Velcea:”Tu,ca fotbalist,şi generalizez,dai jumate din potenţial”

Poli va da piept vineri la ora 17 cu cea de-a treia nou-promovată la rând în B2, Chindia Târgovişte, cu ocazia jocului din runda a X-a, la exact 9 săptămâni de la debutul tot într-o vineri cu FC Bihor. Vali Velcea şi Daniel Stanciu, antrenorul principal şi managerul echipei poliste, au subliniat în conferinţa de presă de miercuri că vina primului eşec stagional, de la Sânmărtin, le aparţine jucătorilor violeţi, atrăgându-le totodată atenţia în privinţa posturii lor privilegiate de a juca la clubul timişorean. „Primordial este meciul cu Chindia”, a spus antrenorul Velcea, evidenţiind că jocul de Cupa României cu Steaua, de joia viitoare, de la ora 20,45, este momentan în plan secundar.

Cât despre oaspetea de sub Turnul Chindiei, „Gică Popescu este într-adevăr unul dintre finanţatori dar asta nu înseamnă că şi joacă”. Într-adevăr, diferenţa e mare, Poli fiind vicecampioana naţională din 2011, cu 4 puncte în urma Oţelului, pe când târgoviştenii au promovat cu două puncte avans dintr-o serie a Ligii a treia, ce-i drept ambele grupări marcând 63 de goluri în stagiunea trecută…

De la 63 la… 14 în cazul violeţilor, fiind vorba de o evidentă secetă de goluri pe fondul căreia marcatorii a câte 3 „boabe”, Goga şi Tameş, sunt suspendaţi respectiv incerţi.

Stanciu a spus că în condiţiile diferenţei clare nu doar de valoare între nou-promovata Luceafărul şi Poli, „jucătorii nu au nici o scuză şi sincer nu ne aşteptam la acest deznodământ. Ei îşi fac singuri rău prin aceste prestaţii, în ceea ce priveşte viitorul carierelor lor. Noi nu vom mai tolera atitudinea lor, în condiţiile în care joacă la Poli pe sume cu mult superioare celor din multe alte ţări şi este inadmisibil ca jucători de valoare, ce câştigă mult comparativ chiar cu fotbalişti din Liga I, să nu depăşească un adversar direct, care îi este net inferior. Să nu mai spunem de contractele din Liga 2 iar pentru a nu le da o palmă în plus, să nu menţionăm care este maximul contractelor de la Luceafărul Oradea”. Vali Velcea a spus la rândul său că „asta este menirea lor, să joace, indiferent la ce club sunt, fie Poli Timişoara sau Manchester United, şi indiferent ce antrenor au. Problema este de mentalitate”.

Daniel Stanciu a spus că a semnalat maniera de arbitraj a jocului Luceafărul – Poli preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, punctând faza premergătoare golului gazdelor, în care „sub nici o formă nu era de cartonaş galben la Dăruială, în condiţiile în care au fost intrări cu două picioare rămase nesanţionate. În orice caz, jocul a fost departe de valoarea lotului şi n-avem nici o scuză”.

Într-un eşec în care poliştii au fost sancţionaţi cu numeroase cartonaşe galbene, Dorin Goga şi-a lăsat echipa în 10 oameni din minutul 64, eliminare pentru care i s-a întocmit un „referat conform regulamentului de ordine interioară. Dorin a explicat că n-a luat cartonaşul roşu intenţionat, ci primul galben l-a luat pe fondul faulturilor repetate asupra sa, în două rânduri, odată sancţionat, odată nu, iar pe fond de nervi a vociferat, iar al doilea pentru că n-a apreciat corect traiectoria mingii, dorind s-o joace cu capul. Este nepermis pentru un jucător de valoarea sa, mai ales când ştie că are un galben”,  după cum a explicat antrenorul Velcea, care a subliniat că golgeterul cu 3 reuşite este convocabil pentru meciul cu Steaua doar „din punct de vedere al cartonaşelor”.

„Cam toate jocurile sunt dificile”, a mai spus Vali Velcea, pe când Daniel Stanciu a remarcat că „ţinem cont şi de rezultatul de ieri de la Bistriţa, dar şi de faptul că oaspetea Chindia este în ascensiune în clasament, cu rezultate foarte bune şi ca joc prestat, nu capabilă să ne sperie dar oricum incomodă. Cred că după eşecul cu Luceafărul am tras semnalul de alarmă, am avut discuţii, într-un moment dificil pentru club şi echipă, care se prelungeşte din vară. Avem  nevoie de aportul suporterilor, repet, este un moment foarte dificil… Ne-am propus să revenim în Liga 1, să restabilim echilibrul financiar, dar traversăm o perioadă foarte dificilă, în care avem nevoie de rezultate, pentru public, suporteri, care au fost în număr de 150 persoane, şi care au plecat mâhniţi, şi în primul rând din cauza noastră, a prestaţiei echipei. Deşi există ceva motive, n-avem nici o scuză, sperând cu Chindia să ştergem impresia proastă lăsată, cu o victorie, pentru că avem mare nevoie de un stadion plin cu Steaua. Oricum, media este peste aproape toate stadioanele din prima ligă, şi sperăm la cel puţin 20.000 săptămâna viitoare, pentru a arăta României fotbalistice că Poli încă supravieţuieşte şi rămâne o forţă”.

Goga este suspendat iar Dăruială şi Tameş încerţi: „Dacă putem să-i recuperăm. La acest joc concurenţa la antrenament a fost una aprigă. Este un test înaintea meciului de Cupă, o simulare a ceea ce vrem să se întâmple joi, când vrem să eliminăm Steaua. E important în obiectivul pe care ni l-am propus. Toţi să înţeleagă că ne-am propus un obiectiv pe care trebuie să-l îndeplinim”, a spus Vali Velcea.

Apropo de obiectivul „măreţ” al promovării în Liga 1, jucătorii trebuie să aibă o altă abordare în opinia lui Vali Velcea: „Dacă tu, ca fotbalist, şi generalizez, dai jumătate din potenţialul tău, nu poţi îndeplini acest obiectiv. Fac tot ceea ce ţine de mine, prin experienţa acumulată de-a lungul timpului, stând şi lucrând cu antrenori pricepuţi, dar poate că am realizat unul dintre cele mai slabe jocuri la Oradea, unde eşecul s-a produs pe greşeli personale de grup şi o lipsă totală de atitudine. Nu mai vreau să repet că îmi doresc o echipă ce oferă respect faţă de investiţie, suporteri, autorităţi, presă. Sunt jucători care pot să se exprime, mai rămâne să rămână conectaţi la ora jocului”.

„Nu accept scuze de nici un fel, orice fel de greutate ai, cel mai greu este fotbalul. Trebuie să răzbaţi, să dai dovadă că te pretezi acestei echipe”, a mai spus Velcea.

Andrei Zăgrean a spus la rândul său că „am mai jucat în Divizia B şi nu e uşor să joci, toate se mobilizează foarte mult când întâlnesc echipele mari”, remarcând că jucătorii au avut parte zilele acestea de „antrenamente mai frumoase, să ne scoată din pasa asta”. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: