Pavel Velcotă contrariază la Cupa Bega – CJ Timiș, nu doar părinții copiilor de 2005 ai Unirii Sânnicolau Mare fiind surprinși

Dacă întrecerea juvenilă ”Cupa Bega – CJ Timiș” s-a dovedit a fi un real succes, despre care am punctat la momentul oportun dar și într-o adnotare publicată astăzi, mai există și excepțiile care confirmă însă regula și care nu pot așadar ciunti din meritele organizatorilor și deopotrivă participanților, mai ales cînd sunt generate de… invitați de pe margine.

Fotbal de la joc la performanță - Unirea Sânnicolau Mare a fost 0-2 în Cupa Bega - CJ Timiș 2013

 

De fapt, rîndurile de mai jos ar trebui să fie un motiv de meditație pentru profesorul Pavel Velcotă, de la LPS Banatul Timișoara, mai ales în postura sa de diriguitor al catedrei de fotbal a liceului și reprezentant al acestei instituții în competițiile la care ”Banatul” onorează cu prezența. Căci profesorul Velcotă pare a-i fi contrariat pe unii dintre cei prezenți la sfârșitul săptămânii trecute pe arena ”Colterm”, cu ocazia competiției pe 5 categorii de vîrstă, reunind un total de 27 de echipe și peste 400 de copii, cu aproape 60 de jocuri în 3 zile.

Și i-a contrariat nu doar prin stilul expansiv și oarecum teatral de a orchestra de pe margine evoluțiile copiilor pe care-i are în grijă, poate din dorința de a-i impresiona pe părinți și a-și atrage simpatii în plus, sau Dumnezeu știe din ce motive, dar și din alte cauze. Cert este că o abordare sobră și într-o notă de autodisciplină s-ar preta probabil cel mai bine proiectului caracterizat ca fiind educațional-sportiv, și anume ”Fotbal de la joc la performanță”, și nu acapararea centrului atenției, care ar trebui lăsată pe seama micuților în formare.

În fine… N-ar fi așadar vorba doar de o prezență mai… colorată, ci și de o confuzie iscată la unul dintre jocuri, din cadrul celei mai mici categorii de vîrstă, 2005, ce a stîrnit oarecare polemici, unii părinți sânmiclăușeni rămînînd cu senzația că elevii de la CS Unirea ar fi putut fi nedreptățiți de Velcotă. Doar că organizatorii, atenți la detalii, n-au lăsat deloc această impresie, dînd publicității o ierarhie finală conformă realității din teren. Și în care primul loc a fost ocupat de Viitorul Timișoara, formația în albastru, cîștigătoare la cei mai mici, urmată pe locul 2 de Școala de Fotbal Toni Doboș, pe 3 de CS Unirea Sânnicolau Mare (profesor Marius Sitaru), pe 4 ”Fotbal de la Joc la Performanță” Timișoara, iar pe 5, Viitorul Timișoara – roșu.

Surpriza noastră a survenit când am fost apelați de câțiva părinți ai copiilor de 2005 de la CS Unirea Sânnicolau Mare, care ne-au relatat că fiilor lor le-ar fi fost periclitat locul III, neprimind diplomele care li se cuveneau. Iar motivul ar fi fost pricinuit de o încercare de inversare la Comisia Organizatorică, de către profesorul Velcotă, a victoriei obținute de Unirea Sânnicolau Mare cu 2-0 în fața echipei ”Fotbal de la Joc la Performanță” Timișoara. Un 0-2 ar fi echivalat cu inversarea pozițiilor în clasament între cele două, de pe 3 pe 4 și invers.

Nimic n-ar mai fi de mirare, în goana unora mai ales după rezultate imediate și onoruri, dar uitînd provocarea cu bătaie lungă pe nume fotbal juvenil. Daniel Viașu, unul dintre părinți, ne-a spus că ”ne-au furat diplomele pe care copiii noștri le meritau, obținând locul 3. Cum este posibil așa ceva!? Copiii noștri au câștigat pe teren meritat, dar un neică nimeni de profesor (n.n.: de la LPS Banatul) a dat Comisiei de Organizare un rezultat fals. Noi, părinții, am făcut deplasarea de peste 80 de kilometri pe banii noștrii, copiii au jucat pe ploaie, iar la final să li se fure diplomele!? Pe care nu le-au văzut nici în ziua de azi! Acest turneu ne-a lăsat un gust amar în privința organizării și cu cele întâmplate. Oare de ce trebuia să se întâmple așa ceva!?”

De întîmplat însă nu s-a întîmplat nimic, pentru că gazdele întrecerii, FC Porto Bega, au întocmit încă din capul locului ierarhia corectă, cu CS Unirea pe 3, așadar fără nici cel mai mic prejudiciu față de meritul alb-albaștrilor de a obține poziția pe podium. Iar pentru a liniști spiritele, organizatorul Tiberiu Turloiu, din partea FC Porto Bega Timișoara, a semnalat că diplomele n-au fost nicidecum înmînate altor copii, ci îi așteaptă pe cei în drept să le primească, micuții de 2005 de pe Aranca.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Juniori, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Pavel Velcotă contrariază la Cupa Bega – CJ Timiș, nu doar părinții copiilor de 2005 ai Unirii Sânnicolau Mare fiind surprinși

 1. bucataru spune:

  Velcota din dorinta de a iesi in fata parintilor cu tot felul de lucruri bune reuseste sa scrie inca de la inceputul competitiei diplomele pentru grupa sa.
  Si nu este la prima isprava de genul acesta,cei care au avut de a face cu el stiu modul de operare al antrenorului de la LPS BANATUL.
  Pacat ca parintii nu reactioneaza in niciun fel complacindu-se in aceasta situatie,dar ar fi interesant de vazut reactia lor in momentul in care s-ar intimpla acest lucru copiilor lor.

  • Velcotă Pavel spune:

   Eu personal nu am nici o vină legată de clasamnete, de diplome sau medalii şi nici măcar nu am fost implicat în organizarea acestei competiţii … Pentru cei care se pretind ziarişti sau experţi în fotbal, atunci când au scris acest articol trebuia să afle şi punctul meu de vedere legat de acest fapt. Aveţi perfectă dreptate şi sunt în toate de acord cu d-voastră, dar spuneţi adevărul aşa cum este el, nu denaturat sau cu intenţie de a denigra anumite persoane, în acest caz fiind vorba de mine.
   La grupa de vârstă 2004, echipa mea L.P.S. – C.S.S. Banatul Timişoara a obţinut locul II, fiind învinsă numai de CSM Reşiţa care a obţinut locul I. Locul II, pe care l-au obţinut pe teren copiii, constând în diplomă şi medalii a mers la echipa bucureşteană Şcoala de Fotbal Toni Doboş, care în realitate a obţinut locul III. Din respect faţă de internaţionalul Anton (Toni) Doboş, eu am convins părinţii şi copiii să nu intervină în acest scandal care a fost provocat de lacunele existente în organizarea acestui eveniment. Nici până astăzi, 24 iunie 2013, copiii meii nu au primit nici o diplomă şi nici medalile cuvenite locului II şi care au plecat din greşeala organizatorilor la Bucureşti ! Prof. Pavel VELCOTĂ.

 2. florin spune:

  Eu nu inteleg de ce e asa grea matematica asta. La grupa 2005 s-au jucat 5 meciuri din care LPS Banatul a pierdut doar un singur meci in fata celor de la Resita cu scorul de 2-0. Deci in concluzie LPS Banatul a terminat clar pe locul 2.
  Este evident ca domnul Bucatarul are invidie pe domnul Velcota.
  Asa ca lasati comentariile rautacioase la adresa d-lui Velcota si vedeti-va de echipele voastre.

 3. Velcotă Pavel spune:

  Dl. jurnalist Iosif Canea, ne cunoaştem de foarte multă vreme, fiind şi colegi în arbitraj şi oameni de fotbal, dar mai presus de orice, deontologiea profesională îţi cere în toate cazurile să fi corect, imparţial şi să scrii adevărul. Pentru a afla adevărul trebuie să cunoşti punctul de vedere a tuturor celor implicaţii în acest eveniment, nu numai a unei părţi, de ce nu ai fost curios să afli şi părearea mea, a părinţilor şi chiar a copiilor implicaţi … şi atunci puteai scrie un articol corect, obiectiv şi fără loc de interpretări … ! „Profesionişti nu scriu articolele la comandă, nu îşi i-au subiectele la o halbă de bere sau la un şpriţ”, ei sunt cu adevărat profesinişti … nu sunt ironic şi nici nu fac aluzie la nimeni … e doar părerea mea şi sunt convins că ai greşit pentru că ai scris acest articol fără să cunoşti si punctul meu de vedere sau al părinţilor de la grupa mea! Nu ştiu dacă ai făcut asta cu „intenţie sau fără”, „conştient sau inconştient”, dar un lucru e clar, ai dat satisfacţie anumitor persoane care sunt frustrate şi ai îndepărtat atenţia de la principalii vinovaţi, care nu sunt alţii decât organizatorii competiţiei, care nu au reuşit să îşi facă treaba bine, în sensul de a asigura corectitudinea prin simpla contabilizare a rezultatelor.
  Prof. Pavel VELCOTĂ

  • dumitru spune:

   Tovarase Velcota,ar fi mai ok sa stai in banca dumitale,veziti de spagile tale grase,de pacalirea oamenilor si nu mai intervenii aiurea in discutii in care nu ai dreptate.
   Nu tie rusine sa dai lectii de moralitate tocmai tu,asa-zis profesor care face vrute si nevrute la „negru”atat in viata profesionala cat si in cea privata.
   si lasama sa ma opresc aici,ca daca spun totul te faci de ras in tot orasul(in mare parte deja te-ai facut singur prin comportamentul rusinos pe care al ai)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: