Un succes al Ripensiei pe Olt, garant în avans al evitării retrogradării directe. Petruescu: ”Am mai recuperat o parte dintre accidentați iar încetul cu încetul, până duminică, și pe alții”

Ripensia Timișoara va juca din nou după 3 săptămâni și jumătate la Slatina, cu nou-promovata CSM, pe care o întrecea cu 0-1 pe 20 martie în ultima deplasare din sezonul regular, miercuri la ora 12 fiind programată reîntâlnirea, în cadrul celei de-a treia etape din Seria A în play-out, abordată de bănățeni cu 8 puncte avans față de gazdele de pe primul loc de retrogradare directă, care ar ieși în totalitate și în avans din calcule în cazul unui triumf al roșu-galbenilor. 

Între două meciuri acasă cu echipe din nord-vest, 2-1 sâmbătă cu nou-promovații din Maramureș și de la ora 11 duminică în compania alb-negrilor de la AS FC Universitatea Cluj, Ripensia se va alinia în intermediara de miercuri în penultima sa deplasare din play-out, pe terenul unei grupări care a pierdut prima partidă acasă din Seria A în grupa a II-a valorică, 2-4 cu ”Șepcile roșii”, dar a câștigat sâmbătă la Târgu Jiu, 2-3 la CS Pandurii Lignitul. Două-trei goluri marcate de nou-promovați în primele apariții în play-out, unul-două de timișoreni, care n-au pierdut în ultimele 4 etape.

Cosmin Petruescu, antrenorul principal al bănățenilor, a spus astăzi că ”e un meci important, iar din ce am citit în declarațiile lor, își doresc foarte mult să câștige această partidă, în ideea în care încă mai speră la evitarea retrogradării directe și prinderea eventual a locului de baraj. Sunt două echipe cu stări de spirit asemănătoare, care au obținut victorii importante sâmbătă, și îi cunoaștem bine pe cei din Slatina, așa cum la fel de bine ne cunosc și ei. Chiar dacă după partida noastră directă s-a schimbat banca tehnică a Slatinei, principiile de joc sunt aceleași, ale unei echipe foarte bine organizate, extrem de bine în plan defensiv, cu câțiva jucători cu experiență care pot face diferența în orice moment. Sperăm să practicăm un joc bun, la fel cu cel din meciul cu Recea, și să obținem cele 3 puncte, importante, ca o confirmare a jocului bun pe care trebuie să-l facem, o confirmare a rezultatului înregistrat împotriva Comunei Recea.”

”Am mai recuperat o parte dintre jucătorii accidentați și sper să nu am surprize în antrenamentul de astăzi, ultimul înaintea jocului, iar încetul cu încetul, până duminică, vom recupera și alți accidentați. Avem un colectiv echilibrat, jucătorii și-au dat tot interesul pentru a se reface înaintea programului greu de săptămâna aceasta, dar ca o părere personală sunt adeptul jocurilor la intervale mai scurte de timp, din 4 în 4 zile sau din 3 în 3 zile, și consider că avem un lot echilibrat valoric, astfel încât oricare va intra în primul 11 va face tot ceea ce depinde de el pentru a obține cele 3 puncte”, a completat Petruescu. 

Ripensia va mai juca săptămâna viitoare la codașa ex-prim-divizionară CS Pandurii Lignitul iar apoi, după o etapă de pauză, acasă cu Metaloglobus în runda finală din Seria A în play-out. Momentan, ierarhia e următoarea: 1. Metaloglobus 33 puncte, 2. Farul 33p, 3. U Cluj 32p, 4. Comuna Recea 26p / 5. Ripensia 26p // 6. CSM Slatina 18p, 7. Pandurii 13p – virtual retrogradată în Liga 3. 

Arbitrează George Găman (Craiova) – Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Bobe (Videle). Tot miercuri se mai joacă în Seria S și Comuna Recea – Metaloglobus, de la ora 11, respectiv U Cluj – Pandurii (ora 17).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: