„Verzii” de pe „Ştefan Dobay” încheie victorioşi periplul din amicale, 3-1 (2-0) pe o altă arenă cu nume legendar, „Iuliu Bodola”. Şase jocuri succesive fără eşec, taxaţi doar din penalty abia pe final

CSC Dumbrăviţa a înregistrat astăzi de la ora 12 şi cel de-al patrulea succes în cele 9 meciuri de verificare din ultimele 4 săptămâni şi două zile, de fapt a doua cea mai detaşată victorie în pregătiri, 3-1 (2-0) pe terenul cu nume legendar, „Iuliu Bodola”, al campioanei Seriei a X-a în Liga 3, FC Bihor, de care s-a desprins până la pauză prin noii sosiţi Plokhotnyuk şi Gladun – marcator în minutul 45 din fază fixă de la semidistanţă, Martinov închizând conturile în minutul 64 în condiţiile în care bănăţenii au mai şi ratat destul dar au şi efectuat 11 modificări pentru partea a II-a, 3 de la pauză, una din primul sfert de oră al reprizei secunde iar majoritatea după minutul 65. Timişenii încasând abia în ultimele 5 minute, de la punctul cu var.  

Din partea unor localnici aflaţi în plin semicantonament cu câte două antrenamente în majoritatea zilelor, timp de două săptămâni, pe malurile Crişului, astăzi abia la al patrulea amical şi care miercuri şi sâmbăta viitoare se vor mai întâlni cu Olimpia Satu Mare şi Politehnica Timişoara. În condiţiile în care, fruntaşi într-o serie a Ligii 3, roş-albaştrii de pe Criş sunt scutiţi de alinierea încă din turul I naţional al Cupei României, de miercuri 2 august, când sunt programate 38 de dispute eliminatorii, printre care şi Pobeda Star Bîşnov – Phoenix Buziaş şi Avântul Periam – Progresul Pecica.

Fotbalul orădean a mai avut reprezentare în Liga 2 în deceniul trecut, chiar în ediţia relansării campionatului în serie unică, 2016-2017, în care CS Luceafărul s-a clasat a zecea din cele 16 cluburi care încheiau competiţia, din 21 la start, avansând pe 8 la finele sezonului următor, dar fără a mai juca pe „Iuliu Bodola” ci la Sânmartin, şi încheind imediat în urma lui ASU Politehnica, la 4 puncte diferenţă. Poziţie a opta păstrată şi-n 2018-2019, la 4 puncte peste alb-violeţii Timişoarei, fără însă ca bihorenii să mai continue şi din urmă cu 4 veri în Liga 2, dispariţie de care Sarcină nu este străin, într-o aceeaşi vară a lui 2019 în care ACS Energeticianul, ex-ACS Şirineasa, se metamorfoza după prima campanie pe scena secundă în copia falsă a „Pandurilor” gorjeni – oaspeţi ai alb-verzilor pe „Ştefan Dobay” în etapa a IV-a din august a noului campionat, programul celei inaugurale fiind enumerat pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. În clasament, gruparea de pe Jiu este menţionată drept sarcina.

Cât despre timişeni, cu 8 zile înaintea începerii în deplasare a Ligii 2, CSC Dumbrăviţa a repetat astăzi cu succes la Oradea, câştigând la o diferenţă mai mare decât cea minimă la care se impunea în Ungaria şi la Chişineu Criş, şi-acolo tot în compania unor formaţii din eşalonul terţ, acumulând astfel şase apariţii consecutive fără înfrângere, cu câte 3 victorii respectiv remize după insuccesul cu 2-0 de la Hunedoara, din cantonament, în urmă cu peste 3 săptămâni. 

Astăzi la amiază, la 6 zile după precedentul meci de verificare, remizat alb la Dunăre cu colega de eşalon din Târgu Jiu, portarul Paul Toroc, Ţieranu, Lalic, Ristin şi Martinov – care nu intra deloc la Drobeta Turnu Severin, s-au aliniat la start dintre cei care nu începeau deplasarea în Mehedinţi, în vreme ce căpitanul Tănase, Gîsă, Gladun, Salhi, Paulevici şi golgheterul din pregătiri, ucraineanul Plokhotnyuk, şi-au păstrat locul în unsprezece. 

Antrenorul Cosmin Stan a efectuat primele modificări la pauză, în poartă dar şi prin Moţiu şi Cibi în locurile lui Gladun şi Tănase, „verzii” detaşându-se în componenţa Paul Toroc (minutul 46, Trifon) – Gîsă (min. 87, Jorz), Ţieranu (57, Băluţoiu), Lalic (74, Amariei) – Paulevici, Ristin (70, Andrei Toroc), Tănase – cpt. (46, Cibi), Salhi (80, Croitoru), Gladun (46, Moţiu) – Plokhotnyuk (65, Mercioiu; 80, Olaru), Martinov (74, Tismonar).

A fost ultimul prilej de verificare pentru divizionarii secunzi în compania unor sparring-partners divizionari înaintea deplasării oficiale pe puncte de sâmbăta viitoare, miercuri mai fiind prevăzut un joc-şcoală „în familie” cu echipa de juniori sub 17 ani a clubului dumbrăviţean, retuşuri din săptămâna precompetiţională.

Până atunci, o repetiţie mulţumitoare în deplasare prin prisma ocaziilor create şi a concretizării câtorva pe fondul controlării jocului, unul dominat de elevii lui Stan, taxaţi abia în minutul 86, doar dintr-o lovitură de la 11 metri. Într-adevăr, timişenii n-au primit gol decât în 3 dintre cele 9 întâlniri amicale, dar pe de altă parte au încasat cel mult unul în majoritatea lor, în 5 meciuri, doar la Hunedoara scoţând de două ori mingea din propria plasă. 

În tot cazul, în ultimele 540 de minute au primit doar 3 goluri, astăzi de la punctul cu var.

După ce, iniţial, au deschis scorul la una dintre primele acţiuni mai consistente de atac, în minutul 10, atunci când Martinov l-a găsit cu o pasă pe Mykhailo Plokhotnyuk, la marginea careului mic, iar atacantul ucrainean a deschis scorul: 0-1.

Alte 10 minute, altă şansă de gol, Paulevici pasându-i lui Tănase, care a şutat de la 20 de metri, din lateral dreapta, puţin pe lângâ stâlpul de la colţul lung. Dar în ultimul minut al primei reprize avea a se rotunji scorul, Cosmin Gladun executând o lovitură de la 25 de metri, din lateral dreapta, aproape de vinclul de la colţul lung: 0-2.

Cu 4 schimbări efectuate până atunci, în minutul 64, Alexandru Martinov a driblat 2 apărători bihoreni în suprafaţa de pedeapsă şi a înscris din lateral dreapta la colţul scurt, ridicând scorul la 0-3. 

Bihorenii antrenaţi de Fărcaş, semifinalişti pierzători ai barajului de promovare în Liga 2, au jucat mai rar în pregătiri, începând din 15 iulie, 1-0 acasă cu colega de eşalon Victoria Carei, după care la mijlocul săptămânii trecute cu 7-0 (3-0) tot pe „Iuliu Bodola” în faţa nou-promovatei arădene CS Socodor, ajunsă în Liga 3, în weekend remizând la Jucu cu o altă terţ divizionară, Viitorul Cluj.

La final, antrenorul principal timişorean al alb-verzilor, Cosmin Stan, s-a referit la „un joc pe care l-am controlat în cea mai mare parte. Poate doar în ultimele 10 minute, când am făcut foarte multe schimbări și au intrat mulți copii, poate atunci au fost ei un pic mai periculoși. În general, un meci controlat de noi, un meci bun. Mă bucur că am reușit să și marcăm de trei ori, am mai ratat câteva ocazii destul de mari, dar e bine că reușim, cu o săptămână înainte de a începe campionatul, să marcăm trei goluri într-un meci în deplasare. Chiar dacă am întâlnit o echipă de nivel inferior, FC Bihor e un club cu tradiție, care a jucat baraj de promovare în Liga a II-a în ultimele două sezoane. Am jucat cu un adversar bun, dar consider că victoria noastră a fost super-meritată”.

„Paradoxal, în această săptămână am lucrat mai puțin la finalizare și mai mult pe anumite sisteme de joc pe care vreau să le imprim echipei. Am lucrat mult și pe faza defensivă. Am avut și ieri un antrenament în care am lucrat și pe plan ofensiv. Încă o dată, mă bucur pentru faptul că am marcat de trei ori”.

„Sunt mulțumit de nivelul arătat de echipă, dar din păcate jucătorii care vin după pauze forțate de accidentări nu au încă ritmul necesar. Asta îmi displace în momentul de față și încercăm ca într-un timp cât mai scurt să îi aducem la un tonus bun de competiție și pe jucătorii care au avut probleme medicale. Aici e buba noastră în momentul de față, pentru că vorbim despre jucători buni, care ar putea să fie titulari, dar nu au avut meciuri în picioare și nu am putut să îi aducem la nivelul celorlați din punctul de vedere al tonusului. Mai avem jucători cu probleme, cum sunt Zaluschi și Ghinescu, probabil ne vom lovi de aceeași problemă și la ei. Dar mă bazez pe experiența lor, sunt jucători care pot trece mai ușor peste perioada de inactivitate pe care au avut-o”.

„Sunt mulțumit de lotul pe care îl avem. Rămâne să demonstrăm că suntem mai buni decât anul trecut. În viitorul sezon îmi doresc să ne autodepășim, să reușim o performanţă mai bună decât anul trecut”.

Programul etapei a III-a în SuperLiga şi clasamentul, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. În turul secund preliminar al Conference League – a 3-a competiţie continentală inter-cluburi, campioana Farul a trecut joi acasă în cel de-al cincilea minut de prelungiri al manşei I cu 3-2 (2-2) de oaspeţi armeni, care au condus de două ori, vicecampioana FCSB învingând miercuri la Sofia cu 1-0 (1-0) în faţa lui CSKA 1948, iar Sepsi la rândul ei joi la Sofia cu 2-0 cu CSKA, CFR Cluj fiind egalată pe final acasă de Adanaspor: 1-1 (1-0).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: