UTA – Dunărea Călăraşi 0-1 (0-0): un puşti de 18 ani învinge Aradul

În urmă cu câţiva ani a apărut un proiect care s-a dorit generos, „UTA Bătrâna Doamnă”. Echipa a pornit din liga a patra şi a promovat în doi ani în liga a doua. Au urmat două campionate fructuoase, când roșu-albii au participat la două baraje pentru promovarea în liga întâi. Ambele au fost ratate, dar formația s-a bazat în majoritate covârşitoare pe jucători arădeni, mai ales tineri, care au dat un randament constant bun.

În această vară, strategia clubului s-a schimbat cu 180° iar arădenii au apelat la jucători cu experienţa ligii întâi, trecuţi bine de 30 de ani. Noua ediţie de campionat a început sub dezideratul atacării promovării, iar victoria din prima etapă, de la Târgovişte, a lăsat să se întrevadă această dorinţă declarată.

Ce a urmat este însă greu de digerat, fără nici o victorie pe teren propriu din patru partide jucate şi plecarea antrenorului Mihalcea, care nu a reuşit mai nimic. A venit ca înlocuitor Falub, care cunoştea în mare parte problemele de la UTA şi care nu a schimbat mai nimic, doar ora de disputare a partidei, invocând un motiv pueril.

Desigur că nu este totul pierdut, dar diferenţa de 12 puncte faţă de lider ar trebui să dea de gândit.

Începutul partidei a aparţinut arădenilor, totuşi fără ocazii semnificative de poartă. Oaspeţii au echilibrat jocul, în aceeaşi manieră precum celelalte echipe vizitatoare de până acum, cu o defensivă bine pusă la punct, mai ales că terenul le-a permis acest lucru.

Repriza a doua a avut un ritm mai alert, au apărut ocaziile de gol, dar gazdele s-au dovedit a fi în criză de idei şi au resimţit mai mult ca oricând absenţa mijlocaşului Sorin Strătilă. Pe teren a ieşit în evidenţă un jucător de numai 18 ani, Drăghiceanu, care a dat dovadă de o maturitate nebănuită. Acesta a şi reuşit golul victoriei, accentuând şi mai mult tristeţea arădenilor: 0-1 cu Dunărea. Și n-a trecut chiar foarte multă vreme din 4 iunie 2016, când roșu-albii se impuneau cu 3-0 pe ”Motorul” în revanșa cu cei din Călărași în barajul Ligii 2, calificându-se astfel în ”dubla” decisivă pentru promovarea în elită. Ulterior, în turul ediției trecute, UTA Bătrâna Doamnă dispunea la Arad cu 2-0 de Dunărea pe 22 octombrie 2016…

Astăzi însă, problemele aparţin de-acum antrenorilor şi jucătorilor, care trebuie să redreseze situaţia creată. Urmează în septembrie deplasări consecutive la Satu Mare și Snagov, la început de octombrie sosirea Pandurilor iar apoi vizita pe ”Dan Păltinișanu”, în disputa cu ASU Politehnica. Dunărea va trece deja până atunci pe la Timișoara, peste două etape, pentru partida cu alb-violeții, mai întâi primind însă vizita gorjenilor.

*

Adrian Falub: „A fost un joc echilibrat, dar am primit un gol în perioada în care oaspeţii nu contau în atac. Campionatul este lung şi multe se pot schimba.”

Dan Alexa: „Consider victoria meritată. Am preluat echipa când avea un punct şi acum avem 16 puncte după cinci victorii consecutive.”

Sâmbătă, 16 septembrie 2017; stadion ”Otto Greffner” din Şiria; teren bun; spectatori: 600.

UTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Manea, Burlă – Stahl (min. 46, Toma), Tănase (min. 3, Jorza), Cârstocea (min. 88, Asani), Buleică, Păcurar – Curtuiuş – cpt.

Antrenor: Adrian Falub.

Pe bancă: Barna, Dinculescu, Polgar, Filaret.

Dunărea Călăraşi: Lungu – cpt. – Ţenea, Mardare (min. 16, Manole), Şandru, Tomozei – Kanda, Preoteasa, Drăghiceanu (min. 89, Danciu), Pană – Munteanu (min. 85, Puşcaş), Kouakou.

Antrenor: Dan Alexa.

Pe bancă: Popa, Vasile, Cristea, Mesquita.

Cartonaşe galbene: Burlă, Curtuiuş, Lungu, Kouakou, Puşcaş.

Arbitri: Nicolae Botaş (Timişoara) – Adrian Mărginean (Aiud), Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Claudiu Gaitin (Ghiroda). Observatori: Dumitru Paraschiv (Turnu Severin), Vasile Marc (Cluj).

Rezultatele etapei care se încheie luni de la ora 18 cu ASA – Chindia precum și programul celei viitoare, pe coloana dreaptă, a clasamentelor. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: