Un campionat în ceață

Liga Profesionistă a dat intempestiv semnalul de începere a sezonului de primăvară. De fapt, sezon de primăvară este prea mult spus, deoarece condiţiile meteorologice au dovedit că se mai putea aştepta puţin. Două partide s-au disputat pe o ceaţă densă, că abia se vedea de la centrul terenului la o poartă sau alta. Să admitem că reluarea campionatului are totuşi o explicaţie: posturile de televiziune care fac transmisia acestor meciuri aveau deja pregătită grila de programe. De la aceste televiziuni vin banii la cluburi şi mai primesc o gură de oxigen. Totuşi, orele de programare ale partidelor puteau fi mai judicios alese şi mai accesibile tuturor.

În sfârşit, mai marii Federaţiei Române de Fotbal au realizat că această competiţie numită pompos Cupa Ligii nu-şi are rostul şi ca soluţie propune ca echipele să prezinte jucători până la vârsta de 23 de ani. Ceea ce ar însemna ca fiecare echipă din liga întâi să aibă în lot cel puţin 16 jucători care să respecte această condiţie, ceea ce mi se pare cam mult.

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu şi-a numit director tehnic în persoana lui Mihai Stoichiţă, recunoscut ca un tip obedient faţă de putere, oricare ar fi ea.

Rezultatele acestei etape nu au fost notabile, doar poate surprinde victoria echipei lui Gheorghe Hagi la Bucureşti cu Dinamo. După politica făcută de Adrian Mutu la club, cel puţin în privinţa transferurilor, victoria constănţenilor nu trebuie să surprindă într-o prea mare măsură. Cuplul Negoiţă – Mutu a renunţat la trei jucători de valoare, aducând în schimb trei iluştri necunoscuţi, în timp ce antrenorul Ioan Andone declară că echipa Dinamo se bate pentru câştigarea campionatului (sic!).

ACS Poli nu a reuşit victoria pe teren propriu în partida cu Gaz Metan Mediaş, deşi a condus cu 1 – 0 şi a avut avantajul omului în plus. Echipa timişoreană a părut reţinută, chiar fricoasă pe alocuri, aceste aspecte explicând oarecum rezultatul. De aceea nu prea înţeleg ce vrea să susţină antrenorul Ionuţ Popa când afirmă că echipa va lupta până la capăt.

Echipele din liga a doua, ASU Politehnica şi UTA Bătrâna Doamnă, se pregătesc în continuare, respectând programul de pregătire, ambele având obiective de atins, chiar dacă acestea sunt diferite.

La ”Memorialul Ionuţ Leac”, fost preşedinte al Comisiei de juniori al AJF Arad şi fost jucător al echipei UTA în anii ’60, rezervat echipelor de copii cu vârsta până la zece ani, a participat în premieră formația de copii a celor de la CS Millenium Giarmata, antrenată de Cassian Maghici. Gruparea timișeană a participat alături de echipe ca UTA, Atletico, CSŞ Gloria, Viitorul, Chişineu Criş, Ineu, Socodor şi, deşi a fost învinsă în finală de Atletico, a avut o evoluţie remarcabilă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: