”Verzii” în vișiniu înscriu câte două goluri pe repriză la Pecica, Progresul în 10 dinaintea pauzei. Declarații Bălu, Stan

Alb-verzii timișeni au triumfat la scor astăzi de la ora 14 în județul Arad, cu ”duble” pe repriză în dauna unor gazde rămase în 10 jucători încă dinaintea pauzei, la 0-2, bănățenii bisând la nord, unde pe 2 octombrie se impuneau cu 0-2 la Cermei, după ce pe 4 septembrie remizau 0-0 la Chișineu Criș. Așadar un prim gol încasat de cei de lângă Pădurea Verde în ieșirile la vecinii arădeni, prim gol primit și în dubla tur-retur cu pecicanii, depășiți pe ”Ștefan Dobay” cu 2-0. Iar astfel, ”verzii” lui Stan s-au detașat la 5 puncte de învinșii lor… ACS Progresul Pecica – CSC Dumbrăviţa 1-4 (0-2).

După 3 apariții la rând acasă cu toată gama rezultatelor, remiză – victorie – eșec, dumbrăvițenii au ținut să șteargă impresia nefavorabilă din ultima lor deplasare, 2-0 pentru Pobeda la Dudeștii Vechi acum aproape o lună, și într-adevăr s-au reabilitat, de astă dată fructificând ocaziile create, capitol la care au suferit în campania în curs. 

Iar bănățenii în vișiniu s-au înscris pe făgașul dorit încă din minutul 6, când au deschis scorul după un corner executat de Ghinescu în faţa porti, Luca Bodri punând latul din careul mic, din doi metri… 0-1. Debutul ideal de meci pentru vizitatori la Pecica, în jocul din etapa a 12-a în Seria 8 din Liga 3, partidă înaintea căreia Progresul avea doar două puncte mai puțin decât timișenii.

Pecicanii, neînvinși în precedentele 3 etape, în care se impuneau de două ori cu 2-1, dar și neînvinși în acest campionat pe teren propriu, jocuri acasă în majoritatea lor remizate, cu o victorie în cont, 2-1. Lucrurile aveau însă a se schimba.

Căci, după ce, în minutul 15, Saizu a primit un cartonaș galben pentru proteste, în minutul 27 scorul a devenit 0-2, la combinaţia Berivoiescu – Marian ”Maki” Maric, pasă către Alexandru Tismonar, care a înscris dublând avantajul cu un şut de la 12 metri. 

Din minutul 38, gazdele, astăzi fără Telescu, au rămas în 10 jucători, după ce Ţugulescu l-a faultat violent pe Paulevici, călcându-l pe spate şi mână, iar arbitrul Fodor din Deva nu a ezitat şi i-a arătat direct cartonaşul roşu… 0-2 și 10 contra 11. Iar după numai două minute Paulevici înscria, dar degeaba s-a bucurat, golul fiind anulat pentru ofsaid. 

Sorin Bălu a schimbat în grup la pauză dar în minutul 60 cea care a înscris a fost tot echipa îndrumată de Cosmin Stan, la o acţiune pe partea stângă a lui Bodri, centrare perfectă pe 11 metri şi reluare a lui Dragan Paulevici, marcator cu un sut sec: 0-3.

În minutul 70, gazdele galben-albastre au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, după un fault comis asupra lui Enciu de Bura-Kot, care primea cartonaş galben, tot Enciu executând şi reducând din diferenţă… 1-3. 

Golul meciului, lăsat pentru final, cireașa pe tort, plasată de Costel Zurbagiu, care a trimis puternic în vinclu dintr-un voleu de la 20 de metri, fără șanse pentru portarul Zamfir: 1-4, rezultat cu care se încheie meciul.

Iar astfel dumbrăvițenii s-au apropiat la un punct de podium, de campioana seriei, CS Șoimii, care a remizat alb în duelul direct arădean la Crișul, viitoare vizitatoare a pecicanilor. Cât despre ”verzi”, vor sta runda viitoare înaintea ieșirii la Ghiroda.

Rezultatele rundei și programul etapei a 13-a în C8, pe coloana clasamentelor.

*

Declaraţii…

Sorin Bălu (antrenor Progresul Pecica): ”Ne-a bătut o echipă mai bună, astăzi mai bună ca a noastră. Dumbrăviţa a meritat victoria pentru că ne-a depăşit din toate punctele de vedere.”

Cosmin Stan (antrenor CSC Dumbrăviţa): ”Scorul spune totul despre cum s-a desfăşurat acest joc. Am controlat jocul din primul minut până în ultimul minut şi cred că am făcut cel mai bun meci din acest campionat.”

*

Pecica: Zamfir  – Țugulescu, Wild, Podină – Tambor (min. 46, R. Bănățan), Oancia, Saizu (min. 46, Ștefan), Onișor (min. 46, Răchită) – Arsene (cpt.) – Enciu (min. 80, O. Bănățan), Capătă (min. 61, Moraru).

Antrenor principal: Sorin Bălu.

Rezerve: Burtic – Moraru.

Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot (min. 84, Andrei), Bain, Ghinescu – Zurbagiu (cpt.), Martinov (min. 75, Gologan), Berivoescu (min. 75, Motreanu), Tismonar (min. 75, Dobie) – Paulevici (min. 82, Degău), Luca Bodri.

Antrenor principal: Cosmin Stan 

Rezerve: Ciui – Pituc. Accidentaţi: David şi Schinteie.

Au arbitrat: Fodor (Deva) – Buzzi şi Toader (ambii din Oţelu Roşu). Observator de arbitri: Mihai Marcu (Oradea); delegat de joc: Antonie Burtea (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: