FOTO. Varga, transversală din cercul de la centrul terenului. Obilici Sânmartinu Sârbesc – Inter Foeni 2-0 (1-0), scor mincinos în jocul locurilor 1 și 6 în Seria I din liga a VI-a ”Promoție” Timiș. Final cu pumn și picioare

Un gazon perfect pentru fotbal, la fel și timpul favorabil duminică de la ora 16, ingrediente ale unei partide găzduite în etapa a 16-a a Seriei I din liga a VI-a ”Promoție” de liderul Obilic, întâlnire între cei din Sânmartinu Sârbesc și Foeni pe terenul din cartierul est-timișorean Plopi. Iar fruntașa a câștigat, AS Obilic Sânmartinu Sârbesc Fotbal 1931 – AS FC Inter Foeni 2-0 (1-0), însă rezultatul nu reflectă neapărat jocul, încheiat din păcate și cu… box.

Obilic a câștigat așadar din nou la zero în Plopi, după ce în etapa trecută surclasa cu 6-0 fostul lider Viitorul Ionel, de astă dată înscriind două goluri ultimei clasate în Seria I din liga a VI-a ”Promoție” Timiș, Inter Foeni, ocupantă a locului 6, cei din Sânmartinu Sârbesc urcând astfel la 38 de puncte, cu 3 în plus față de cei din Ionel.

După turul de orizont consemnat aseară pe seama etapei din weekend a ligii a șasea, accesibil aici, iată și câteva detalii din Plopi.

Iar dacă am putea caracteriza foarte pe scurt acest joc între primii și ultimii clasați, rezultatul este mai degrabă unul mincinos. Câte un gol pe repriză a marcat liderul Seriei I ”Promoție”, la început respectiv sfârșit de meci.

După numai 6 minute de joc, fruntașa deschidea scorul în urma unei lovituri de la 11 metri, acordată pentru fault și transformată cu siguranță de Tiberiu Popoviciu, cu un sut pe jos în stânga portarului: 1-0.

După acest gol, oaspeții au trecut la cârma jocului, reușind să-l controleze în întregime. Dar au ratat din orice poziție, fără succes în fața porții Obiliciului, întrucât portarul Flavius Muntean a fost jucătorul meciului. A respins câteva goluri gata făcute, iar când n-a fost pe fază sau depășit de situație, mingea a lovit bara laterală.

Chiar dacă fruntașii seriei nu au strălucit, în minutul 44 Titi Varga putea să majoreze scorul însă ”torpila” lui din semicercul de la jumătatea terenului a lovit transversala.

După pauză, aceeași poveste, oaspeții ratând copilărește prin Caius Rus, Sitaru, Ivașcu, Gulan și Szabo. Iar în minutul 73 Narcis Vorus n-a reușit să-l învingă pe Muntean din 5 metri, mingea șutată de acesta lovind bara din stânga. În continuare, Ivașcu, cu capul, din 8 metri, a trimis spre vinclu dar din nou Muntean a fost la post.

În minutul 85, predarea ștafetei între generații, de la Titi Varga la tânărul David Gyorfi, născut în 2002, fostul polist fiind aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți în tribună, circa 120 de spectatori.

Iar cu patru minute înainte de final, în loc de 1-1 sau chiar mai rău pentru Obilic, 2-0.

La un contraatac pe flancul drept purtat de noul intrat Sebastian Guțu, la care portarul i-a ieșit în față, însă, cum rar se vede la acest nivel, balon lobat peste goalkeeper, la colțul lung: desprindere.

După fluierul final, în apropierea băncii de rezerve, portarul oaspeților, Mihai Vigh, și  atacantul gazdelor, Rareș Anghel, au împărțit câteva cuvinte mai puțin ortodoxe și s-au îmbrâncit. După care s-au calmat. Însă un spectator a sărit gardul, a avansat spre marginea terenului si a aplicat cu pumnul o lovitură puternică în zona urechii lui Anghel, pe care l-a doborât la pământ. Și care mai încasa câteva picioare în meleul format în jurul lui. Ce mai pasiuni, în liga a VI-a ”Promoție”, la fotbal. Sâmbătă seară se boxase în sala ”Constantin Jude” pentru centuri internaționale, cu Flavius Biea protagonist și triumfător la puncte, pugilat în ring, nobilă artă. Dar un pumn după un joc de fotbal din eșalonul șase!?

Cu ce cruzime a fost lovit Anghel de către acel spectator violent. Amețit fiind, simțindu-se rău, jucătorul a ajuns la vestiare grație colegilor săi.

Rezultatele tehnice din ”Promoție”, programul viitor și clasamentele la zi, pe coloana datelor secțiunii ”Fotbal”.  

*

Au jucat următoarele formatii:

Obilic: Muntean – Radovancovici, Mladenov, Racoceanu, Ilie – Varga – cpt., Popoviciu, Maranescu, Coțofan – Ismail, Anghel.

Antrenor Bogdan Todoran.

Au mai jucat: Gyorfi, Dobrovolschi, Radu, Guțu.

Rezerve: Todoran și Duceanu.

Foeni: Vigh – Borgoși, Schiopu, Mihalyfi, Botca – Caius Rus – cpt., Szabo, Oprițescu, Sitaru, Voroș, Gulan.

Antrenor Adrian Falub.

Au mai intrat: Țăran, Adrian Rus, Ivașcu, Dobrilă, Szocs.

Rezerve: Nicoli, Ciopei.

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: