Unirea nu-i eclipsată de Luceafărul nici din penalty

Unirea Sânnicolau Mare a făcut faţă vineri după-amiază liderei detaşate a seriei a V-a a ligii a treia, Luceafărul Oradea, la trei săptămâni fără o zi de la o altă plăcută surpriză, succesul repurtat cu 3-2 la Hunedoara, revenind de la 0-2, în fieful secondantei în ierarhie căreia îi tăia astfel vântul din pânze. Cu alte cuvinte a meritat aşteptarea pentru gruparea antrenată de Petre Vlătănescu, al cărei debut în retur a stat sub spectrul jocului câştigat la masa verde, prin retragerea din competiţie a severinenilor, şi a etapelor în care n-a evoluat, din acelaşi motiv al aruncării prosopului de către colege de eşalon în insolvenţă financiară.

Pe un teren bun, udat în prealabil, după ce Unirea avusese dificultăţi în pregătirile de iarnă datorită suprafeţei de joc înzăpezite, timişenii au debutat în sfârşit pe teren propriu în acest retur, abia în 1 aprilie, aşteptarea concretizându-se printr-un 0-0 în faţa liderei Luceafărul Oradea, care s-a prezentat cu un nou antrenor principal pe bancă. Elevii lui Vlătănescu, neînvinşi în retur, se deplasează etapa viitoare în fieful reşiţenilor de la Şcolar, care au pierdut vineri cu 1-0 la Beiuş, în faţa Bihorului (în alte rezultate din serie în cadrul etapei a XX-a, Naţional Sebiş – FC Hunedoara 0-0, Nuova Mama Mia – Termo 3-0 – neprezentare, mâine disputându-se jocul Autocatania – CFR Simeria).

Portarul Cosmin Amarinei, născut în 1989, a fost îngerul păzitor al Unirii, apărând în dreapta sa inclusiv un penalty executat de Lupaşcu în minutul 40, acordat în urma unei agăţări în suprafaţa de pedeapsă. „Sunt mulţumit de joc, nu însă şi de rezultat, în condiţiile în care am ratat 4 mari oportunităţi în prima parte, inclusiv un penalty, şi alte două ocazii în inferioritate numerică fiind, după eliminarea lui Andor în minutul 60”, a spus Florin Fărcaş, noul antrenor principal al liderei Luceafărul, care a admis că „mai este de lucru, simţind că echipa n-are încă suflul necesar”. Oaspeţii n-au profitat printre altele nici de o lovitură indirectă de la 11 metri distanţă de poarta lui Amarinei.

Fărcaş, promovat de la echipa a doua a clubului, şi care a efectuat un singur antrenament la cârma liderei după preluarea timonei de la Dacian Nastai, în cursul acestei săptămâni, a mai spus: „Cunosc foarte bine echipa noastră, jucător cu jucător, în cele mai mici amănunte, şi sper să găsesc cele mai bune soluţii pentru a obţine performanţele dorite”.

Petre Vlătănescu i-a utilizat pe Amarinei – Purda, Hecsko, Albert (73, Tulcan), Cărpinişan – Radu (86, Ghinescu), Stoianov (cpt.; 80, Telecican), Sîrbu (83, Vasilcin), Bozian – Băieşan, Bura. Albert, Cărpinişan, Stoianov şi Bozian au fost sancţionaţi cu cartonaş galben, iar Hecsko a suferit un traumatism cranio-cerebral după un contact aerian, revenindu-şi însă complet.

„Unirea a fost bine aşezată în teren şi a manifestat o mare dorinţă de victorie, rezultând un joc bun, cursiv. Fotbalul a avut de câştigat”, s-a referit noul antrenor al oaspetei Luceafărul la evoluţia amfitrionilor. Luceafărul i-a folosit pe Goia – Letan, Cura (cpt), Tăut, Munteanu – Roşu (85, Neaga), Ghilea (53, Ember), Ianc (80, Molnar), Svarczkopf – Andor, Lupaşcu (62, Paina). Ghilea, pentru cumul de cartonaşe galbene, va fi suspendat etapa viitoare.

Dacian Nastai, care preluase Luceafărul în vară, opinează că „obiectivul promovării este în proporţie de 90% atins iar de comun acord cu conducătorii Luceafărului am convenit în urmă cu trei zile să încetăm colaborarea, în condiţiile în care a intervenit necesitatea să fac naveta acasă, înapoi la Satu Mare, inconvenient care ar fi afectat concentrarea pe care o aveam în privinţa activităţii mele la club”. Momentan fără vreun angajament, în ciuda ofertelor primite în iarnă, Nastai ar prefera preluarea unei echipe în pauza competiţională estivală, însă n-ar refuza odată problemele familiale rezolvate şi o activitate cu obiectiv pe termen scurt: „Şi salvarea de la retrogradare poate constitui o provocare în sine în egală măsură ca o cursă pentru promovare”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: