Unirea Sânnicolau Mare: plecări, veniri, amicale. Nae Căprărescu: „Toma este un exemplu pentru ceilalţi, este foarte serios şi se pregăteşte ca în tinereţe…”

Mișcările de trupe au început de câteva săptămâni bune și pentru echipa de pe malul Arancăi, clasată pe poziția a șasea la finele turului de campionat din „D” Timiș, cu o zestre de 29 de puncte, ceea ce le conferă uniriștilor o poziție lipsită de griji în partea superioară a mijlocului clasamentului.

La capitolul plecări, Unirea pare-se că s-a despărțit de mijlocașul din banda stângă, Răzvan Ghinescu, cooptat de liderul ASU Politehnica Timișoara care, de altfel, a și fost prezentat pe pagina oficială de facebook a celor de la ASU. Pe lângă acesta, conducătorii echipei e fotbal a Sânnicolaului nu au putut să ajungă la un comun acord nici cu Radu Cristian, cunoscut sub pseudonimul de „Maca”, care înaintea plecării în Germania se număra printre principalii marcatori și care și-a manifestat opțiunea de a juca într-un eșalon inferior, la AS Mureșul Cenad, ocupanta poziției a 8-a în cadrul seriei I, Liga a V-a.

De asemenea, și în compartimentul defensiv se manifestă o posibilă plecare a lui Miron, component în multe rânduri al „primului 11”, acesta dorind să plece în străinătate, la muncă.

Printre repatriaţi se numără Tibi Şimon, apărător central, care însă a suferit o întindere musculară în cadrul pregătirii de iarnă și care va fi indisponibil pentru o perioadă. Marius Sîrbu a revenit după o operație care l-a ținut departe de gazon întregul tur de campionat, iar Negru, rămas liber de contract după o primă jumătate de campionat petrecută la Dumbrăvița, precum și Antemie, de la aceeași echipă, s-ar putea înscrie la capitolul veniri pentru Sânnicolau Mare.

Cu privire la perioada de pregătiri și la lotul de care dispune, Nae Căprărescu a declarat: „Încercăm să încropim o echipă pentru retur cu resursele noastre. Au venit în pregătiri mai mulți jucători de prin împrejurimi, de la Nerău, Valcani, Cenad, iar de la Dumbrăviţa, Negru şi Antemie, iar la sfârşitul perioadei de pregătiri ne vom hotărî asupra celor care vor rămâne.”

Întrebat despre transferul lui Ghinescu la liderul ASU Poltehnica Timişoara, transfer care a ţinut capul de afiş în „D” Timiș, antrenorul Unirii a spus: „…dintr-o privință îmi pare rău că a plecat, era un jucător foarte important pentru noi, dar nu am cum să nu mă bucur pentru el pentru că a făcut un pas înainte, a reușit să promoveze, ceea ce le doresc tuturor tinerilor de aici.”

Nu am putut remarca faptul că a trecut încă o iarnă peste veteranul nu doar al Sânnicolaului, ci a întregii Ligi a IV-a, Toma Stoianov şi, ca în fiecare pauză competiţională, se pune un semn de întrebare asupra retragerii sale. Referitor la această chestiune, Nae Căprărescu a conchis: „Toma este un exemplu pentru ceilalţi, este foarte serios şi se pregăteşte ca în tinereţe. Mulţi dintre tinerii de aici, dacă ar fi la fel de serioşi ca şi el, cu siguranță ar juca la un nivel mai înalt.”

Partidele amicale disputate de alb-albaştri: Unirea Sânnicolau Mare – Dumbrăviţa 2-2; Unirea Sânnicolau Mare – Giroc 2-0; Jimbolia – Unirea Sânnicolau Mare 1-1, Racoviţa – Unirea Sânnicolau Mare 3-2.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 10

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: