”Bulgarii” deschid rapid scorul, Făgărășanu intră și îl răstoarnă în ultimul sfert de oră de la punctul cu var: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Pobeda Star Bîșnov 2-1 (0-1)

Secund clasata în Seria 8 a smuls de la punctul cu var târziu în prelungiri o victorie la potou la startul returului în Liga 3, după ce tot în ultimul sfert de oră și egala acasă tot din lovitură de la 11 metri, în urma deschiderii de scor izbutite de oaspeții ”bulgari” încă din primele minute ale întâlnirii de vineri din etapa a X-a: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Pobeda Star Bișnov 2-1 (0-1).

Portocaliu-negrii Ghirodei au mai obținut măcar un punct sau puncte în toate cele 6 etape anterioare fără eșec prin a înscrie strict doar câte un gol, pentru care au insistat uneori cu răbdare, iar astfel au procedat și vineri de la ora 15 în duelul timișean de pe ”Emilian Pavel” cu vizitatorii din Dudeștii Vechi, marcatori încă din primele minute și în avantaj la pauză, apoi o bună perioadă din repriza a II-a.

Spre finele căreia a venit și egalarea izbăvitoare pentru gazdele mai bine clasate, ”norma” golului înscris fiind îndeplinită, ceea ce sugera că elevii lui Bălu se vor și alege implicit măcar cu un punct. Aveau să le păstreze lângă Timișoara pe toate cele 3, în prelungiri, când deveanul Fodor a acordat încă un penalty în favoarea localnicilor, cu toată uluiala ”bulgarilor”, iar ghirozenii au izbutit astfel în premieră în 7 runde să înscrie mai mult decât un gol într-o partidă, precedentul datând tot de la prima apariție acasă la începutul unui tronson, atunci cel al turului, în 9 septembrie, când dispuneau cu 4-0 de Avântul Periam în etapa a III-a. 

Bucurându-i pe cei circa 250 de spectatori care au profitat de vremea bună pentru a asista la întâlnirea timișeană pe un gazon foarte bun al arenei ”Emilian Pavel”, ”redută” pe care gazdele au legat astfel pentru a doua oară victorii pereche în acest campionat, întrerupte de remiza disputei la vârf cu reșițenii. 

”Vișiniii” Pobedei au început furtunos jocul de la Ghiroda, iar chiar la prima acțiune de atac, în minutul 2, purtată de Enciu pe flancul stâng, Grigore a ratat din apropiere deschiderea scorului, nereușind fructificarea centrării. 

Dar oaspeții au profitat de startul mai ezitant al Ghirodei iar după o recuperare a balonului la centrul terenului, au inițiat un nou atac, mingea ajungând pe flancul stâng la Vasilcin, care a centrat în fața porții iar Răzvan Solomon, cu capul din apropiere, a înscris în dreapta portarului Mosoarcă: 0-1.

Iar astfel, strict doar cu excepția precedentei deplasări, în care a pierdut fără să înscrie la Ineu, Pobeda s-a asigurat de marcarea măcar unui gol și în a noua etapă din cele 10 ale sezonului în curs. Dar și avea să reziste avantajul?

Gazdele s-au dezmeticit totuși după încasarea unui gol atât de vremelnic și au pus stăpânire pe joc, controlându-l, însă fără a concretiza, ratând în schimb din diverse poziții. Iar dacă în meciul tur, de la Dudeștii Vechi, ghirozenii conduceau deja cu 0-3 la pauză, desprinși fiind decisiv și având să și câștige cu 1-4, astăzi au revenit la vestiare fără măcar a egala.

Asta în vreme ce liderul cu două puncte avans la începutul etapei și al returului, CSM Reșița, conducea deja cu 0-2 la Carani.

Bălu a efectuat o schimbare la pauză iar în minutul 50 Mura a avut cea mai clară ocazie de gol, după ce Zavaleche, tocmai noul intrat, a șutat din marginea careului de 16 metri iar portarul Stoianov a respins mingea în lateral, lovind stâlpul porții, de unde a ricoșat în teren, Mura trimițând însă mingea de la numai doi metri peste transversală.

Goana după egalare, purtată cu alte ocazii clare ratate de localnici, la care a mai intrat și Făgărășanu pentru ultimele aproape 20 de minute, având să fie decisiv de la punctul cu var în răsturnarea situației.

Mai întâi în minutul 78, când gazdele au beneficiat de o primă lovitură de la 11 metri, pentru un presupus henț văzut de arbitru la Vasilcin, după o împingere în prealabil, fault în atac rămas nesancționat. Penalty-ul a fost transformat de cel proaspăt intrat de 6 minute, Andrei Făgărășanu aducând egalarea pe tabela electronică: 1-1. 

Ghirozenii știau cât de greu le-a fost aici și în turul campionatului trecut cu cei de la Pobeda, pe-atunci nou-promovați, depășindu-i doar cu 1-0 în 3 septembrie 2021, atunci doar la prima reprezentație acasă din ediția anterioară, în etapa a II-a. 

Mult mai greu le-a fost să tragă de păr fără a înscrie din acțiune această nouă victorie cu ”bulgarii”, abia târziu în prelungiri, în minutul 90+3, și tot dintr-o lovitură de la 11 metri, și tot pentru henț, decizie contestată de vizitatori, Solomon alunecând și căzând cu mâna pe minge în fata porții propriei suprafețe de pedeapsă.

Același Făgărășanu a șutat puternic și l-a învins pe Stoianov pentru a doua oară de la punctul alb. Implicit, menținerea Ghirodei la numai două puncte în coasta fruntașei CSM Reșița, gazdele desprinzându-se totodată la 6 ”lungimi” de învinșii ”bulgari”, în ceea ce a fost așadar o întâlnire de 6 puncte. Îi era parcă dat unicei echipe fără remiză din Seria 8 să nu se bucure de un prim rezultat de egalitate când și-ar fi dorit poate mai mult ca niciodată, dar, măcar, dat fiind un alt rezultat, de la Chișineu Criș, unde Crișul a trecut cu 2-0 de Progresul Pecica, Pobeda s-a menținut în careul fruntaș, prefigurându-se o cursă în trei, cu respectivele două arădene, pentru prinderea locului 4 și ultimul de calificare în play-off.

În tot cazul, al patrulea eșec la rând al ”bulgarilor”, toate după succesul de la Reșița, interesant fiind că Pobeda a înregistrat rezultate ”în oglindă” în primele 5 runde ale sezonului, atunci cu 4 victorii consecutive după o primă înfrângere, tocmai cu ghirozenii. Altfel, în premieră în acest campionat ca ”vișiniii” să piardă a doua oară la rând ”afară”.

Ce urmează?

Ghirozenii tot acasă și pentru a treia etapă consecutivă săptămâna viitoare cu CS Șoimii Lipova, într-un duel pentru treapta a doua, apoi deplasarea la Periam, jocul acasă cu Crișul, ieșirea la Carani contra nou-promovatei buzieșene și primirea Cermeiului la început de decembrie. Pentru ”bulgari”, acasă cu Avântul Periam, la Chișineu Criș, acasă cu Phoenix, la Cermei și în 3 decembrie la Dudeștii Vechi cu CSM Reșița.

Care a obținut punctele oaspeților în cele 4 meciuri jucate vineri în C8 în Timiș și Arad. Rezultatele și clasamentul actualizat, plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice. 

Sorin Bălu, antrenor al celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a declarat: ”A fost un joc controlat de noi, am ratat din toate pozițiile, dar sincer, am făcut un joc foarte bun, pe principiul meu, diversificarea jocului. Să nu fim previzibili, iar până la urmă fotbalul ne-a răsplătit.”

Daniel Vasilcin, antrenor-jucător al Pobedei, a declarat: ”Poate am supărat pe cineva după victoria de la Reșița. Noi suntem din lobda din cucuruz. Nu suntem de nivelul ăsta, suntem prea mici pentru fotbalul ăsta atât de sărac. Ne merităm soarta și trebuie să jucăm cu lobda în cucuruz. Felicit pe Ghiroda pentru victorie, și-a urmărit propriul interes, adică cele trei puncte puse în joc.”

Eugen Miculescu (fundaș Pobeda): ”Din punctul meu de vedere, a fost un meci în care noi am jucat cu ambiție, cum jucăm de obicei la toate meciurile. Din păcate, arbitrajul nu ne-a lăsat să obținem ce ne-am dorit. Prima repriză a fost mai echilibrată, chiar dacă noi puteam face 0-2 în minutul 12, dar a fost 0-1. În a doua repriză, cei de la Ghiroda au controlat jocului și-au creat ocazii de a marca, dar cele două goluri au fost înscrise cu largul concurs al arbitrului de centru; din asemenea faze nu se poate da henț. Felicit adversarii pentru victorie, dar cu scuzele de rigoare.”

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Vasluian, Hecsko, Stupu, Velcan – Schinteie, Sporin (minutul 85, Roșus) – Mancaș – cpt., Precup (min. 46, Zavaleche), Mura (min. 72, Făgărășanu) – Jichici.

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Ciocan – Coroiu, Buțu, Ilie, Datcu, Cristodulo.

Pobeda Star Bîșnov: Stoianov – Angheli, Solomon, Bîrloveanu, Lungu – Paunchici, Briciu – cpt. – Vasilcin, Enciu (70, Gînju), Sebastian Budur (73, Miculescu) – Grigore.

Antrenor-jucător: Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Jurca – Vegh, Boboiciov, Kalapiș,  Cochințu, Ghiuruțan, Bălace.

Au arbitrat: Gabriel Andrei Fodor (Deva) – Patrick Sandu și Marius Talpoș (ambii din Timișoara). Observator de arbitri Mihai Jivan, delegat de joc Ovidiu Rad (ambii din Arad).

În prima zi a returului SuperLigii, Chindia – FC Botoșani 2-2 și FC U Craiova 1948 – Farul 1-2. Programul etapelor 16-17 în elită și clasamentul actualizat, pe aceeași coloană. Fotografii de Alin Rusalin.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ”Bulgarii” deschid rapid scorul, Făgărășanu intră și îl răstoarnă în ultimul sfert de oră de la punctul cu var: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Pobeda Star Bîșnov 2-1 (0-1)

  1. Popescu ioan spune:

    Lasă că prea se da deștept domnul Vasilcin asa merita în loc sa ii lase pe alții tineri sa joace se baga el în seamă , face legea la liga a6 a ca acolo poate sa sperie arbitri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: