Velcea: „N-am decât să schimb registrul şi jucători de 21 cu 21”

Valentin Velcea a glumit recunoscând că anticipează o „baricadă” a oaspetei FC Olt în faţa propriei porţi, „la a doua autobază mă aştept, nu doar la una”, cu ocazia jocului de sâmbătă de la ora 11, din etapa a III-a în B2, când, datorită suspendării lui Axente şi a convocării lui Ricketts la lotul Canadei, nu va avea altă opţiune decât de a-i alinia în avanposturi pe Zăgrean şi Goga.

Valentin Velcea şi-a exersat umorul la conferinţa de presă de joi, întrebând mass-media cu cine dintre jucători ar putea semăna manechinele de prezentare ale noilor echipamente de joc. Le-am căutat sub şort şi sunt într-adevăr unisex

În egală măsură, forţat de împrejurări de la o etapă la alta în a efectua modificări şi în linia defensivă, în urma despărţirii de Srdjan Luchin, Velcea a recunoscut, ţinând cont de regulamentul competiţiei, de a alinia doi jucători sub 21 de ani ca titulari, că „n-am decât să schimb registrul tactic şi să înlocuiesc un jucător de 21 de ani cu un alt jucător de 21 de ani sau să risc într-o formulă cu 3 jucători de 21 de ani. Dar oricum pregătesc două-trei posturi reprofilate şi în viitor apropiat veţi vedea aceste schimbări pe posturi, reflectând percepţia mea faţă de fotbal”. Velcea îi va avea la dispoziţie în defensivă, dintre titulari în primele runde, pe Dăruială, Ilie, Scutaru, Mera sau Sepsi.

Vali Velcea a atras atenţia că nu se fereşte deloc în a aminti deja cu cine va începe Poli în atac sâmbătă: „Zăgrean şi Goga! Echipele vizitatoare ştiu foarte bine cine sunt, ar fi hilar să nu îi cunoască pe unii ca Goga ori Zăgrean, după ce în primăvară aceşti fotbalişti au fost la un pas de a cuceri campionatul naţional… Dar cum nu ştii ce-ţi rezervă soarta în viaţă, acum aceiaşi jucători, cu aceiaşi valoare, sunt implicaţi în eşalonul secund, unde au datoria să joace la acelaşi nivel ca la liga întâi. Sunt datori deoarece clubul a ţinut la ei, ţine la ei, nu le-a modificat remuneraţia de plată, astfel încât sunt obligaţi să fie la un grad ridicat calitativ. Altfel, riscă să-i catalogheze lumea, presa, publicul spectator şi toate echipele care doresc să-i transfere, şi cred că nu-i convine nimănui aşa ceva. Faptul că sunt nevoiţi acum să joace în liga a doua îi afectează psihicul lui Goga, dar nu calitatea sa fotbalistică, iar latura psihologică a avut mai degrabă de suferit câtă vreme situaţia clubului a fost incertă, dar acum trebuie să joace pentru a pleca mai departe”.

Velcea a confirmat în privinţa unor jucători ca Goga sau Sepsi, prezenţi la rândul lor la conferinţa de presă de joi de la ora 12,30, că „sunt jucători care îşi văd de treabă, care luptă să se impună în această serie şi să revină în prima ligă. Am avut discuţii interminabile cu ei şi sunt responsabili în privinţa atribuţiilor lor la club”. Antrenorul polist a remarcat că mai delicată este grăbirea peste vară a integrării prin joc a unor tineri care probabil nu şi-ar fi imaginat că vor îmbrăca tricoul de titular la alb-violeţi: „Nu cred că s-au gândit, unul ca Dăruială, că vor ajunge să joace”. „Cu ei avem o datorie morală de a-i aştepta”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: