„Verzii” Dumbrăviţei în faţa altei serii de 3 meciuri într-o săptămână, mai întâi la Ghiroda cu gorjenii care nu le-au marcat în 180 de minute din sezonul trecut. Stan: „Trebuie altă strategie, să nu repetăm aceleaşi lucruri şi pentru următoarele 3 jocuri”

După ce s-a ales dintr-o precedentă serie de 3 apariţii într-o săptămână cu un punct din 6 posibile împotriva unor nou-promovate dar şi cu o calificare în Cupa României, obţinută la Ghiroda, CSC Dumbrăviţa va aborda sâmbătă la matineu tocmai la Ghiroda o nouă serie de 3 partide într-o săptămână, primele două, considerate pe teren propriu, în Liga 2 şi în turul 4 al întrecerii K.O. – de intrare în faza grupelor, mai întâi în etapa a IV-a din campionat cu „albaştrii” din Târgu Jiu, apoi joi de la ora 17:30 pe „Ştefan Dobay” în faţa lui UTA. 

„Verzii” n-au mai avut de jucat şi săptămâna aceasta un meci oficial eliminatoriu, dar îi aşteaptă din nou unul joia viitoare de la 17:30, acasă cu UTA, pentru un loc în faza grupelor Cupei, în care ambele cluburi participau în ediţia trecută a întrecerii, după care timişenii au în program meciul de la ex-prim-divizionara CS Mioveni, din etapa a cincea a Ligii 2, duminica viitoare de la 11, atât argeşenii cât şi oaspeţii gorjeni de sâmbătă numărându-se, precum bănăţenii, între cele 8 colective încă fără victorie în noul campionat.

Ba chiar vecine ierarhice pe locuri de retrogradare, în cazul vizitatorilor olteni şi „verzilor” timişeni, cu câte un singur gol marcat în primele 270 respectiv 180 de minute de fotbal pe puncte, de către dumbrăviţeni sâmbăta trecută la Reşiţa, după o mare gafă de portar, dar nu şi pe teren propriu cu Corvinul, la ora startului întârziat al bănăţenilor în noul sezon, de către alb-albaştrii de pe Jiu în deplasarea la Slobozia, 1-1 în runda secundă, dar nu şi în Gorj, 0-0 cu FC Argeş şi chiar şi 0-2 etapa trecută cu nou-promovata Ceahlăul.   

Iar gorjenii n-au înscris nici la Şimian, Viitorul din Liga 3, fiind eliminaţi din Cupa României cu 1-0 în Mehedinţiul vecin, aşa cum trupa gestionată de Sarcină n-a scuturat nici plasa porţii dumbrăviţenilor în campionatul trecut, 0-1 pe „Municipalul” din aşezarea Coloanei Infinitului, chiar în etapa de debut, dar şi 4-0 pentru alb-verzii antrenaţi de Cosmin Stan în faza play-out din primăvară pe care nou-promovaţii de la Pădurea Verde au încheiat-o cu un punct avans în faţa oltenilor, fără a marca timişenilor nici în amicalul estival reprogramat la Drobeta Turnu Severin, 0-0 luna trecută.

Un start aşadar şontâc-şontâc pentru „albaştrii” de pe Jiu, fără a mai avea însă în program şi un meci în Cupa României săptămâna viitoare, ceea ce nu-i cazul în registrul gazdelor dumbrăviţene, aşteptând primirea semifinalistei ediţiei trecute, UTA. Ori secund-divizionarii alb-verzi au în vedere măcar repetarea parcursului din stagiunea trecută a competiţiei K.O., ceea ce înseamnă că-i aşteaptă găzduirea unor partide în care merg la victorie respectiv calificare. 

Cea dintâi fiind vitală în ideea adjudecării primului succes în noul campionat, la debutul din 2022 semnat încă de la prima apariţie, apoi, cel de-al doilea, abia în etapa a şaptea, la ora actuală fiind vorba despre cea de-a treia partidă, cu clujeanul Sorin Vădana la centru. 

Înaintea căreia antrenorul principal Cosmin Stan a remarcat pe bună dreptate că „urmează o perioadă foarte încărcată pentru noi. În următoarele 9 zile avem trei jocuri, două de campionat și unul în Cupa României, toate foarte dificile. Meciul cu Viitorul Pandurii nu ne prinde într-un moment foarte bun, încă ne lingem rănile după înfrângerea de la Reșița. I-am văzut pe jucători marcați de acel eșec, chiar mă gândeam după antrenamentul de miercuri că trecem foarte greu peste acea înfrângere. Dar au fost semne bune la antrenamentul de ieri, în care din punct de vedere psihic am văzut o îmbunătățire la marea majoritate a jucătorilor. Cred că lăsăm în urmă meciul de la Reșița, încetul cu încetul, și ne gândim doar la jocul ce urmează. Cum am spus, va fi o perioadă încărcată. Săptămâna trecută, când am jucat meciul anterior din Cupă, cu Ghiroda, nu cred că am gestionat foarte bine situația jucătorilor. Chiar dacă nu se pune problema de oboseală, am avut de suferit în ceea ce privește prospețimea la meciul de la Reșița. Am jucat cu 9 titulari din meciul cu Ghiroda și acolo. Nu cred că am gestionat foarte bine situația și încercăm să nu repetăm aceleași lucruri și pentru următoarele trei meciuri, trebuie să facem altă strategie. Nu cred că avem nici un avantaj, nici un dezavantaj prin faptul că meciul de mâine nu îl jucăm la Dumbrăvița. Nici echipa adversă nu e adversă cu terenul de la Ghiroda. Noi am jucat recent un meci oficial acolo, în Liga a III-a am jucat destul de des acolo, deci e o arenă familiară pentru noi. Poate să fie un mic avantaj totuşi, prin faptul că ei nu cunosc deloc arena de la Ghiroda. Cei de la Viitorul Pandurii au pierdut foarte mulți jucători în această vară. Jucătorii lor exponențiali au plecat, acum se bazează pe o echipă tânără. Nu ştiu dacă e un avantaj pentru noi faptul că în campionatul trecut i-am bătut de două ori”.

„Legat de absențele lui Lalic și Gîsă, care sunt suspendați, pot să spun doar că suntem 26 de jucători în lot, de aceea am format un lot numeros și echilibrat pe posturi, tocmai pe ideea că vor fi multe meciuri, multe accidentări sau suspendări. Nu ne putem plânge acum de faptul că avem doi jucători suspendați. Sunt jucători care îi pot înlocui cu succes. Altfel, revine Ghinescu, după o perioadă lungă, se antrenează de două săptămâni alături de noi și o face tot mai bine. Din păcate, la antrenamentul de miercuri, Martinov a suferit o entorsă destul de urâtă și nu cred că va fi apt mâine. Ieri arăta glezna destul de rău și nu s-a antrenat. Mai e vechea problemă cu Sofran, la care a recidivat accidentarea la gleznă și nu se poate antrena momentan. Sperăm ca de săptămâna viitoare să îl avem la antrenamente”.

Partida de la Ghiroda, una dintre cele 8 programate sâmbătă de la 11 în etapa a 4-a, celelalte două fiind duminică de la 11, şi anume CSA – CSM Alexandria şi Progresul Spartac – Corvinul, iar programul complet şi ierarhia la zi sunt enumerate pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal, laolaltă cu ţintarul rundei a V-a, de săptămâna viitoare, îi va avea drept asistenţi pe Suciu (Câmpia Turzii) şi Tocai (Sibiu), rezervă fiind clujeanul Salomir iar delegaţi federali Petrean din Hunedoara ca observator de joc şi sătmăreanul Szilaghi, de arbitri.

Joc înaintea căruia a vorbit şi Răzvan Ristin, sosit în vară în colectivul alb-verzilor: „Partida de mâine va fi dificilă și importantă pentru noi. Atât noi, cât și ei suntem în căutarea primei victorii din campionat. Jucăm acasă, trebuie să ne impunem jocul și să luăm cele trei puncte. Dacă vom juca ceea ce putem noi şi ceea ce ne cere «Mister», cred că vom avea câștig de cauză. La Dumbrăvița mă simt bine, e o experiență nouă, prima la seniori pentru mine. Colegii m-au primit foarte bine, e un grup unit, fiecare jucător e dornic să se afirme dar, în același timp, toți tragem la aceeași căruță”.

Vlad Băluţoiu, juniorul cooptat de la LPS Banatul, a spus la rândul său că „meciul de mâine e foarte important pentru moralul nostru ca echipă. Cei de la Viitorul Pandurii nu traversează o perioadă foarte bună, având în vedere rezultatele lor și din Cupa României, și din campionat. Dacă noi ne vom face jocul, vom fi dedicați 100% asupra meciului și vom respecta cerințele domnului antrenor, vom reuși să câștigăm. La Viitorul Pandurii evoluează fostul meu coleg Patrick Andreaș, alături de care am jucat și la LPS Banatul, și la Electrica. Cred că avem vreo 9 ani împreună. Va fi o revedere nostalgică. N-am mai jucat de ceva vreme unul contra celuilalt, am mai prins astfel de dueluri la juniori, când se întâlneau LPS Banatul și Ripensia. Va fi plăcut să îl revăd. Vorbim aproape zi de zi, când mai vine la Timișoara ne întâlnim, avem o relație foarte apropiată. La Liga a II-a, nivelul este mult mai ridicat decât la juniori. Asta am observat din prima. Am fost primit foarte bine, toți colegii sunt foarte de treabă, m-au ajutat, m-au dat sfaturi utile, care mă vor ajuta să mă dezvolt ca jucător”. 

Jocul eliminatoriu de joi cu UTA va fi unul dintre cele 16, un fel de 16-imi ale turului 4 în Cupa României, pentru intrarea în faza grupelor cu 4 serii a câte 6 cluburi, din care se vor alege sfertfinalistele pentru 2024. (foto. cscdumbravita.ro)

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: