Viciere de rezultat dar…”Tragem linie,cine rămâne,cine pleacă”

Fără căpitanul Popa, convocat de divizionara B laolaltă cu Belu-Iordache şi Fuchs, vârful fiind înlocuit de debutantul ca titular Rotariu, violeţii au pierdut din nou la zero, ca şi vinerea trecută… Runda a 13-a, antepenultima a turului în liga a treia, n-a fost una fructuoasă pentru „satelitul” polist”, care s-a văzut învins vineri după-amiază la Beiuş, de Bihorul, lider reinstalat cel puţin până la ora derbyului de sâmbătă, Millenium Giarmata – ACS Recaş, când doar o victorie a oaspeţilor ar putea menţine şefia seriei între graniţele Timişului. SC FC Timişoara II a sucombat după două grave erori de arbitraj comise în prima jumătate de oră, printre care eliminarea lui Răzvan Dobricean (foto), primind unicul gol în minutul 70, în urma unei centrări de pe partea dreaptă, la care defensiva timişoreană a respins neinspirat balonul pe verticală, mingea fiind readusă în zona laterală de bihoreni, care au recentrat şi au marcat la finele unei faze confuze, din 4 metri, şi cu concursul portarului Toma.

„Arbitrajul a fost execrabil, foarte slab. A fost viciere de rezultat”, ne-a spus după meci Adrian Stoicov, antrenor principal al violeţilor, aducând în discuţie două faze care au schimbat practic cursul jocului. „În primul rând ni s-a refuzat o lovitură de la 11 metri, la scorul de 0-0, când noi am şutat la poartă prin Szalkai şi Mureşan a prins-o cu două mâini. De aceea a şi mimat accidentarea, a rămas întins pe teren, pentru a scăpa de 11 metri şi eliminare”, a explicat Stoicov faza din minutul 16.

Cea de-a doua i-a lăsat pe polişti în zece oameni, Dobricean fiind eliminat deja în minutul 25, pentru două cartonaşe galbene, în urma unei faze în care mingea era în prealabil la violeţi. „Boştină a degajat întârziat, fiind blocat de un adversar, iar balonul a rămas între un jucător de la Bihorul şi Dobricean, care a încercat o intercepţie prin alunecare dar şi-a tras piciorul, pentru a nu comite fault. La presiunea publicului, după ce iniţial nu intenţionase să-l sancţioneze, arbitrul s-a întors şi i-a arătat al doilea cartonaş galben. Primul l-a primit pentru un fault tare comis la 3-4 metri de centrul terenului. Şi al doilea a fost tot în zona centrală”, a explicat Stoicov.

„Am avut o evoluţie bună în unele momente, alternând cu alte faze mai puţin bune în faţa unei echipe care şi-a dat silinţa şi cam atât, impunându-se pe greşelile noastre. A fost un joc mai mult la mijlocul terenului, în care gazdele au mai avut o ocazie, cu excepţia golului. S-a văzut din nou care sunt limitele unora dintre jucătorii noştri şi vom face o evaluare după ultimele două etape ale turului iar câţiva componenţi vor fi probabil împrumutaţi pentru un an, doi, la alte echipe. Aşteptăm de ceva vreme un salt cam din partea aceloraşi jucători, care din păcate nu se vede”, a mai spus antrenorul Stoicov, care i-a utilizat pe Iordache – Damian (Leagu), Iovan, Dubei, Toma – Silaghi-Perju (Artean), Stancu, Dobricean, Szalkai – Rotariu, Boştină, atacant care la 1-0 a avut şansa egalării, pe o angajare la care a efectuat preluarea în lateral, şi nu spre poartă, micşorându-şi unghiul. Poliştii i-au avut pe bancă pe Ostafie – Pleşcan, Mucsi şi Opriş.

Apropo de debutul ca titular în C5 pentru Dorin Rotariu, Stoicov a spus că atacantul de 16 ani şi două luni a avut o evoluţie „bună spre foarte bună, chiar dacă a început puţin mai timid. Dar a avut posesie bună, a furnizat pase utile, de exemplu pentru Boştină, în centru, a scos mai multe lovituri libere”.

Rotariu a preluat rolul lui Popa, ex-căpitan cooptat la echipa mare, şi cu care în atac, „ţinând cont de apărarea lor, poate scăpam de mai multe ori singuri”, tot la divizionara B fiind convocaţi Fuchs şi Belu-Iordache.

Întrebându-l pe Adrian Stoicov cum explică penuria cu un singur gol marcat în ultimele 3 meciuri, respectiv seceta totală din ultimele două eşecuri, după o bună serie de succese eficace, antrenorul a luat în calcul şi desele permutări de personal: „Probabil are de-a face şi pleacarea de la noi către echipa mare a unora dintre jucători, iar cei care i-au înlocuit nu pot face faţă. Am efectuat aceleaşi antrenamente, dar unii dintre ei nu fac faţă cu brio. Rezervele noastre nu aduc nimic în plus în această situaţie. Unii nu sunt la valoarea dorită”.

Stoicov s-a referit şi la cartonaşul roşu primit de Dobricean, dublu titular în ultimele 3 runde ale Ligii a doua: „Nu ştim exact de ce a fost Dobricean retrimis înapoi la echipa noastră… Despre a doua fază, dacă ştia că are un cartonaş galben, poate era mai potrivit să nu se ducă în alunecare dar am vizionat deja faza pe DVD şi n-a fost de galben. Presiunea publicului şi arbitrajul slab a decis o viciere de rezultat”.

Cât despre Andrei Dăruială, accidentat vinerea trecută, pierde două săptămâni datorită unei disjuncţii a umărului: „O să stea şi săptămâna viitoare şi va reîncepe pregătirea taman când e gata campionatul. A pierdut finele turului”.

Cât despre „cazul Velici”, un jucător cu har dar care se pregăteşte „la 30-50 la sută din capacitate”, Stoicov a spus: „I-am mai dat o şansă. El probabil tot îşi doreşte să plece dar nu ştiu cine îl ia la modul cum abordează pregătirea. A jucat titular în primele două etape dar a fost ca şi zero. Normal că l-am scos din echipă şi l-am pus la pregătire fizic, pe care el a refuzat-o. La un moment dat n-a mai venit o săptămână la pregătiri. I-am făcut un program specific cu preparatorul fizic Panait, pe care a refuzat să-l urmeze, spunând că e pregăîtit. Şi-a mai schimbat recent din atitudine, în bine”. 

În concluzie, „vom vedea la finele turului, tragem linie, ce jucători rămân, cine pleacă”. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: