”Va trebui să tăiem în carne vie în continuare… Probabil miercuri vom trage linie”. Andone după Politehnica – Steaua Roșie Variaș (liga 5) 1-2 (0-0) pe Auto. De joi în Slovenia, 4 amicale

Despărțită săptămâna aceasta de 6 componenți cu care a înregistrat retrogradarea sportivă la baraj din Liga 2, Politehnica Timișoara ar urma săptămâna viitoare să încheie socotelile și cu alți sportivi, înaintea deplasării în cantonamentul de 11 zile începând de joi în Slovenia, conform celor semnalate astăzi de noul antrenor principal Bogdan Andone în urma primei înfrângeri în jocurile de verificare ale verii, 1-2 (0-0) cu garnituri diferite pe ”Auto” în fața grupării de liga a V-a Steaua Roșie Variaș.  

Într-adevăr, după ce sâmbăta trecută a trecut cu 16-0 (4-0; 8-0; 4-0) de o nou-promovată din liga a VI-a, Obilic, iar miercuri tot pe ”Știința” cu 5-3 (1-3) de o nou-promovată în eșalonul 4, AS FC Unirea Jimbolia, meciuri de pregătire în care au fost rulați și numeroși juniori din centrul juvenil al clubului alb-violet, astăzi de la 10:30 Politehnica a jucat în Freidorf cu vicecampioana Seriei I din divizia a V-a de ”Județ”, Steaua Roșie Variaș, împotriva căreia a aliniat și noile achiziții dar și jucători reveniți la club ori după accidentări, divizionara secundă cedând însă pasul în repriza a II-a: 1-2 (0-0).

Bogdan Andone a aliniat din nou echipe diferite de la o repriză la alta, însă printre cei care nu au evoluat astăzi se numără Adrian Zaluschi şi Sebastian Serediuc, care s-au antrenat separat, ultimul revenind după o accidentare de lungă durată, respectiv Doru Andrei, care se va alătura colegilor săptămâna viitoare după participarea cu România U19 la Euro 2022.

Pe ”Auto”, poliștii au început cu Isvoranu – Jurj, Bocșan, Huminic, Taub, Gologan, Pană, Milea, Benzar, Olariu și Bîrnoi, iar după pauză au continuat cu Murariu – D. Radu, Moțiu, M. Mircea, Pamfile, A. Marco, Sofran, Ignea, Bakoș, Pureca și Teodorescu.

Vizitatorii din liga a V-a de ”Județ” au deschis scorul după o oră de joc iar ”violeții” au egalat spre final, însă tot oaspeții au preluat din nou conducerea, decisiv, în ultimul minut, dintr-o lovitură de la 11 metri, antrenorul principal al poliștilor, Bogdan Andone, anticipând deja în urma înfrângerii o nouă rundă de despărțiri, prevăzută săptămâna viitoare, la ora definitivării lotului pentru cantonamentul sloven.

Căci în perioada 7-18 iulie, cu plecarea joi, Politehnica va efectua stagiul centralizat de pregătire estivală în oraşul sloven Slovenj Gradec, pe parcursul căruia va disputa 4 jocuri amicale cu formații din țara alpină și câte două antrenamente pe zi atunci când nu sunt programate partide. Alb-violeţii vor beneficia acolo de facilitățile complexului sportiv „Vinko Cajnko”, printre altele cu un teren de mari dimensiuni cu gazon natural, teren sintetic, pistă de atletism, sală de fitness. 

Timișorenii vor juca prima partidă de pregătire duminica viitoare, 10 iulie, cu prim-divizionara NK Tabor Sežana, iar apoi în 14 iulie de la ora 12 a României cu NK Brinje Grosuplje, din liga a doua slovenă, înaintea revenirii în Banat disputând două amicale duminică 17 iulie, de la ora 11 cu NK Fužinar Ravne, tot din eșalonul 2 din Slovenia, iar de la ora 18 cu NK Triglav Kranj, și aceasta din divizia secundă. Prim-divizionara NK Tabor Sežana s-a clasat pe locul 9 în sezonul trecut al primei ligi slovene şi a rămas în elită prin câştigarea barajului cu Triglav Kranj, în vreme ce NK Brinje Grosuplje a câştigat seria vestică a ligii a 3-a slovene şi e nou promovată în eşalonul secund, iar NK Fužinar s-a clasat pe locul 11 în eșalonul 2 sloven. Cât despre NK Triglav Kranj – club înfiinţat iniţial în 1920, reînfiinţat în 1997, și care a câştigat de două ori Campionatul Republican Sloven, în 1950 şi 1951, s-a clasat pe locul 2 în SNL II şi a ratat promovarea în elită după o „dublă” de baraj.

Înaintea deplasării la Slovenj Gradec, oraș poziţionat la 45 kilometri vest faţă de Maribor respectiv 65 de kilometri nord-est de capitala Ljubljana, Politehnica va contura efectivul cu care, în linii mari, va aborda și viitoarea ediție a Ligii 2. Din lot nu mai fac deja parte nici George Păduraru, Octavian Ursu, Erik Gerbi, Rareş Lazăr, Alexandru Iamandache şi Balša Rogošić, Politehnica referindu-se la aceste despărțiri în săptămâna în curs, iar altele ar putea urma. Portarul George Păduraru (27 ani) se alătura timișorenilor la începutul anului trecut și a evoluat în total în 19 partide de campionat, Octavian Andrei Ursu (27 ani) revenind în alb-violet la finele lunii iulie a anului trecut și disputând 24 de meciuri cu cinci goluri marcate în Liga 2 și două reuşite în Cupa României. Italianul Erik Gerbi (22 ani) a sosit la începutul lunii septembrie 2021 sub formă de împrumut de la Sampdoria, înscriind patru goluri în 20 de apariţii pentru Politehnica în campionat și o dată în Cupa României. Și Rareş Ştefănuţ Lazăr (23 ani) venea la bănățeni tot sub formă de împrumut, de la Rapid, la începutul lunii august a anului trecut, vasluianul marcând un gol în 24 de meciuri de campionat. Alexandru Iamandache (22 ani) a sosit anul acesta pe Bega, în ianuarie 2022, sub formă de împrumut de la FC Pucioasa, și a marcat un gol în şapte apariţii, muntenegreanul Balša Rogošić (25 ani) venind în luna februarie și înregistrând cinci apariţii în Liga 2.

Cine i-ar mai putea eventual urma? Verdictul, miercuri, conform celor semnalate astăzi de Bogdan Andone după ce Politehnica a pierdut pentru prima oară în amicalele verii, 1-2 pe „Auto” cu Steaua Roşie Variaş.

Astfel, vechiul și noul antrenor al poliștilor a remarcat că „important e că am făcut un antrenament, cu joc. Din păcate nu reuşim să găsim adversari de ligi superioare. Liga 3 nu a început, Liga 2, la fel… a trebuit să ne orientăm, să găsim adversari de Liga 4, Liga 5. Un test util, am făcut efort, am încercat să jucăm. Am văzut cam care sunt plusurile şi minusurile, calităţile jucătorilor, care au jucat în cele două reprize la meciul de azi şi la cel de săptămâna trecută. Pentru mine, util, pentru că văd cam cine poate, cine nu poate, din punct de vedere fizic, mental, ceea ce vrem să jucăm în viitor… Din păcate, dacă vrem să se schimbe lucrurile în bine, să putem să creăm o echipă bună, pe viitor, va trebui să tăiem în carne vie în continuare. Nu-mi place, dar va trebui să o fac. Vom vedea, probabil miercuri vom trage linie, înainte de plecarea în cantonament, şi vom vedea pe ce jucători ne vom baza în cantonamentul din Slovenia. În mare parte vor fi şi jucătorii cu care vom aborda noul sezon. Echipa nu marchează, absolut deloc, am observat şi în sezoanele precedente, Poli a marcat foarte foarte puţine goluri. Avem nevoie de jucători pe absolut toate poziţiile.”

Și astăzi, la fel ca în precedentele jocuri de pregătire din această vară cu vizitatoare din ”fotbalul mic” timișean, divizionara secundă a dominat. Astfel, Benzar a avut cea mai mare ocazie a primei părţi, dar Borta s-a opus deschiderii scorului în minutul 31.

În repriza secundă, Jivan a înscris pentru 0-1 în minutul 60 cu un şut în stânga lui Murariu. Politehnica a avut inclusiv o bară la reluarea cu capul a lui Mircea în minutul 81 şi o ratare apoi prin Teodorescu, care totodată a egalat puţin mai târziu, din faţa porţii, în urma unei acțiuni purtate de Ignea și Pamfile: 1-1 în minutul 85. Doar intervenţia lui Devenish-Meares, care a apărat buturile adverse în repriza secundă, a evitat un gol al lui Ignea, ca apoi Forghici să stabilească scorul final chiar în minutul 90, 1-2, cu o execuţie pe mijlocul porţii dintr-o lovitură de la 11 metri.

Steaua Roşie Variaş, antrenată de Cosmin Belin, a câștigat în Timișoara în alcătuirea Borta – Erdman, Titu, Grigoraş, Ramon, Florescu, G. S. Voicu, G. Voicu, Marcu, Forghici, Sabău, mai intrând pe parcurs și Devenish-Meares – Năstase, Rămneanţu, Voin, Broşteanu, Temu, Jivan și S. Mirciov.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: