”Verzii” Dumbrăviței, al 4-lea joc la rând fără eșec în play-off, din nou 2-2 pe ”Ștefan Dobay” cu CSC Ghiroda & Giarmata Vii. Stan: ”Ne-am creat o grămadă de ocazii, n-am avut în primele 4 meciuri din play-off câte am avut astăzi”

Cu o unică înfrângere în primele 7 apariții oficiale din 2022, 0-1 acasă cu Crișul Chișineu Criș chiar la debutul fazei play-off în Seria 8 din Liga 3, CSC Dumbrăvița a găzduit astăzi de la ora 17 duelul timișean la vârf al primelor două clasate în grupa vestică la adăpostul unei serii invincibile de 3 apariții, 0-0 la Ghiroda, 2-0 pe teren propriu cu Șoimii Lipova și 1-1 săptămâna trecută la Chișineu Criș, prelungind parcursul imbatabil printr-o nouă remiză în întâlnirile directe cu fruntașa CSC Ghiroda și Giarmata Vii, 2-2 (1-2) înregistrat prin golurile lui Făgărășanu – în minutul 6 din lovitură de la 11 metri pentru ”verzi”, pentru care Paulevici egala în minutul 73, oaspeții întorcând scorul în prima repriză prin Bădăuță și Hecsko, în minutele 22 și 29.

Cosmin Stan

Nimic nu le poate așadar despărți pe timișene. Dacă a fost 2-2 în turul sezonului regular pe ”Ștefan Dobay” în 24 septembrie 2021, iar apoi și alte remize în întâlnirile directe de pe ”Emilian Pavel”, 1-1 la 26 noiembrie 2021 în retur și 0-0 pe 8 aprilie în prima fază din play-off, atunci trebuia să fie din nou 2-2 pe ”Ștefan Dobay” și astăzi de la ora 17 în faza secundă din play-off, CSC Dumbrăvița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 2-2 (1-2), după ce ambele echipe au condus, 1-0 dar și 1-2 prin voleul lui Hecsko, în cele din urmă 2-2. Consemnat la mijlocul mini-campionatului play-off 1-4 în C8.

Le va despărți ceva în cea de-a cincea și ultima lor partidă directă, din 14 mai, la Ghiroda, în penultima rundă din grupa I valorică?  

Întâlnirile principalelor divizionare ”C” timișene, sub spectrul semnului ”X”, a patra consecutivă din 4 meciuri directe în acest sezon, fiecare grupare alegându-se așadar cu câte 4 puncte din 12 posibile. Iar de fiecare dată 2-2 pe arena ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, astăzi pe un teren cam moale, ținând apa, cu iarbă mărișoară, în fața unei asistențe notabile, peste 300 de iubitori ai fotbalului. Vom reveni în consemnări viitoare cu cronica și fotografiile, dar mai întâi spusele antrenorilor. 

Din partea gazdelor de pe locul 2, Cosmin Stan: ”Și iarăși s-a încheiat la egalitate. Am fost mai întâi în vestiar și i-am felicitat pe băieți, căci, față de rezultatul de egalitate de săptămâna trecută de la Chișineu Criș – poate nemeritat, astăzi a fost nemeritat dar în sens opus, deoarece consider în mod clar că trebuia să câștigăm, după ce ne-am creat o grămadă de ocazii, și n-am avut în primele 4 meciuri din play-off câte am avut astăzi. Am dominat jocul din toate punctele de vedere, și doar fazele fixe ne-au creat probleme, cu erori defensive exact ca la Chișineu Criș, unde am primit golul în minutul 92, dar nu am învățat din acel meci, ci scăpăm foarte ușor adversarul din marcaj, fiind una dintre cauzele principale pentru care nu am câștigat. Cea de-a doua, căci ratăm exasperant din poziții foarte clare, iar când ne chinuim și aducem mingea la 30 de metri de poarta adversă, acolo găsim soluții foarte neinspirate de foarte multe ori, și păcat, căci jocul de azi a fost de apreciat.”

”Astăzi am schimbat, să risc. Înainte de meci am zis în declarații că nu știu dacă o să riște cineva astăzi, însă am încheiat cu mă opresc aici, căci știam că voi risca, schimbare a sistemului, de alcătuire. Astfel încât să-i putem surprinde, să aducem foarte mulți jucători în ofensivă, și ne-a ieșit foarte bine. Am aplicat un sistem pe care îl știm, practicat din tur, nu trebuia lucrat foarte mult la el, și cred că toți cei prezenți au văzut astăzi un joc de un nivel foarte bun, iar dacă precedentele noastre remize au fost bune doar în plan fizic, azi a fost un nivel tehnic foarte bun. Și de ce am zis să risc? Pentru că antrenorul lor, după 0-0 la ei, a spus că îi e greu să joace cu o echipă care se apără cu 10 jucători. Trageți Dumneavoastră concluzia, cine a jucat astăzi și cine a stat cu fundul în poartă.”

Dragan Paulevici a egalat la doi pentru gazde în minutul 73, după ce trimitea cu capul în bară din careul mic la 1-2, în minutul 58: ”Paulevici are o capacitate fizică fantastică, în condițiile în care vine după două luni și jumătate de pauză, dar doar două săptămâni de antrenamente cu echipa, și joacă din minutul 1 până în minutul 90 la intensitate maximă, iar singurul său dezavantaj este că e jucător român. Dacă nu era român, era de un nivel superior în altă țară.”

”A fost singurul meci jucatr în Timișoara la ora asta, s-au întâlnit primele două clasate, erau așadar toate premizele pentru prezența unui număr ridicat de spectatori în tribune. Și consider că la ceea ce au văzut astăzi, vor mai veni la Dumbrăvița. Sper ca în ultimele 4 meciuri să jucăm la fel, pentru că la Chișineu-Criș n-am fost ca joc cei care am fost astăzi.”

Săptămâna viitoare, două meciuri pentru alb-verzi cu arădenele, marți de la ora 18 în deplasare la CS Șoimii Lipova și vineri de la ora 18 acasă cu Crișul Chișineu Criș, după care pe 14 mai în deplasare la Ghiroda și la finele fazei play-off, în 21 mai, pe ”Ștefan Dobay” cu lipovenii.

Momentan, avantaj de 4 puncte menținut față de urmăritorii dumbrăvițeni de fruntașii galben-albaștri, cu 4 runde înaintea încheierii fazei play-off. Fruntașa are 41 de puncte, CSC Dumbrăvița 37 – ambele din câte 5 meciuri, Crișul 35 iar Șoimii 34 – ambele din câte 4, întâlnirea arădenelor având loc sâmbătă de la ora 17 la Chișineu Criș, mâine.

Pentru galben-albaștri a fost a treia deplasare consecutivă, după 1-1 la Chișineu Criș și eșecul cu 2-1 pe ”Motorul” arădean în fața Șoimilor Lipova, așadar două puncte din 3 ”ieșiri”, un plus în comparație cu unicul punct obținut de ghirozeni pe ”Emilian Pavel” în primele două apariții din play-off, 1-2 cu Șoimii și 0-0 cu ”verzii” Dumbrăviței.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: