”Verzii” egalează acasă în prelungiri, liderul nu mai are punctaj maxim: CSC Dumbrăviţa – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-2 (1-0)

Alb-verzii Dumbrăviței au smuls un punct in extremis pe propriul teren în duelul direct timișean al primelor două clasate în Seria 8 din Liga 3, știrbind astfel punctajul maxim al liderului în deplasare din vecini. Alexandru Tismonar deschidea scorul pentru echipa antrenată de Cosmin Stan în minutele dinaintea pauzei, însă Petrișor Jichici nu s-a dezmințit și a marcat și de astă dată pentru vizitatorii îndrumați de Răzvan Leucă, egalând în sfertul de oră după pauză, după care oaspeții chiar au și preluat conducerea în ultimul sfert de oră, la rândul lor fără a conserva avantajul, același Tismonar egalând printr-un alt gol tot pe final de repriză: CSC Dumbrăviţa – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-2 (1-0). 

Unicul meci al zilei în etapa de la mijlocul turului în Seria 8, runda a V-a, s-a jucat vineri de la ora 17 pe arena ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița iar întâlnirea fruntașelor timișene s-a încheiat în cele din urmă la egalitate, după ce gazdele de pe locul 2 au deschis scorul puțin înaintea pauzei și au egalat în prelungirile părții secunde, în care liderul vizitator răsturna scorul și trecea la conducere în minutul 77, așadar de la 1-0 la 1-2. Vecinele din preajma Pădurii Verzi dar și ierarhice s-au ales cu câte un punct, rămânând astfel fără înfrângere după 5 etape, avantaj de partea liderului, care, deși egalat la potou, și-a păstrat avansul de 5 puncte față de ”verzi”. Erau chiar 8 dacă și-ar fi conservat avantajul în deplasare…

Meciul însă n-a strălucit deloc, puține fiind de notat dintr-o primă parte în care în minutul 29 Paulevici a primit primul cartonaș galben, pentru proteste. Și totuși, gazdele au deschis scorul în minutul 43 prin Alexandru Tismonar, din apropiere, la colţul scurt, în stânga portarului Miklos, la prima acţiune mai sănătoasă, purtată de Martinov, care a driblat 3 adversari, a intrat în careu şi a pasat pentru gol… 1-0. Dar o primă repriză săracă de fotbal, cu un gol şi un cartonaş galben, însă cam atât…

În partea secundă echipele au evoluat deschis, cu un plus pentru oaspeţi, ieșiți la joc, care au avut mai multe oportunităţi de a marca, reuşind să întoarcă rezultatul. Mai întâi, în minutul 57, Petrişor Jichici a egalat din apropiere, la o fază creată de Mancaş, vioară întâi a oaspeţilor. Iar astfel Jichici a înscris etapă de etapă pentru lider.

În minutul 65, un şut bombă de la 30 de metri al lui Precup, scos de la vinclu de portarul Trifon, în corner. Iar această ocazie a prevestit golul doi al vizitatorilor, din minutul 71, după cornerul executat în fata porţii de Mancaş, Goran Paunchici marcând din apropiere: 1-2. 

Putea fi chiar 1-3 în minutul 79, dar şutul lui Bădăuţă de la 25 de metri nu l-a păcălit pe portarul Trifon. 

Gazdele au demarat cursa de urmărire, pentru egalare, şi au reuşit-o în minutul 4 de prelungiri la o incursiune pe flancul stâng a lui Ghinescu, centrare perfectă în careu şi reluare din apropiere a junelui Alexandru Tismonar, cu prima sa ”dublă” în liga a treia. Salvând amfitrionii…

Pe care-i așteaptă ieșirea la Cermei după care primirea Șoimilor, liderul din Ghiroda fiind în schimb programat acasă cu pecicanii, după care vor avea o rundă de pauză în etapa a VII-a. Programul etapelor 5-6 și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

*

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, David, Bain, Ghinescu – Gologan (min. 85, Dobie), Martinov, Tismonar – Schinteie (min. 85, Motreanu), Luca Bodri (min. 85, Degău) – Paulevici (min. 71, Berivoiescu). 

Rezerve: Ciui – Andrei, Pițuc.

Antrenor principal: Cosmin Stan.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Robert Miklos – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu (min. 58, Cochinţu) – Precup, Mancaș – cpt., Jichici, Grancea (min. 89, Rosuș) – Paunchici, Bădăuță.

Rezerve: Golban – Velean, Scafaru, Iseini, Românu, Hissein, Ehling.

Antrenor principal: Răzvan Leucă

Au arbitrat: Sorin Vădana – George Suciu şi Csaba Antal (toti trei din Cluj). Observator de arbitri: Silviu Mocanu, delegat de joc Vasile Rad (ambii din Arad).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: