Uzun, căpitan al Ripensiei, înaintea primei deplasări în „Judeţ”: „Am locuit în Dudeştii Vechi până în clasa a 5-a, părinţii mei trăiesc acolo”

www.ripensiatimisoara.ro anticipează prima deplasare în Campionatul Judeţean Timiş a nou-promovatei Ripensia, duminică după-amiază, la Dudeştii Vechi, pentru jocul cu „satelitul” Pobeda II, o vizită cu semnificaţii pentru căpitanul roş-galbenilor, fundaşul Călin Uzun, dar nu numai. Totul, în aşteptarea aflării viitorului adversar din Cupa României…

Căpitanul Uzun primea Cupa de la Florian Mierea: Ripensia 1 - CS Ghiroda 0, în finala fazei județene a Cupei României

Prima deplasare din Campionatul Județean pentru ˝Ripi˝ va avea loc în acest sfârșit de săptămână, când roș-galbenii se vor deplasa la mai bine de 70 de km distanță, la Dudeștii Vechi, localitate în care fotbalul se mănâncă pe pâine, prima echipă, care evoluează în liga a 4-a, fiind susținuță frenetic de câteva sute de spectatori la fiecare partidă jucată pe propriul teren. O deplasare specială pentru căpitanul Uzun, care se întoarce în comuna unde a crescut și pentru Gheorghe Stoianov, antrenor cu portarii al Ripensiei, care apără buturile divizionarei ˝D˝, din localitate.

După 15 goluri marcate în primele două etape și o victorie reușită miercuri împotriva secund divizionarei Metalul Reșița, băieții noștri au atins din nou o cotă înaltă de formă și speră să obțină și de această dată toate cele 3 puncte puse în joc pentru a se menține în fruntea clasamentului și, după cum menționa decarul Briciu la finele jocului cu Periam, să reușească să se desprindă cât mai repede de eventuale contracandidate la promovare.

Așezată în extremitatea vestică ațării, comuna Dudeștii Vechi este situată pe malul pârâului Aranca, în vecinătatea orașului Sânnicolau Mare. Bulgarii sunt majoritari în localitate, numărând aproximativ 5000 de locuitori. La Dudeștii Vechi se poate vorbi și despre o multiculturalitate, în comună trăind atât bulgari, cât și români, maghiari, ucrainieni sau rromi, romano-catolici, ortodocși, penticostali și nazarinieni.

Pobeda Star Bisnov, echipa comunei, a luat ființă încă din anul 1927, fiind constant angrenată în competițiile organizate la nivel județean. Petru Mirciov se ocupă în prezent atât de echipa din ˝D˝, cât și de cea din Județ, jucătorii din lot fiind rulați la ambele formații. Echipa este compusă în totalitate din jucători din localitate, care au crescut sau iși duc veacul la Dudeștii Vechi, iar primarul Gheorghe Nacov, un personaj inimos și respectat, împărtășește patima locală pentru fotbal, sprijinind cu toate resursele necesare promovarea sportului rege în zonă.

˝Din păcate nu voi putea fi prezent la meci, sunt plecat la București la sfârșitul săptămânii. E o atmosferă unică în județ acolo, 2-3 sute de spectatori la toate meciurile din campionat, lumea e nebună după fotbal. Parinții și bunicii mei sunt din localitate,  a fost mereu un loc frumos al Banatului acolo˝, a spus Gheorghe Stoianov, antrenor cu portarii la Ripensia Timişoara, portar Popeda Dudeștii Vechi (liga a 4-a)

˝E o deplasare mai specială pentru mine, acolo am copilărit, am locuit în Dudeștii Vechi până în clasa a 5-a, părinții mei trăiesc acolo și în prezent și îi vizitez frecvent. Mă cunoaște toate lumea, sunt în relații bune și cu cei care se ocupă de echipă, dar jocul în sine nu va avea o încărcătură specială. Am ajuns la o anumită experiență și consider că fiecarui joc trebuie să îi acorzi același respect și aceiași seriozitate, indiferent de adversar. Oamenii de acolo iubesc fotbalul, sigur va fi multă lume la meci˝, a spus Călin Uzun, căpitan Ripensia.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: