„Vei rămâne în inimile noastre, Vio!” Ienovan şi Vuia „duble”, Banat Girls egalează scorul record al unei etape în care campioana „U” pierde la zero acasă, record şi al sezonului: 6-0 (3-0)

Dacă pe „Cetate” din Alba Iulia s-a înregistrat surpriza noului campionat al Ligii 1 Feminin, multipla laureată a ultimelor 11 ediţii, AS FC Universitatea Cluj, cedându-i cu 0-1 (0-0) lui Csikszereda în întâlnirea de la ora 12, în Tomnaticul timişean, în celălalt meci al sâmbetei din etapa a III-a, s-a egalat scorul record al rundei dar şi al proaspetei ediţii 2023-2024, stabilit de Politehnica vinerea trecută la Timişoara, 6-0 cu CSM Alexandria, „violetele” fiind copiate de con-judeţenele de la Banat Girls prin „duble” ale unor foste fotbaliste de-ale lor, 6-0 (3-0) cu târg-mureşencele într-o reuniune cernită, în memoria celei care a fost Violeta Miţul, ex-sportivă a bănăţencelor, plecată la îngeri departe de casă, în Islanda, la timpuria vârstă de 26 de ani.

Prima victorie a sezonului pentru Banat Girls, dedicată memoriei Violetei Miţul, fostă sportivă a clubului în urmă cu 2 ani, timişencele impunându-se cu 6-0 în faţa lui Ladies Târgu Mureș în meciul din etapa a III-a a Superligii de fotbal feminin, după ce la pauză era 3-0.

Înaintea partidei, jucătoarele de la Banat Girls au purtat desfăşurat un afiş cu un mesaj în memoria fostei sportive a clubului, Violeta Miţul: ”Vei rămâne mereu în inimile noastre, Vio!”

În inimile lui Pavel – Cortina Alvarez, Bistrian, Dincă, Chise, Pesterean, Ienovan, Sucilă, căpitanului şeptar Desmerean, Grigore şi Trofimov, respectiv ale rezervelor Marcea, Ruvilă, Andrei, Cătărău, Sodincă, Lazăr, Hornea şi Ungur, cu toate antrenate de Liviu Cristian Ivasiuc şi Alexandru Cheltuială, precum şi Călin Frunză cu portarii, Călin Mada fiind delegat al echipei.

Au păstrat momentul de reculegere şi mureşencele Grecu – Csoka, Meleacă, Vîrlan, Strete, Doiban, Bătagă, Mate, căpitanul Szekely, Krall şi Adorjan, conform „11”-lui oaspetelor, avându-le rezerve pe Bereczki, Gorea şi Nagy.

Iar Bianca Ienovan a înscris primele sale doua gholuri pentru „BG” – gazde la start cu 7 tinere născute în anul 2000 sau ulterior, mai exact câte două fiecare din generaţiile 2022, 2003 respectiv chiar 2006, junioare, o altă „dublă” reuşind Nicol Dincă Vuia, şi ea marcatoare în premieră în tricoul formaţiei ce a organizat partida de debut la Tomnatic.

Cristina Sucilă a punctat şi ea şi a ajuns la două reuşite stagionale, după cea de la Miercurea Ciuc, în timp ce ultimul gol i-a aparţinut Elenei Ruvilă, intrată pe parcurs.

A fost un meci bun în care ne-am dorit victoria. Într-adevăr adversarul a fost unul modest, am dominat meciul cap-coadă, am avut multe ocazii pe care le-am fructificat.
Concentrarea și dorința pentru victorie ne-au ajutat astăzi
să obținem acest rezultat.
Categoric sunt lucruri de îmbunătățit pentru ne omogeniza ca echipă, chiar dacă adversarul de astăzi nu ne-a pus probleme. Atitudinea și concentrarea ne vor ajuta să facem diferența în orice meci”, a spus după partidă Bianca Ienovan.

Banat Girls nu mai marcase 6 goluri într-un meci din 26 martie 2021, când se impunea cu 6-2 acasă în fața lui Fotbal Feminin Baia Mare. De atunci, în alte două situaţii, a punctat de mai mult de 6 ori, pe 15 mai 2022 într-un 10-1 cu Universitatea Galati, iar la 17 septembrie 2022 la Dunăre, Universitatea Galaţi – Banat Girls 0-10.

Clasamentul actualizat al SuperLigii Feminine, cu ultimele rezultate şi programul etapei a patra, pe coloana datelor tehnice şi a ierarhiilor primelor 6 eşaloane masculine din secţiunea Fotbal în Sporttim.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 32

 


Ultimele articole din categoria Feminin: