”Verzii” lui Stan, ca din tun la Periam, cu porții egale pe reprize: Avântul – CSC Dumbrăvița 0-6

Noua ediție de campionat a Seriei 8 în Liga 3 a început cu stângul și într-un picior, prin neprezentarea lui ACS Poli la Dudeștii Vechi, cât se poate de prost începând și pentru gazdele etapei inaugurale în grupa vestică, amfitrioni care au smuls un singur punct în 4 meciuri și au înscris un unic gol, însă a început în schimb perfect pentru alb-verzii de lângă Pădurea Verde, autori ai unui ”set la zero” sâmbătă seară în deplasare în duelul direct timișean al seriei, ocazie cu care vizitatorii de lângă Timișoara au înscris mai multe goluri decât toate celelalte trupe din grupă laolaltă, șase față de 5 cumulate, instalându-se în rol de prim lider: CS Avântul Periam – CSC Dumbrăviţa 0-6 (0-3).

Cu un nou antrenor, dumbrăvițenii s-au înscris din capul locului în calculele pentru pozițiile fruntașe ale Seriei 8, la care pot neîndoielnic aspira și grupările arădene de pe primele două trepte ale sezonului trecut însă și ghirozenii, cu un efectiv oarecum mai puternic decât al ”verzilor”.

Dar până una alta alb-verzii s-au impus cu un scor categoric în condiții de deplasare și cu porții egale pe reprize, start perfect pentru noul lor antrenor, Cosmin Stan, nu demult în trecut ca și scos din orice calcule de răutăcioșii și cârcotașii bârfind pe la colțuri în fotbalul timișean, și care considerau că și-a ars valiza și nu va mai ”prinde” bănci tehnice ca urmare a mentalității și atitudinii sale corecte din postura de antrenor, de a nu accepta abordările nesănătoase din sportul rege din acest colț de țară, exersate din păcate de marea majoritate a cluburilor, valoarea sa profesională și potențialul său fiind însă binecunoscute celui cu care a colaborat cândva la Ripensia Timișoara, Radu Suciu – conducător al clubului sportiv dumbrăvițean, reunire pe ”Ștefan Dobay” a unor pățiți printre nuanțele cu umbre ale galben-roșiilor. Contactat în vară de ASU Politehnica pentru preluarea alb-violeților, Stan și-a reluat pașii în spațiul tehnic la dumbrăvițeni, iar prima reprezentație a fost de succes.

Cât despre Avântul, i-a fost tăiat vântul din pânze, și mai rău după duşul rece din Cupa României, 1-4 la mijlocul săptămânii în compania celor de la Ripensia. Cei din Periam au efectuat o dublă înlocuire la pauză dar câte trei goluri pe repriză le-au marcat elevii lui Cosmin Stan, reuşind scorul etapei I, grație lui Sebastian Bura-Koț în minutul 9, Marjan Maric (min. 33), Alexandru Martinov (min. 43), Costel Zurbagiu (min. 74), Bogdan David (min. 89) şi David Berivoiescu în prelungiri (min. 90+1).

Dumbrăvițenii vor juca și-n etapa a II-a tot în deplasare, la Chișineu-Criș, iar abia apoi acasă, cu pecicanii, care runda viitoare vor primi vizita Avântului Periam. Rezultatele etapei I și programul celei de-a II-a, pe coloana clasamentelor.

*

 Cosmin Mânecan (antrenor Avântul Periam): ”Nu am ce comenta la un asemenea scor, din păcate… Am pierdut fără drept de apel. Facem cadouri inexplicabil în eşalonul în care jucăm, dar asta nu-i o scuză sau să iau din meritele celor de la Dumbrăviţa, prin echipa care a format-o. Îi felicit pe oaspeţi şi le doresc succes în continuare. Iar noi trebuie să o luăm de la început şi să pregătim următorul meci…”

Cosmin Stan (antrenor CSC Dumbrăviţa): ”A fost un meci la discreţia noastră, ne-am pregătit bine timp de 6 săptămâni, rezultatul acesta a venit ca o consecinţă a pregătirii bune pe care am făcut-o. Fiecare meci, oriunde îl jucăm, îl vom aborda cu maximă seriozitate. Un cuvânt de încurajare pentru antrenorul gazdelor, Mânecan. Se întâmplă şi aşa ceva în meseria asta, sunt sigur că o să apară şi rezultate bune.”

Avântul Periam: Iordache – Siminiceanu (Viaşu), Artimon, Mureşan, Mager – cpt. – Gaşpar, Poparadu (min. 46, Buzdugan), Gălăţan (min. 65, Ologu), Olteanu (min. 80, Toma), Trandu – Periat (min. 46, Răzvan Dan).

Antrenor principal: Cosmin Mânecan.

Rezerve: Holca, Denis Dan, Chistrugă.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Maric, Bura-Koț, David, Ghinescu – Ghinescu, Zurbagiu – cpt., Gologan, Tismonar (min. 55, Dobie), Schinteie (min. 80, Bodri), Martinovici (min. 75, Berivoiescu), Paulevici (min. 75, Degău),

Antrenor Cosmin Stan.

Rezerve: Ciui, Bain, Andrei, Pituc.

Au arbitrat: Suvar – Nagy şi Prodan (toţi trei din Sibiu). Observator de arbitri: Miholcea (Bocşa) şi delegat de joc Sabolovits Monica Silvia (Reşiţa).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: