșu Mare): ”Jocul a fost cu intensitate, cu o echipă bună, cu jucători experimentați. Chiar dacă am pierdut, sunt mulțumit de băieti, ținând cont că am avut patru titulari lipsă.”

Răzvan Leucă (antrenor Ghiroda): ”Meciul de la Comloșu Mare a arătat multe aspecte încurajatoare cu privire la echipa  noastră, suntem în plină perioadă de acumulări fizice și de la acest joc am urmărit, în mare parte, efortul fizic. Cu toate acesta, am reușit să marcăm multe goluri și să practicăm un joc bun. Sunt mulțumit că jucătorii cu experiență reușesc să îi integreze pe jucătorii tineri și foarte tineri din cadrul grupului. Urmează încă o săptămâna de acumulări fizice și încă un joc la finalul acesteia, în compania celor de la FC Bihor.”

Atletico Liebling – CS Gloria Moșnița Nouă 2-1 (1-1).

Alex Neag a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 29, ca apoi gazdele să răstoarne scorul prin golurile marcate de Ovidiu Semeniuc (min. 44) și Petru Rădulescu (min. 89).

CS Flacăra Parta – CSO Deta 1-2 (0-0): Mădălin Ciurariu (min. 55), respectiv pentru învingători Mădălin Roman (min. 66) și Andrei Ștefan (min. 71).

A.S. Recaș – AS Crvena Zvezda Stanciova 9-0 (4-0).

O nouă victorie în jocurile de verificare pentru recășeni, prin golurile marcate de Raul  Hantea, Alex Rotariu și Cristian Sârbu – câte două fiecare, Norbert Gălețan, Deian Cocoțan și Alexandru Banu.

CS Millenium Giarmata – CS Cocoșul Orțișoara 3-0 (0-0): Mădălin Stancu (min. 53), Sebastian Stoica (min. 70), și Alex Vlăduți în minutul 80, după ce în prima fază șutul din lovitură de la 11 metri a fost respins de portarul Puiu.

CSM Lugoj – ACS Voința Lupac 3-0 (1-0): Alexandru Emanuel Maier (min.22), Loren Robert Stoia (min. 33) și Victor Gîrlea (min. 76, din lovitură de la 11 metri).

În repriza a doua, după 15 minute, jocul a fost întrerupt momente bune dat fiind o ciocnire între portarul Trașcă și Ilyassou. Acesta din urmă a urmărit insistent o pasă în adâncime și s-a ciocnit cu goalkeeper-ul ieșit în întâmpinare, care a rămas întins pe gazon minute bune, intervenția promptă a jucătorilor și a cadrului medical al echipei gazdă evitând un deznodământ nedorit.

CS SînandreiCaraniCS Timișul Șag 3-2 (3-0).

Galop de sănătate în primul sfert de oră al sportivilor antrenați de Narcis Petre, care au marcat prin Dan Silaghi în minutele 5 și 7 și Ifeany Anagor (min. 14). Răzvan Banu a înscris în minutele 60 și 70.

Într-un meci internațional de juniori sub 18 ani, în Banatul Sârbesc, OFK Vrsac – LPS Banatul Timișoara 0-4 (0-1). Cele 4 goluri pentru echipa timișoreană au fost marcate de Denis Murgoci, Ciprian Gîngu, Mario Banciu și Sebastian Hepeș.

Antrenorul Ovidiu Vîlceanu a folosit următorii juniori: Antonescu, Topârcian, Cristea (cpt.), Băluțoiu, Ureche, Ștefan, Dobricean, Ștefanciuc, Șiel, Rancov, Savu. Au mai intrat: Bodac, Bejan, Buză, Onu, Gîngu.

De menționat că echipa a beneficiat de un cantonament peste hotare în perioada 18-29 iulie.

Cupa Instituțiilor Timișene, la prima ediție.

Sub egida Consiliului Județean Timiș, vineri, timp de peste 10 ore, la baza sportivă din Giarmata Vii s-a organizat reuniunea inaugurală în minifotbal a formațiilor unor instituții din județul Timiș, la care au participat 34 de echipe, cu mențiunea că s-au jucat partide a câte o repriză cu durata de 20 de minute.

Iar prima ediție a fost câștigată de IPJ Clubul Timpolis, care a jucat finala cu echipa din localitatea Șag, rezultat 2-0, prin ”dubla” reușită de Ionuț Bolborea. Formația câștigătoare, antrenată și manageriată de Nicușor Tanasoglu, a folosit următorii jucători: Viorel Tilca, Flavius Jurj, George Marcu, Mihai Ebetiuc, Eduard Mihăilescu, Sergiu Moldovan, Cristian Dorunda, Vasile Emanuel Kovacs, Alin Ușvat. Golgeterul echipei a fost Ionuț Bolborea, cu 9 goluri.

Altfel, ne întrebăm de ce această finală nu a fost arbitrată de tineri care au fost implicați pe tot parcursul turneului, ci tocmai de Nicolae Grigorescu.

În alte întâlniri…

AS Utvin AS Inter Foeni 0-8 (0-4): Viorel Libotean 4 goluri, Irinel Burlacu două goluri, Cosmin Horaniț și Ciprian Botca.

AS Cruceni – AS Viitorul Ionel a fost întrerupt la scorul de 1-2, în minutul 62, întrucât un jucător al gazdelor l-a lovit cu pumnul în față pe atacantul oaspeților. Nemulțumită de acest ”tratament ospitalier”, gruparea din Ionel a părăsit terenul de joc, și anume cel din localitatea Foeni.

Iar AS Plavii Delia Sâmpetru Mare – CS Unirea 2 Sânnicolau Mare s-a întrerupt în minutul 12 din cauza vijeliei ce s-a abătut deasupra localității timișene, fără ca meciul să se mai reia.

Fotografie cu cărășenii de la jocul AS Obilic Sânmartinu Sârbesc Fotbal 1931 – CSO Anina 2-7 (1-4).

Alte rezultate: AS FC Unirea Jimbolia – AS Avântul Topolovățu Mare Mare 4-1, Tricoul 1 Iunie Timișoara – CSC Ghiroda și Giarmata Vii  U19 2-3.

Altfel, CSC Belinț – CS Progresul Gătaia nu s-a mai disputat întrucât oaspeții au anunțat că nu mai pot onora cu prezența, dat fiind efectivul redus de jucători.

Iar nici la AS Gelu – AS Olimpia Lenauheim vizitatorii nu s-au prezentat, însă nici măcar nu au anunțat acest fapt, lăsându-le pe gazdele organizatoare într-o așteptare în zadar, în ciuda celor mai bune pregătiri, cu suprafața de joc trasată, medicul și arbitrii la teren, și așa mai departe. Bogdan Lupu, antrenor al celor din Gelu, a oftat: ”Noi am crezut că sunt serioși, dar ne-au tras țeapă. Așa este când nu-i cunoști. Ei vin din Promoție, probabil sunt obișnuiți cu neprezentările.” În consecință, cei din Gelu s-au rezumat la a se pregăti ”în familie” – vezi foto.

Sporttim revine în această rubrică, adăugând rezultatele de ultimă oră.

AS Chiejana Chinezul Satchinez – AS Meget Remetea Mare 4-4 (Claudiu Lupșescu cu 3 goluri și Alex Stoia cu reușitele oaspeților), Viitorul Sacoșu Turcesc – Progresul Racovița 4-2 (2-1: Raul Prundeanu 3 goluri și Iulian Brocia respectiv Cristian Ignea și Vlad Foale), Voința Iosifalău – Dacia Cărpiniș 2-4 (2-1: Traian Ciobanu și Alin Mihali respectiv Emanuel Kovacs, Darius Bubulici două goluri și Alexandru Benea), Șoimii Pesac – AS Dedy Mid Viitorul Iecea Mare 4-1 (1-0: Alexandru Iovan 23, Victor Toma 60 – 11 metri, Cristian Trăistaru 83 și 90+1 / Dario Stroe 55), CS Nițchidorf – AS Chevereșu Mare 14-1 (7-0: Claudiu Apostol 4 goluri, Cosmin Ișfănescu 3, Raul Ițu 3, Paul Cucoș două goluri, Victor Asaftei și Andrei Lemnaru respectiv Cristian Țremure), Viitorul Igriș – Voința Saravale 3-1, CSC Dudeștii Noi – AS Pindul Dudeștii Noi 3-4, ACS Viitorul Bencec – AS Kids Sânmihaiu Român 8-2, AS Avântul Bobda – AS Partizan Diniaș 4-4.

Și încă un rezultat de la juniorii sub 16 ani, Atletico Arad – Ripensia 2-4 pentru elevii lui Nicu Butnărașu.

* În Superliga, startul etapei a III-a s-a dat vineri, FC Argeș – U” Cluj 3-1 și Farul – Chindia 0-0, runda continuând sâmbătă seară cu FC Voluntari – UTA 3-0 și CFR Cluj – CS Mioveni 4-2. Astăzi de la ora 18, Petrolul – Sepsi 1-1. Rezultatele și clasamentul la zi din elită, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. În aceeași rubrică, programul rundei inaugurale în Liga 2, care începe joi în București.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 4

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: