Un multiplu aureolat pe țară în fotbalul juvenil, Cristi Petcu, know-how în ”pepiniera” Ripensiei: ”Sunt deja câțiva jucători tineri care s-au impus ca titulari, sunt în prim-plan la prima echipă, iar acest lucru trebuie să continue”

Una dintre cele mai bune, dacă nu poate chiar cea mai bună achiziție pe care a efectuat-o Ripensia de la relansarea sa în 2012, cea a multiplului aureolat național în fotbalul juvenil Cristi Petcu, implicat în ultimele sezoane în activitatea centrului de copii și juniori al roșu-galbenilor timișoreni, a vorbit și acesta joi după-amiază în cadrul unei conferințe de presă organizată de clubul de pe Bega în fieful de la Facultatea de Muzică, în zona Pieței Libertății, ocazie cu care au luat cuvântul și conducătorul roșu-galbenilor, Dumitru Mihu, respectiv Iosif Rotariu și tehnicianul seniorilor bănățenilor, Florin Fabian, prefațând partida de campionat acasă de luni de la ora 15:30, cu Csikszereda, în Liga 2. Cât despre vitalul sector juvenil, Petcu a fost explicit…

”S-au făcut pași mari în zona Academiei la grupele de juniori; eu am venit acum 2 ani și jumătate la Ripensia și în ideea aceasta am venit, de a promova și propune jucători tineri la prima echipă.”

”Domnul Mihu a semnalat că formația sub 17 ani s-a calificat în faza play-off a Zonei de Vest în Liga Elitelor, formația sub 19 ani în optimile Cupei României a Ligii Elitelor U19. Sunt lucruri importante dar cel mai important lucru este să propunem jucători tineri pentru prima echipă, pentru fotbalul de mare performanță. Și după cum se vede la prima echipă, sunt deja câțiva jucători tineri, care s-au impus ca titulari, sunt în prim-plan la prima echipă, iar acest lucru trebuie să continue. Iar obligația mea și a noastră este de a aduce jucători tineri de calitate spre prima echipă. După cum știți, în turul campionatului, David Ciurel a debutat la prima echipă, la un joc cu Steaua, la meciul cu Dinamo a fost pe bancă Luca Szimionas, component de bază la naționala sub 16 ani a României, și mai sunt și alți juniori care se antrenează cu prima echipă, Radu Ciurel… Am discutat cu Florin Fabian și în viitor o să fie și alți jucători tineri care o să meargă spre prima echipă. S-au făcut deja și se fac în continuare pași înainte, fiind foarte important să promovăm și să integrăm jucătorii tineri la prima echipă.”

Cristi Petcu a fost completat la întâlnirea cu presa în spusele sale vizavi de sectorul juvenil de Iosif Rotariu…

”Foarte multă lume se întreabă și mă întreabă ce caut eu la Ripensia…” Iosif Rotariu, vedere dinspre junii roșu-galbeni: ”Spre surprinderea mea, căci am lucrat și pentru Academia lui Hagi pentru mult timp, am constatat o creștere cum nu mă așteptam înspre bine a juniorilor de la under-19 și U17”

La seniori, ultima reprezentație pe 2021, luni de la ora 15:30, acasă cu Csikszereda, după ce Ripensia a învins o singură dată pe teren propriu în acest campionat, 2-1 cu Astra pe ”Electrica” în etapa a VI-a, din 8 încercări. Spusele antrenorului Fabian în anticiparea meciului, într-o consemnare anterioară.

Runda a 16-a începe vineri la ora 17 cu Concordia – Hermannstadt, joc din careul fruntaș, continuând sâmbătă, cu completarea de luni de pe ”Dan Păltinișanu” și căderea de cortină Petrolul – U Cluj, marți la ora 17. Clasamentul Ligii 2, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: